Ο πρώην CEO της Stellantis πιστεύει πως θα μείνουν 5 ή 6 αυτοκινητοβιομηχανίες, με τις κινέζικες να σώζουν τις ευρωπαϊκές
Ο Carlos Tavares, πρώην CEO της Stellantis, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως μέσα στα 10 με 15 χρόνια, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να παρέμβουν για να σώσουν τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ανοίγονται πολλά ωραία παράθυρα για τους Κινέζους. Την ημέρα που μια δυτική αυτοκινητοβιομηχανία θα αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες, με εργοστάσια στα πρόθυρα κλεισίματος και διαδηλώσεις στους δρόμους, μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα έρθει και θα πει: “Θα το πάρω και θα κρατήσω τις θέσεις εργασίας” και θα θεωρηθεί σωτήρας,
είπε ο Tavars που υποστήριξε πως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035 και μετά, έχει αναγκάσει τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες να κάνουν μαζικές και ενδεχομένως άσκοπες επενδύσεις.
Σύμφωνα με τον Tavares, οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει περισσότερα από 100 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο προβλέπει ότι η ΕΕ θα υποχωρήσει από το σχέδιο της, τονίζοντας:
Ποιος θεωρεί την ΕΕ υπόλογη για τα 100 δισ. ευρώ επενδύσεων που δεν θα χρησιμοποιηθούν; Κανείς.
Παράλληλα, ο Tavares πιστεύει πως η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται τέτοια κατάσταση αλλαγής που θεωρεί πως οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα επιβιώσουν. Στην πραγματικότητα, προβλέπει ότι θα επιβιώσουν μόνο πέντε ή έξι αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την Toyota, την Hyundai, την BYD και πιθανώς μια άλλη κινεζική εταιρεία, ενδεχομένως την Geely. Σε αυτό το σενάριο, οι υπόλοιπες μάρκες θα εξαγοραστούν από τις παραπάνω εταιρίες.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).