ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Τελείωσε: Μαζικό σφυροκόπημα ΗΠΑ-Βρετανίας κατά Ζελένσκι – Ξεκινά blame game για τις ευθύνες της ήττας – Επί τάπητος οι εδαφικές παραχωρήσεις

newspull
0


New York Times: Υπάρχει δυσαρέσκεια – O Ζελένσκι έλαβε άσχημα νέα από το μέτωπο

Χαρακτήρα μαζικού σφυροκοπήματος κατά της ουκρανικής στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας λαμβάνει πλέον το “τσουνάμι” δυσαρέσκειας που εκφράζουν τα συστημικά δυτικά ΜΜΕ Βρετανίας και ΗΠΑ.

Είναι πλέον φανερό πως προετοιμάζουν το έδαφος της εγκατάλειψης της Ουκρανίας όσο πλησιάζουμε προς τις αμερικανικές εκλογές.

Xτες και προχτές ήταν ο Guardian και το BBC, σήμερα, οι New York Times και το CNN -για δεύτερη φορά- κάνουν λόγο για “τελειωμένη υπόθεση”!

Μάλιστα το CNN επικαλείται τέσσερις ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Δύσης.

Η αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης, την οποία παραδέχονται δημόσια Αμερικάνοι και Δυτικοί αξιωματούχοι, αρχίζει να πυροδοτεί ανέξελεγκτες εξελίξεις και ένα πρωτοφανές blame game μεταξύ Δύσης και Ουκρανίας για τους εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες αλλά και για τα δεκάδες χαμένα δισεκατομμύρια της δυτικής βοήθειας που  δεν ήταν ικανά για να αποτρέψουν την παραχώρηση εδαφών από το Κίεβο προς τη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης: Βρετανοί & Αμερικανοί πηδούν από το καράβι που βουλιάζει – Ηχηρό μήνυμα CNN σε Ζελένσκι – BBC: “Απέτυχε η ουκρανική αντεπίθεση – Οι Ρώσοι κερδίζουν τον πόλεμο”

New York Times: Υπάρχει δυσαρέσκεια – O Ζελένσκι έλαβε άσχημα νέα από το μέτωπο
Στις τάξεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επικρατεί δυσαρέσκεια λόγω της ανικανότητας των διοικητών τους, της ανεπαρκούς εκπαίδευσης στις χώρες του ΝΑΤΟ και των ακατάλληλων δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων, αναφέρουν οι New York Times.

Ο Oleksandr είπε ότι είχε συχνά τσακωθεί με τους εκπαιδευτές του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Πολέμησαν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και ο εχθρός εκεί δεν μοιάζει με τους Ρώσους», είπε.

Οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνουν στη μάχη νεοσύλλεκτους και χρησιμοποιούν μη δοκιμασμένες τακτικές κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.

Οι ίδιοι οι στρατιώτες παραπονέθηκαν ότι η εκπαίδευσή τους στις χώρες του ΝΑΤΟ ήταν πολύ σύντομη και ορισμένα από τα τεθωρακισμένα οχήματα δεν μπορούσαν να αντέξουν τη δύναμη του ρωσικού στρατού, καθώς είχαν σχεδιαστεί για να καταστείλουν εξεγέρσεις. Ειδική αναφορά έγινε για τα αμερικανικά τεθωρακισμένα MaxxPro.

Στις 4 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Yuzhnodonetsk και Artemοvsk , ρίχνοντας στη μάχη μονάδες που είχαν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.


Η αντεπίθεση απέτυχε.

«Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι θα ήταν πολύ γρήγορη και το φθινόπωρο θα ήμασταν στην Κριμαία», είπε ο Oleksandr, ο διοικητής του τάγματος. «Αλλά κάθε μέτρο της γραμμής είναι πολύ δύσκολο».

Ο ουκρανικός στρατός δεν αποκαλύπτει αριθμούς νεκρών και τραυματιών, αλλά ο Oleksandr αναγνώρισε ότι η ταξιαρχία του είχε σοβαρές απώλειες τις πρώτες ημέρες της αντεπίθεσης τον Ιούνιο, όταν τα στρατεύματά του έπεσαν σε ναρκοπέδια και δέχθηκαν επίθεση ρωσικού πυροβολικού και αεροπορικών επιδρομών.

«Έχασα πολλούς», είπε, «και μερικοί από τους νέους είναι διανοητικά κατεστραμμένοι». 

Οι μεγάλες απώλειες δεν ήταν σοκ για αυτούς. Οι περισσότεροι από τους διοικητές είπαν ότι είχαν δει μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της δικής τους, να αποδεκατίζονται κατά καιρούς κατά τη διάρκεια των τελευταίων 16 μηνών μάχης.

Ο διοικητής του τάγματος, Oleksandr, είπε ότι οι απώλειες ήταν τόσο υψηλές κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης στη Χερσώνα πέρυσι που αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τα μέλη της μονάδας του τρεις φορές.

CNN: Όλο και πιο ανησυχητικά τα νέα που φτάνουν στην Δύση – «Απίθανη η πρόοδος της Ουκρανίας»
Εβδομάδες μετά την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας, δυτικοί αξιωματούχοι καταγράφουν ολοένα και πιο «καταθλιπτικές» εκτιμήσεις σχετικά με την ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να ανακαταλάβουν σημαντικά εδάφη, ανέφεραν στο CNN τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Δύσης για τις τελευταίες εξελίξεις από τα μέτωπα του πολέμου.

«Θα δουν ακόμα, για τις επόμενες δύο εβδομάδες, εάν υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί κάποια πρόοδος. Αλλά να κάνουν πραγματική πρόοδο που θα άλλαζε την ισορροπία αυτής της σύγκρουσης, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά απίθανο», δήλωσε στο CNN υψηλόβαθμος δυτικός διπλωμάτης.

«Οι ενημερώσεις μας είναι απογοητευτικές.

Μας υπενθυμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», επεσήμανε αφοπλιστικά ο βουλευτής Mike Quigley, Δημοκρατικός του Ιλινόις που επέστρεψε πρόσφατα από συναντήσεις στην Ευρώπη με Αμερικανούς διοικητές που εκπαιδεύουν ουκρανικές τεθωρακισμένες δυνάμεις.

«Αυτή είναι η πιο δύσκολη στιγμή του πολέμου» δήλωσε με νόημα, συνοψίζοντας το σύνολο των εξελίξεων στα μέτωπα της Ουκρανίας.

“Εκπληκτικές απώλειες – Δεν σπάει η ρωσική άμυνα”
Η κύρια πρόκληση για τις ουκρανικές δυνάμεις είναι η συνεχιζόμενη δυσκολία διάρρηξης των πολυεπίπεδων αμυντικών γραμμών της Ρωσίας στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου έχουν εγκατασταθεί δεκάδες χιλιάδες ρωσικές νάρκες και τεράστια δίκτυα χαρακωμάτων.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί εκπληκτικές απώλειες εκεί, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί διοικητές να συγκρατούν ορισμένες μονάδες για να ανασυνταχθούν και να μειώσουν τις απώλειες.

«Οι Ρώσοι έχουν μια σειρά από αμυντικές γραμμές και αυτοί [οι ουκρανικές δυνάμεις] δεν έχουν πραγματικά περάσει ούτε από την πρώτη γραμμή», τόνισε ο υψηλόβαθμος δυτικός διπλωμάτης.

«Ακόμα κι αν συνέχιζαν να μάχονται για τις επόμενες αρκετές εβδομάδες, αν δεν κατάφεραν να μετρήσουν νίκες τις τελευταίες επτά, οκτώ εβδομάδες, ποια είναι η πιθανότητα ξαφνικά, με περισσότερες εξαντλημένες δυνάμεις, να τις κάνουν;

Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, Δυτικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι η αργή πρόοδος έχει αποκαλύψει και τη δυσκολία μετατροπής των ουκρανικών δυνάμεων σε συνδυασμένες μηχανοποιημένες μονάδες μάχης, λόγω και της περιορισμένης εκπαίδευσης τους – μόλις 8 εβδομάδων – στα δυτικά άρματα μάχης και στα νέα οπλικά συστήματα.

«Η έλλειψη προόδου στο έδαφος είναι ένας λόγος που οι ουκρανικές δυνάμεις χτυπούν συχνότερα εντός της ρωσικής επικράτειας στην προσπάθεια τους να δείξουν πως οι Ρώσοι παραμένουν ευάλωτοι» αναφέρει ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι αναγάγουν την αποτυχία της Ουκρανικής αντεπίθεσης στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τις επιδεινωμένες συνθήκες μάχης, που -όπως λένε- μόλις αντιστραφούν θα δώσουν ένα ευνοϊκότερο παράθυρο δράσης για τον ουκρανικό στρατό.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Δύση αρχίζει σιγά – σιγά να συμφιλιώνεται με την ήττα των Ουκρανών και να χάνει την υπομονή της με την στρατηγική ήττας που έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα ο Ζελένσκι με τους στρατηγούς του.

Διαβάστε επίσης: Βγήκαν τα “μαχαίρια” σε Βρετανία και ΗΠΑ για την ρωσική νίκη: “Λάθος η στρατηγική με Leopard και δυτικά ΤΟΜΑ – Θάμνοι & αγριόχορτα συνέτριψαν την ουκρανική αντεπίθεση”

Προς εδαφικές παραχωρήσεις και … blame game
Οι εκτιμήσεις των Αμερικάνων και Δυτικών αξιωματούχων αποτελούν μια αξιοσημείωτη αλλαγή σε σχέση με την αισιοδοξία που επικρατούσε στην αρχή της αντεπίθεσης.

Αυτοί οι αξιωματούχοι λένε ότι αυτές οι προσδοκίες ήταν «μη ρεαλιστικές» και τώρα συμβάλλουν στην πίεση στην Ουκρανία από ορισμένους στη Δύση για έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης της πιθανότητας εδαφικών παραχωρήσεων.

Ορισμένοι αξιωματούχοι φοβούνται ότι το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ των αρχικών προσδοκιών και των σημερινών αποτελεσμάτων μπορεί να πυροδοτήσει ένα «παιχνίδι ευθυνών» μεταξύ των Ουκρανών αξιωματούχων και των δυτικών υποστηρικτών τους, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει διαιρέσεις στη συμμαχία.

«Το πρόβλημα, φυσικά, εδώ είναι η προοπτική ενός blame game που οι Ουκρανοί θα το ρίξουν σε εμάς», είπε ένας ανώτερος δυτικός διπλωμάτης.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως τον περασμένο μήνα στο Φόρουμ για την Ασφάλεια του Άσπεν, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επεσήμανε την αργή άφιξη πιο προηγμένων οπλικών συστημάτων από τη Δύση ως αιτία για την αργή πρόοδο των ουκρανικών δυνάμεων μέχρι στιγμής.





 ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !