ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Απαρηγόρητος ο Zelensky... η αντεπίθεση καθυστέρησε – Γαλλία: Η Ουκρανία θα ηττηθεί

newspull
0newspull Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις μας


Απαρηγόρητος ο Zelensky... η αντεπίθεση καθυστέρησε – Γαλλία: Η Ουκρανία θα ηττηθεί - Έρχεται απόσπασμα ΝΑΤΟ στα δυτικά

Zelensky: Η αντεπίθεση της Ουκρανίας έπρεπε να ξεκινήσει «πολύ νωρίτερα»
(upd11) Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…
Βλέποντας ότι ένα μήνα μετά την αντεπίθεση δεν έχει κάνει τίποτε ουσιώδες στο μέτωπο… θεωρεί ότι το λάθος του Ουκρανικού στρατού ήταν ότι δεν ξεκίνησε πολύ νωρίτερα τα σχέδια αντεπίθεσης, τώρα οι ρώσοι έχουν προετοιμαστεί…
Να σημειωθεί ότι η Ουκρανία έλαβε 135 δισεκ. οικονομική βοήθεια από την Δύση κυρίως από τις ΗΠΑ και για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία δόθηκαν τόσα πολλά όπλα σε τέτοια κλίμακα, με τέτοιο συντονισμό και σε τέτοια ποσότητα και το αποτέλεσμα είναι… μετριότητα…

Εν τω μεταξύ ένας κορυφαίος Γάλλος στρατηγός αναφέρει ότι η Ουκρανία είναι καταδικασμένη να αποτύχει, θα ηττηθεί στον πόλεμο με την Ρωσία…
Επίσης υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ενώ η Ουκρανία μπορεί να μην κερδίσει… την ένταξη στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ αλλά ένα απόσπασμα του ΝΑΤΟ θα αναπτυχθεί στην Ουκρανία…

Στο στρατιωτικό μέτωπο στα 1.500 χιλιόμετρα της γραμμής επαφής μόνο δυτικά του Bakhmut οι Ουκρανοί έχουν σημειώσει πρόοδο, αλλά όχι στρατηγικές νίκες...
Ωστόσο ο οικισμός Klescheevka νότια του Artemivsk (ουκρανική ονομασία Bakhmut) βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων


Zelensky: Η αντεπίθεση της Ουκρανίας έπρεπε να ξεκινήσει «πολύ νωρίτερα»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky τόνισε στους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης ότι η Ουκρανία ήθελε να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της πολύ νωρίτερα, αλλά χρειαζόταν περισσότερα όπλα για αυτό.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky, η αντεπίθεση επιβραδύνεται λόγω δυσκολιών στο πεδίο της μάχης.
Ήθελα η αντεπίθεσή μας να γίνει πολύ νωρίτερα, γιατί όλοι κατάλαβαν ότι αν η αντεπίθεση εκτυλιχθεί αργότερα, τότε μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς μας θα ναρκοθετηθεί.
Δίνουμε στον εχθρό μας το χρόνο και τη δυνατότητα να τοποθετήσει περισσότερες νάρκες και να προετοιμάσει τις αμυντικές του γραμμές, τόνισε σε συνέντευξή του στο CNN.
«Είμαι ευγνώμων στις ΗΠΑ, αλλά τους είπα, καθώς και στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι θα θέλαμε να ξεκινήσουμε την αντεπίθεσή μας νωρίτερα, και χρειαζόμαστε όλα τα όπλα και το υλικό για αυτό. Γιατί;
Απλά επειδή αν ξεκινήσουμε αργότερα, θα πάει πιο αργά η αντεπίθεση», σημείωσε.
«Όσο πιο αργά ξεκινήσουμε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για εμάς».

Σύμφωνα με τον Zelensky, η αντεπίθεση μπορεί να επιταχυνθεί εάν η Ουκρανία διαθέτει περισσότερο πυροβολικό και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
«Σε ορισμένες κατευθύνσεις θα μας δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσουμε την αντεπίθεση».
Σε ορισμένες κατευθύνσεις δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε να ξεκινήσουμε αντεπίθεση, καθώς δεν έχουμε τα σχετικά όπλα.
Και το να στέλνουμε τους ανθρώπους μας να σκοτωθούν από ρωσικά όπλα μεγάλης εμβέλειας θα ήταν απλώς απάνθρωπο»
Ο ουκρανικός στρατός κάνει μάταιες προσπάθειες να αντεπιτεθεί από τις 4 Ιουνίου 2023.
Οι απώλειες των Ουκρανών σε νεκρούς και τραυματίες αγγίζουν τους 15.000.

Denis Pushilin (Donetsk): Η Ουκρανική αντεπίθεση αποτυγχάνει

Το πρώτο στάδιο της αντεπίθεσης της Ουκρανίας δεν έφερε σοβαρά αποτελέσματα παρά την απώλεια ανθρώπινου δυναμικού και πολλών οχημάτων μάχης που προμήθευσαν το καθεστώς του Κιέβου οι χώρες του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) Denis Pushilin.
«Η περιβόητη, «πολύ σοβαρή», αντεπίθεση, τουλάχιστον το πρώτο της στάδιο της, δεν έδωσε ουσιαστικά κανένα αποτέλεσμα, μόνο πολλά κατεστραμμένα οχήματα του ΝΑΤΟ και τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό».
Δεν απέκλεισε ωστόσο ότι πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιουλίου τα ουκρανικά στρατεύματα ενδέχεται να προβούν σε πιο προκλητικές ενέργειες.
«Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να αναμένονται οποιεσδήποτε προκλητικές ενέργειες από την Ουκρανία.
Βλέπουμε ότι το τίμημα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ είναι πολύ υψηλό για την Ουκρανία επειδή ενδέχεται να ληφθούν ορισμένες σημαντικές αποφάσεις.
Πρέπει η Ουκρανία να δείξει κάτι πριν από τη σύνοδο κορυφής Έτσι, πιστεύουμε ότι θα καταφύγουν σε επιθετικές ενέργειες.
Δεν νοιάζονται για τον κόσμο, τους που σκοτώνονται κατά εκατοντάδες καθημερινά.
Σύμφωνα με τον Pushilin, οι προσπάθειες των Ουκρανών στο πλαίσιο της αντεπίθεσης τους είναι εντελώς ανεπιτυχείς, κάτι που άλλωστε προκύπτει και από το στοιχείο που έδωσε, βάσει του οποίου οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να προωθηθούν και 300 μέτρα μέσα σε δασικές φυτείες στην κατεύθυνση του Uledar.

Στη Ρωσία ο Prigozhin – Lukashenko: Δεν είναι στη Λευκορωσία

Στη Ρωσία, και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη είναι ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko.
«Αυτή είναι μια ρωσική εταιρεία.
Συνεπώς το ερώτημα αυτό δεν είναι για εμένα» υποστήριξε ο Lukashenko απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το τι συμβαίνει με τη Wagner και τον επικεφαλής της, Yevgeny Prigozhin.
«Από όσα γνωρίζω, οι στρατιώτες της Wagner είναι στα στρατόπεδα τους.
Όσον αφορά τον Prigozhin, αυτός είναι στην Αγία Πετρούπολη.
Που είναι σήμερα το πρωί;
Ίσως να πήγε στη Μόσχα το πρωί.
Δεν είναι στο έδαφος της Λευκορωσίας» είπε ο Lukashenko, αιφνιδιάζοντας τους δημοσιογράφους, δεδομένου ότι βάσει των όσων είχαν γίνει γνωστά στο πλαίσιο της συμφωνίας που ο ίδιος ο Λευκορώσος πρόεδρος είχε συνδράμει, ο Prigozhin θα παρέμενε στη Λευκορωσία μετά την ανταρσία του.

Επιτέλους το κατάλαβε ο Zelensky: Δεν θα νικήσει

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, επιτέλους ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky κατάλαβε ότι δεν θα κερδίσει και κάνει ήδη βήματα για να βγει από αυτήν την κατάσταση.
Όπως είπε, η Ουκρανία θα επιχειρήσει να δείξει τη δύναμη της εναντίον της Ρωσίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, αναφέροντας πως ο Zelensky θα επιμείνει στη σύγκρουση με τη Ρωσία, ακόμα και εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Ο Lukashenko κάλεσε τόσο τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρουν μια διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση, αναφέροντας πως η επίλυση της δεν μπορεί να εξαρτάται από τις ΗΠΑ, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τη Μόσχα και το Κίεβο.
Ο Λευκορώσος πρόεδρος υπογράμμισε πως είναι ακόμα δυνατό να μιλά κανείς για ειρήνη με την Ουκρανία, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό δεν θα είναι εφικτό μετά την αντεπίθεση των Ουκρανών.

Το τέλος Zelensky: Δραματική αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ, εάν βγει ο Trump

Για το τέλος της Ουκρανίας και του προέδρου της Volodymyr Zelensky προειδοποιεί Αμερικάνος διπλωμάτης, ο οποίος υποστηρίζει πως εάν ο Donald Trump εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024, τότε είναι πολύ πιθανό να αλλάξει δραματικά η πολιτική στήριξης των ΗΠΑ προς το Κίεβο.
Σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo o Michael McFaul, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα την περίοδο 2012 – 2014, υποστήριξε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της το σενάριο μιας εκλογικής νίκης του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του 2024, καθώς σε αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό η αμερικανική πολιτική προς το Κίεβο να αλλάξει δραστικά.
«Πιστεύω ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει να ανησυχούν πολύ για τον Trump.
Αυτός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υποστηρίζει την Ουκρανία, ότι πιστεύει ότι μπορεί να διαπραγματευτεί με τον Putin» υπογράμμισε ο Αμερικάνος διπλωμάτης, τονίζοντας ότι υπάρχει μια τάση στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, η οποία υποστηρίζει ότι έχουν δαπανηθεί και δαπανώνται πάρα πολλά χρήματα για την Ουκρανία.
«Εκτιμώ ότι η πολιτική για την Ουκρανία θα αλλάξει δραματικά, εάν ο Trump γίνει και πάλι πρόεδρος των ΗΠΑ» είπε ο McFaul.

Jean-Bernard Pinatel (Γάλλος στρατηγός): Η αντεπίθεση της Ουκρανίας καταδικασμένη να αποτύχει – Θέμα χρόνου η ήττα

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας είναι καταδικασμένη να αποτύχει, καθώς ο ρωσικός στρατός έχει το πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του από κάθε άποψη, δήλωσε ο Jean-Bernard Pinatel, ένας απόστρατος Γάλλος στρατηγός και ιδιοκτήτης της εταιρείας LexisNexis Business Information Solutions.
«Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση στην επιτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Οι Ρώσοι έχουν σημαντική αεροπορική υπεροχή.
Έχουν όμως και ένα πλεονέκτημα στο έδαφος.
Ακόμη και οι ίδιοι οι Ουκρανοί παραδέχονται ότι εκτοξεύουν 4.000 οβίδες την ημέρα, ενώ η Ρωσία εκτοξεύει 20.000 ανέφερε ο Pinatel, ο οποίος ειδικεύεται στη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή.

Ο στρατηγός είπε επίσης ότι η αναλογία των απωλειών σε εξοπλισμό και προσωπικό είναι 5 προς 1 υπέρ της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Pinatel, το καθεστώς της Ουκρανίας θα έχει πρόβλημα στρατιωτών.
«Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ μιας πυρηνικής δύναμης και μιας χώρας που, φυσικά, χρηματοδοτείται από τους Αγγλοσάξονες, αλλά που δεν έχει σημαντικές τεχνικές και ανθρώπινες δυνατότητες».
«Και δεν νομίζω ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία είναι τόσο η ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, δεν είναι πάντα υψηλής ποιότητας, επειδή η Δύση προμηθεύει την Ουκρανία με ξεπερασμένο εξοπλισμό.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ουκρανίας είναι οι άνθρωποι της ή μάλλον η έλλειψη τους.
Οι καλύτεροι στρατιώτες της Ουκρανίας έχουν σκοτωθεί εδώ και καιρό».
Ο Γάλλος στρατηγός τόνισε ότι πιστεύει ότι, υπό την προϋπόθεση ότι το ΝΑΤΟ δεν εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση, η ήττα της Ουκρανίας είναι μόνο θέμα χρόνου.
Η πολιτική της Δύσης για παράταση της ουκρανικής σύγκρουσης «το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αποδεκατιστεί ο Ουκρανικός στρατός».
«Οι συζητήσεις για τη βοήθεια της Ουκρανίας μέχρι να κερδίσει την Ρωσία είναι εντελώς ανόητες.
Δεν θα πετύχουν τίποτα και θα αυξήσουν μόνο τον αριθμό των θανάτων μεταξύ των νεαρών Ουκρανών και Ρώσων».
Ωστόσο, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν ενδιαφέρονται, είπε ο απόστρατος Γάλλος στρατηγός, γιατί ο κύριος στόχος τους δεν είναι η νίκη της Ουκρανίας, αλλά η αποδυνάμωση της Ρωσίας.

Η σύγκρουση αποδυνάμωσε την Ευρώπη, όχι τη Ρωσία

Οι δυτικές κυρώσεις, σύμφωνα με τον Pinatel, έχουν κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην ίδια την Ευρώπη.
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ρωσικό αέριο», επεσήμανε.
Η παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου, η ευρωπαϊκή αγορά ειδικότερα, δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ρωσικές προμήθειες. Πριν από την κρίση, η Ευρώπη κατανάλωνε 200 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου, ενώ η Βόρεια Αμερική παρείχε μόνο 2 δισεκατομμύρια.
Με ποιον θα αντικατασταθεί η Ρωσία;
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τώρα μια οικονομική κρίση, είπε ο στρατηγός.
«Μέχρι τον χειμώνα του 2022, η Γερμανία είχε καταφέρει να γεμίσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου, οι οποίες κράτησαν την περίοδο του χειμώνα αλλά δεν θα είναι αρκετά όλα αυτά για την επόμενη χρονιά».
Πολλές γερμανικές εταιρείες έχουν ήδη κλείσει τις πόρτες τους λόγω των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου.
Εάν η Γερμανία μπει σε ύφεση, όλη η Ευρώπη, και η Γαλλία ειδικότερα, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, επειδή οι Γερμανοί είναι οι κύριοι οικονομικοί μας εταίροι».

Η Ρωσία, αντίθετα, ανθίζει και αναπτύσσεται οικονομικά, συνεργάζεται χέρι-χέρι με την Αφρική και την Ασία και αναπτύσσει συνεργασίες, σύμφωνα με τον Pintel.
«Αυτό συμβαίνει επειδή η Ρωσία είναι ανεξάρτητη από τον υπόλοιπο κόσμο από κάθε άποψη, είτε πρόκειται για πρώτες ύλες, σιτηρά ή ενέργεια, αλλά ο καπιταλιστικός κόσμος δεν μπορεί χωρίς τους πόρους που παρέχει η Ρωσία».
«Αυτός ο πόλεμος έχει αποδυναμώσει την Ευρώπη περισσότερο από τη Ρωσία».
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, συνέχισε ο απόστρατος στρατηγός, περίμεναν «όλος ο κόσμος να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά στην πραγματικότητα, μόνο περίπου τριάντα χώρες το έχουν κάνει, και όλες οι υπόλοιπες χρησιμοποιούν αυτή την ευκαιρία για να ενισχύσουν τη συνεργασία με την Ρωσία».

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Lviv - Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 6/7 τα ξημερώματα στην πόλη Lviv που βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη γραμμή του μετώπου.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Lviv, Maksym Kozytski ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε «απευθείας» πολυκατοικία ενώ ο δήμαρχος της πόλης Andriy Sadovyi ανακοίνωσε πως από το πλήγμα αυτό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 3 άνθρωποι, αριθμός που λίγο αργότερα αυξήθηκε στους 4.
Βάσει των τελευταίων πληροφοριών, υπάρχουν και τουλάχιστον 9 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Όπως είπε ο Kozytski, από την πυραυλική επίθεση, προκλήθηκε φωτιά, η οποία ωστόσο σβήστηκε άμεσα, ενώ ο Sadovyi υπογράμμισε πως περίπου 60 διαμερίσματα έχουν καταστραφεί.

Προκαλούν με νέο κύκλο αίματος οι ΗΠΑ: Στέλνουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία

Με την ουκρανική αντεπίθεση να έχει αποτύχει πλήρως… και να μετρά δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες, οι ΗΠΑ φέρονται αποφασισμένες να συνεχίσουν να τροφοδοτούν αυτόν τον αέναο κύκλο αίματος προμηθεύοντας το Κίεβο με ακόμα πιο «καταστροφικά όπλα και πυρομαχικά».
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS, οι ΗΠΑ αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας να αποφασίσουν και να ανακοινώσουν ότι προμηθεύουν την Ουκρανία με πυρομαχικά διασποράς, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και ανταποκρινόμενες στην υψηλή ζήτηση για πυρομαχικά που έχει ανάγκη ο ουκρανικός στρατός.

Απόσπασμα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία;

Ένα απόσπασμα του ΝΑΤΟ ενδέχεται να αναπτυχθεί στην Ουκρανία μετά τη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας που πρόκειται να διεξαχθεί στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου, δήλωσε ο ηγέτης του κινήματος «Είμαστε Μαζί με τη Ρωσία» Rogov.
Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Gitanas Nauseda δήλωσε νωρίτερα ότι η Ουκρανία δεν θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη συμμαχία στη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους, αλλά οι χώρες του ΝΑΤΟ «θα βρουν τις ημέρες που απομένουν πριν από τη σύνοδο κορυφής τη διατύπωση που δεν θα απογοητεύσει την Ουκρανία»

«Τα σχέδια του Zelensky περιλαμβάνουν ένα χτύπημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia για να προσπαθήσουν να πείσουν την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ να αναπτύξει ένα περιορισμένο σώμα από την Πολωνία και τις δημοκρατίες της Βαλτικής εντός της Ουκρανίας.
Θα είναι νομιμοποίηση της κατοχής με την μορφή της διασφάλισης της πυρηνικής ασφάλειας στο περιοχή που ελέγχεται από το καθεστώς Zelensky.
Μια τέτοια φόρμουλα εξετάζεται από τον Zelensky.
Όσον αφορά τα εδάφη στα οποία μπορεί να αναπτυχθεί ένα τέτοιο απόσπασμα του ΝΑΤΟ, ο Rogov σημείωσε ότι η Πολωνία ενδιαφέρεται για τις περιοχές της Δυτικής Ουκρανίας.

Τοξικομανείς και ψυχιατρικά ασθενείς... συμβασιούχοι στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

 Άτομα με εθισμό στα ναρκωτικά στρατολογήθηκαν ως συμβασιούχοι στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και σε εθνικιστικά τάγματα, δήλωσε ση Alena Dikhtyar, επικεφαλής γιατρός του Περιφερειακού Κέντρου Ψυχιατρικής και Ναρκωτικών του Zaporozhye.
«Υπάρχει επαρκέστατα στοιχεία στην περιφερειακή θυρίδα αρχείων, στην οποία σημειώνονται περιπτώσεις τοξικομανών τόσο μεταξύ των υπαλλήλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας όσο και μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού των εθελοντικών ταγμάτων, συμπεριλαμβανομένου του «Azov» 
Υπάρχουν άτομα που δεν έκαναν στρατιωτική θητεία και στη συνέχεια έγιναν συμβασιούχοι στο στρατό.
Σύμφωνα με την ίδια, υπήρξαν περιπτώσεις που στρατιώτες παραδόθηκαν με ψύχωση ενώ έπαιρναν ναρκωτικά.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Επιθετικές επιχειρήσεις ρώσων στο Kupyansk-Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove στις 5 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις νότια του Novoselivske (15 χλμ βορειοδυτικά του Svatove), δυτικά του Novovodyane (17 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove) και στο Novoyehorivka (16 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove).
Πηγή που συνδέεται με το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκκαθάρισαν μια αποθήκη και μια βιομηχανική ζώνη στο νοτιοδυτικό τμήμα του Novoselivske και δημιούργησαν θέσεις στον οικισμό.
Η πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να μάχονται για τον έλεγχο του Novoselivske.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 5 Ιουλίου δείχνουν τις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν τις ρωσικές δυνάμεις ακριβώς βόρεια του Novoselivske κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου N26.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις περιοχές Novoselivske και Novovodyane. [39]

Μάχες στην Kreminna

Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να μάχονται γύρω από την Kreminna στις 5 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς σε ουκρανικές θέσεις νότια της Dibrova (4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Kreminna).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι η Ρωσική Κεντρική Ομάδα Δυνάμεων απέκρουσε την ουκρανική προέλαση στη Makiivka (22 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna) και στη Dibrova και ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν δύο ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης κοντά στο Serebryanka (11 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna και πιθανότατα αναφέρεται στη δασική περιοχή Serebryanske) και Torske (13 χλμ δυτικά της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στη δασική περιοχή Serebryanske προς την Hryhorivka (10 χιλιόμετρα νότια της Kreminna) και προς την κατεύθυνση της Yampil (18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Kreminna).
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες κοντά στο Makiivka και ότι οι ρωσικές μονάδες πυροβολικού απέκρουσαν μια ουκρανική προέλαση στις ρωσικές θέσεις κοντά στην Dibrova.

Μόνο δυτικά του Bakhmut οι Ουκρανοί έχουν κέρδη σε όλο το μέτωπο των 1.500 χιλιομέτρων...

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Bakhmut στις 5 Ιουλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 5 Ιουλίου δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει νοτιοδυτικά της Berkhivka (6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut), δυτικά της Yahidne (2 χιλιόμετρα βόρεια του Bakhmut) και νοτιοδυτικά του Bakhmut.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στην Bohdanivka (5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut), Orikhovo-Vasylivka (11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut) και νότια της Berkhivka.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις στα βόρεια και νότια της πόλης Bakhmut και έχουν εδραιωθεί σε νέες θέσεις.
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα σημαντικό ύψος κοντά στο Klishchiivka (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut), αλλά δεν έχουν απελευθερώσει τον ίδιο τον οικισμό.
Ο οικισμός Klishchiivka, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, δεν είναι τόσο σημαντικός όσο τα ύψη μέσα και γύρω από τον οικισμό.
Για ορισμένους άσκοπο να κρατηθεί η Klishchiivka και πρόσθετη περιοχή μέχρι τον ποταμό Bakhmutka χωρίς έλεγχο των υψών που την περιβάλλουν.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πληροφοριών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) Danil Bezsonov ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει κατά μέσο όρο 20 ανεπιτυχείς επιθέσεις κατά ρωσικών θέσεων την ημέρα κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών στην περιοχή Klishchiivka που πλέον βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.
Πηγή που συνδέεται στο Κρεμλίνο διέψευσε μια άλλη ρωσική αναφορά ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αποσυρθεί από την Klishchiivka, αντ' αυτού ισχυριζόμενος ότι ορισμένες ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης κέρδισαν μόνο μια βάση στην Klishchiivka.
Στοιχεία της Ρωσικής 72ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (3ο Σώμα Στρατού) και των αποσπασμάτων «Storm-Z» επιχειρούν στην περιοχή Klishchiivka.

Μάχες στην Avdiivka

Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Avdiivka-Donetsk στις 5 Ιουλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 5 Ιουλίου δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει δυτικά του Vesele (6 χιλιόμετρα βόρεια της Avdiivka).
Ο Ουκρανός βουλευτής Yuriy Mysyagin ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δημιούργησαν μια νέα θέση βόρεια του Opytne (6 χλμ βορειοδυτικά των περιχώρων της πόλης Donetsk) αφού απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις από αυτές τις θέσεις.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι η Ρωσική Νότια Ομάδα Δυνάμεων απέκρουσε εννέα ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka), Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka), Nevelske (14 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και Krasnohorivka (22 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) στο Donetsk.
Στοιχεία του Τσετσενικού Συντάγματος «Sever-Akhmat» (μέρος του 78ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων Ειδικού Σκοπού, 42η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων Φρουρών, 58η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, Νότια Στρατιωτική Περιοχή) επιχειρούν στη Marinka.

Μάχες και στην Zaporizhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια Donetsk-ανατολική συνοριακή περιοχή της Περιφέρειας Zaporizhia στις 5 Ιουλίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μικρές ουκρανικές χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Staromaiorske και το Urozhaine (και τα δύο περίπου 8 χιλιόμετρα νότια της Velyka Novosilka).
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης κοντά στο Pryyutne (14 χλμ νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Rivnopil (8 χλμ νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka).
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν χερσαίες επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 5 Ιουλίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε στις 5 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική χερσαία επίθεση κοντά στο Zherebyanky (26 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Orikhiv).
Ρωσικές πηγές συνέχισαν να ισχυρίζονται ότι μικρές ουκρανικές ομάδες επίθεσης επιτέθηκαν στο Robotyne, τη Nesteryanka και το Kopani (όλα σε απόσταση 7-12 χιλιομέτρων νότια του Orikhiv).
Ο πρώην Ρώσος αξιωματικός και ένθερμος εθνικιστής Igor Girkin ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις αλλά δεν προχώρησαν στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia.
Γεωτοποθετημένες εικόνες δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε θέσεις αμέσως νότια του Pyatykhatky (25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Orikhiv) από τις 4 Ιουλίου

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_52023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_52023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_July_52023.png

Zaporizhia_Battle_Map_July_52023.png
www.bankingnews.gr


Διαβάστε επίσης : Η Μάχη του Κουρσκ: Η μεγαλύτερη αρματομαχία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου(video) ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !