newspull Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις μας
Το ισραηλινό πλήγμα στο κοίτασμα φυσικού αερίου του Ιράν «ανατινάζει» εκ νέου τις τιμές του πετρελαίου.
Οι τιμές του αυξήθηκαν περισσότερο από 5% την Τετάρτη, καθώς το Ισραήλ και το Ιράν κλιμακώνουν τις επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές της Μέσης Ανατολής.
To Brent αυτήν την ώρα διαπραγματεύεται με άλμα 5,37% στα 108,97 δολάρια ανά βαρέλι. Το WTI διαπραγματεύεται 2,76% υψηλότερα στα 98,87 δολάρια το βαρέλι.
Το Ισραήλ επιτέθηκε στη μεγαλύτερη εγκατάσταση φυσικού αερίου του Ιράν που βρίσκεται στην επαρχία Μπουσέρ, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Times of Israel και Jerusalem Post. Το Ιράν απειλεί ως αντίποινα να χτυπήσει εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Κατάρ.
Το Ιράν σκοπεύει να απαντήσει
Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποίησαν τους ανθρώπους να μείνουν μακριά από αρκετές εγκαταστάσεις που χαρακτήρισαν ως «νόμιμους και πρωταρχικούς» στόχους, σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Επιδεινώνεται η υγεία της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας
Επιδεινώνεται η υγεία της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας
Σε συνέχεια εφιαλτικών προβλέψεων, η αγορά πετρελαίου θα μπορούσε να χάσει 11 έως 16 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τις επόμενες τέσσερις έως έξι εβδομάδες, επειδή το Στενό του Ορμούζ παραμένει ουσιαστικά κλειστό, σύμφωνα με την Citi. Αυτό θα μπορούσε να ωθήσει τις τιμές του Brent στα 110 έως 120 δολάρια το βαρέλι, ανέφερε η τράπεζα.
Σε ένα πιο σοβαρό σενάριο, η Citi ανέφερε ότι μια παρατεταμένη διακοπή ή ευρύτερες επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις τιμές στα 130 δολάρια κατά μέσο όρο στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, φτάνοντας έως και 150 δολάρια Brent ή ακόμα και 200 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων του πετρελαίου.
"ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"






ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).