ΑΠΟΨΗ - newspull

newspull

Δυτική Αττική/Αθήνα,Βοιωτία και όχι μόνο...

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΑΠΟΨΗ

ΑΠΟΨΗ

ΕΔΩ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑZΕΤΕ  ΑΡΘΡΑ(1 - 2 KΑΘΕ ΦΟΡΑ) ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΟ NEWSPULL.GR.ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝOΝΤΑΙ ΑΝΑ ΣΥΧΝΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ : 

1ο άρθρο:

Σχόλιο Ημέρας : Το "Παραμυθοχωριό" Και Τα Γύρω Χωριά!

6/12/19

Σχόλιο ημέρας απο τον Ε.Κ


Λέγοντας αλήθειες ξέρω ότι γίνομαι δυσάρεστος σε πολλούς,όμως η παραδοχή της αλήθειας  είναι δυνατό να αποτελέσει αφορμή για αλλαγή πλεύσης και συνηθειών ώστε τελικά να επιτευχθεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα..

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης δημιουργίας χωριού Χριστουγέννων(Παραμυθοχωριό) θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας 2 σκέψεις που αφορούν περισσότερο τους κατοίκους των 2 χωριών του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας δηλαδή τις Ερυθρές και τα Βίλλια.
Η οικονομική κρίση τη δεκαετία που πέρασε έφερε τα πάνω κάτω στην χώρα μας και "τοποθέτησε" σε ακόμα χειρότερη θέση τα ήδη ξεχασμένα αυτά χωριά.
 Η Μάνδρα επίσης είναι ένα μεγάλο χωριό με την μορφή πόλης η οποία δεν διέθετε αντιπλημμυρική θωράκιση ,με αποτέλεσμα τις γνωστές συνέπειες απο την καταστροφική πλυμμήρα του 2017.Οι κάτοικοι της Μάνδρας πέρασαν εφιαλτικές στιγμές καθώς χάθηκαν άνθρωποι και καταστράφηκαν περιουσίες.
 Αντίστοιχα οι κάτοικοι των 2 χωριών του Δήμου αλλά και της Οινόης  βιώνουν πρωτόγνωρη εγκατάλειψη και μαρασμό του τόπου τους κυρίως λόγω της απόστασης απο τον κεντρικό δήμο αλλά και του μικρού πληθυσμού τους.
Το "Παραμυθοχωριό" εφόσον γίνει σωστά θα είναι ουσιαστικά το πρώτο αξιόλογο βήμα για να προχωρήσει αυτή η περιοχή της Αττικής σε άλλο επίπεδο.Η προσέλκυση επισκεπτών απο άλλες περιοχές είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Γιατί στην Μάνδρα και όχι στα Βίλλια ή στις Ερυθρές ;

Κατα τη γνώμη μου,θα πρέπει να αποδείξουν οι ίδιοι οι κάτοικοι των χωριών οτι το θέλουν..
 Στη Μάνδρα εξαιτίας της επιχειρούμενης ανόρθωσης της πόλης,οι κάτοικοι ανυπομονούν για φυγή απ' τη μιζέρια(τα 2 προηγούμενα χρόνια υπήρξαν δύσκολα για αυτούς).Το κλίμα και οι συνθήκες είναι ωριμότερες για τη δημιουργία ενός τέτοιου "χωριού" στη Μάνδρα παρά στα Βίλλια ή στις Ερυθρές.
Τα χωριά,θα πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει με έμπρακτες αποδείξεις να φανεί ότι θέλουν αλλαγές στον τόπο τους.Οι αποδείξεις δεν έρχονται με την μετατροπή των κεντρικών δρόμων σε μόνιμα πάρκινγκ αυτοκινήτων τακτική η οποία  δεν είναι καθόλου "φιλική" προς τους επίδοξους επισκέπτες .Η μη χρησιμοποίηση των υπαρχόντων συντριβανιών και η αδιαφορία για να επαναλειτουργήσουν δείχνει επίσης έλλειψη ενδιαφέροντος...
Ένας όμορφος στολισμός των Βιλλίων(τα οποία διαθέτουν αξιόλογες ταβέρνες) και του Κριεκουκίου με Χριστουγεννιάτικα δέντρα που έχω προτείνει(δείτε εδώ),αλλα και με άλλα στολίδια (όχι με τα ίδια απο τα προηγούμενα χρόνια )θα έδειχνε πρόθεση για αλλαγή.Η ιδιωτική πρωτοβουλία για τον στολισμό επίσης θα ήταν χρήσιμη(ντόπιοι επιχειρηματίες ,χορηγοί κτλ)..
Τέλος,θα ήθελα να καταλάβουν οι κάτοικοι των χωριών οτι ζουν σε "παραμυθένιο" φυσικό περιβάλλον το οποίο ομορφαίνει ακόμη περισσότερο τον χειμώνα με το χιόνι(παρα τις δυσκολίες που προκύπτουν),άρα στο χέρι τους είναι (φυσικά και με τη συνδρομή του Δήμου) αυτό να το εκμεταλλευτούν σωστά ...

2ο Άρθρο
γράφει ο Ε.Κ
 Αναρωτιούνται πολλοί εάν θα πρέπει να δημοσιοποιούνται θέματα τοπικού ενδιαφέροντος(που αφορούν το κοινωνικό σύνολο) Δυτικής Αττικής και όχι μόνο,με αποτέλεσμα αυτά  να γίνονται γνωστά σε ευρύ κοινό πχ μέσω του newspull.gr το οποίο πλέον κάνει σχεδόν καθημερινά  πενταψήφιους αριθμούς pageviews που σημαίνει ότι χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες κόσμος το παρακολουθεί σε καθημερινή βάση.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια είτε τα θέματα αυτά παρέμεναν κάτω απο το ''χαλί'' των τοπικών κοινωνιών είτε μέρος αυτών παρουσιάζονταν μέσω facebook σε εξαιρετικά μεμονωμένο κοινό(φίλοι facebook κτλ).
 Έχει αποδειχθεί ότι όταν κωλύεται το ''κρατικό γρανάζι'' να δώσει λύσεις η μόνη αποτελεσματική οδός για να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα είναι η δημοσίευσή του.
 Μπορεί στην αρχή οι τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίζουν με καχυποψία ένα θέμα,όμως συνήθως μετά απο την παρουσίασή του στα sites ή τις εφημερίδες αυτό παίρνει τον δρόμο της επίλυσής του.
 Για αυτό λοιπόν ας είμαστε περισσότερο δεκτικοί στις παρουσιάσεις προβλημάτων που αφορούν τις κοινωνίες μας,ειδικά δε όταν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν την δημόσια τάξη και την υγεία των πολιτών.

 Ένα τέτοιο θέμα ετοιμαζόμαστε πάλι να αναδείξουμε τις προσεχείς ημέρες το οποίο αφορά περιοχή εντός του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας,πάντα με την ευχή τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο και όσο γίνεται πιο γρήγορα.. 


ΛΙΝΚ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

Άρθρο 3

Περι "*ΑΚΑΜΑΤΩΝ" Το Ανάγνωσμα - Γράφει Ο ΕΚ

Γράφει ο ΕΚ

*Τίτλος: αντί των "ακαμάτηδων" χρησιμοποιούμε των "ακαματών" λόγω χιουμοριστικής και σατυρικής διάθεσης

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Για να τελειώνουμε με τα παραμύθια περι "*ακαματων" οι οποίοι δήθεν "έδρασαν" δια των fake-facebook ανύπαρκτων σελίδων τους και ανέδειξαν μεγάλα θέματα του Δήμου(τα οποία παραμένουν άλυτα ακόμα) και τελικά αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η νυν Δήμαρχος είχε αυτό το αποτέλεσμα της ήττας στον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας..!!!!(εδώ γελάμε)

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ξαφνικά  μετά την προεκλογική ομιλία της Δημάρχου Μάνδρας Ειδυλλίας στις Ερυθρές η οποία αποκάλεσε "ακαμάτες" όσους επιτίθονταν (πολιτικά ) σε στελέχη της δημοτικής της παράταξης,όλοι θέλουν να αυτοαποκαλούνται "ακαμάτες" ώστε να επωφεληθούν πολιτικά απο την ήδη προδιαγεγραμένη πορεία ήττας της Δημαρχιακής παράταξης.
Συγνώμη,αλλά η μπούρδα και η επιστημονική φαντασία πάει σύννεφο!! Παρά την ανταλλαγή likes σε σελίδες κους-κους-fa(k)ebook της περιοχής μας ,άνθρωποι με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους οραματίζονται ότι αυτοί θα είναι οι "χρισμένοι ακαμάτες" οι οποίοι πιθανόν θα αναλάβουν θέσεις κλειδιά την επόμενη περίοδο η φαντασιώνονται οτι οι ανύπαρκτες σελίδες τους θα μονοπωλούν το ενδιαφέρον απο εδώ και πέρα .. ...
Κύριοι συνέλθετε (για το ιατρικό καλό σας)...ακαμάτες ΔΕΝ υπάρχουν..

ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ
Υπάρχει μια επιτυχημένη σελίδα(blog) στην περιοχή μας,της οποίας τα σχόλια,άρθρα και νέα,αναμεταδίδουν ΣΥΝΕΧΩΣ εκατοντάδες πασίγνωστα  sites της χώρας όπως: zougla.gr,newsit.gr,enikos.gr,skai tv,ant1 tv,διάφορα άλλα τεράστια πολιτικά,τοπικά, ,θρησκευτικά και άλλα sites,εκατοντάδες ηλεκτρονικές εφημερίδες ή φυλλάδες στην χώρα και την ομογένεια..κτλ..
 ΑΥΤΗ Η σελίδα(blog) ονομάζεται newspull.gr με χιλιάδες pageviews καθημερινα σε θέματα της ,τα οποία θέματα όμως ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ(ποιος νοιαζεται)...
Εάν λοιπόν πιστεύετε οτι ο λόγος σας τόσο πολύ επηρεάζει το αναγνωστικό κοινό(το οποίο γελάει πολλές φορές με την ιδιόμορφη παρεκτροπή του γραπτού λόγου σας) ,τότε είστε βαθύτατα νυχτωμένοι...

ΕΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Μια ματιά στις Εφημερίδες

Post Top Ad

Your Ad Spot