ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Παραδοχή Macron, Scholz σε Zelensky: Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο( απο Wall Street Journal)

newspull
0
newspull Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις μας
Οι ιδιωτικές επικοινωνίες έρχονται σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις των δυτικών ηγετών
Ευρωπαίοι ηγέτες παραδέχθηκαν ανέφεραν κατ' ιδίαν στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα φέτος με αντάλλαγμα στενότερους δεσμούς με το ΝΑΤΟ, όπως αποκάλυψε η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Οι ιδιωτικές επικοινωνίες έρχονται σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις των δυτικών ηγετών, οι οποίοι συνήθως λένε ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να επιτύχει τη νίκη στο πεδίο της μάχης.
Η Wall Street Journal, η οποία αναφέρθηκε στις ιδιωτικές παρατηρήσεις προς τον Ζelensky, ανέφερε:
"Η δημόσια ρητορική κρύβει τις βαθύτερες ιδιωτικές αμφιβολίες μεταξύ των πολιτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να εκδιώξει τους Ρώσους από την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία, την οποία η Ρωσία ελέγχει από το 2014, και την πεποίθηση ότι η Δύση μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί η πολεμική προσπάθεια μόνο για τόσο καιρό, ειδικά αν η σύγκρουση καταλήξει σε αδιέξοδο, λένε αξιωματούχοι από τις τρεις χώρες.
'Επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει, αλλά τι σημαίνει αυτό; Αν ο πόλεμος συνεχιστεί για αρκετό καιρό με αυτή την ένταση, οι απώλειες της Ουκρανίας θα γίνουν αβάσταχτες', δήλωσε ανώτερος Γάλλος αξιωματούχος.
'Και κανείς δεν πιστεύει ότι θα μπορέσουν να ανακτήσουν την Κριμαία'.
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz είπαν στον Ζελένσκι σε δείπνο στο Μέγαρο των Ηλυσίων νωρίτερα αυτό το μήνα ότι πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Μόσχα, ανέφερε η εφημερίδα.
Σύμφωνα με την πηγή της, η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Macron είπε στον Zelensky ότι "ακόμη και θανάσιμοι εχθροί όπως η Γαλλία και η Γερμανία έπρεπε να συνάψουν ειρήνη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".
Ο Macron είπε στον Ζelensky ότι "υπήρξε μεγάλος ηγέτης πολέμου, αλλά ότι τελικά θα πρέπει να στραφεί στην πολιτική πολιτεία και να λάβει δύσκολες αποφάσεις", ανέφερε η εφημερίδα.

Επιστροφή στον ρεαλισμό

Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια την περασμένη εβδομάδα, ο στρατηγός Petr Pavel, εκλεγμένος πρόεδρος της Τσεχίας και πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ, δήλωσε:
"Μπορεί να καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου η απελευθέρωση ορισμένων τμημάτων του ουκρανικού εδάφους μπορεί να επιφέρει περισσότερες απώλειες ζωών από αυτές που θα είναι ανεκτές από την κοινωνία. ... Μπορεί να υπάρξει ένα σημείο όπου οι Ουκρανοί μπορούν να αρχίσουν να σκέφτονται για ένα άλλο αποτέλεσμα".
Ακόμη και όταν ήταν διοικητής του ΝΑΤΟ ο Pavel ήταν ρεαλιστής όσον αφορά τη Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια αμφιλεγόμενων πολεμικών παιχνιδιών του ΝΑΤΟ με 31.000 στρατιώτες στα σύνορα της Ρωσίας το 2016 - η πρώτη φορά μετά από 75 χρόνια που τα γερμανικά στρατεύματα αναπαρήγαγαν τα βήματα της ναζιστικής εισβολής στη Σοβιετική Ένωση - ο Pavel απέρριψε τη διαφημιστική εκστρατεία περί ρωσικής απειλής για το ΝΑΤΟ.
Ο Pavel, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ότι: "Δεν είναι στόχος του ΝΑΤΟ να δημιουργήσει ένα στρατιωτικό φράγμα κατά της ρωσικής επίθεσης ευρείας κλίμακας, διότι μια τέτοια επίθεση δεν είναι στην ημερήσια διάταξη και καμία εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών δεν υποδηλώνει κάτι τέτοιο".
Ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier, ασπάστηκε επίσης τον ρεαλισμό απέναντι στη Ρωσία, λέγοντας: "Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να φουντώσουμε περαιτέρω την κατάσταση μέσω της σπαζοκεφαλιάς και της πολεμοκαπηλίας. Όποιος πιστεύει ότι μια συμβολική παρέλαση αρμάτων μάχης στα ανατολικά σύνορα της συμμαχίας θα φέρει ασφάλεια κάνει λάθος".
Αντί για μια επιθετική στάση του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας που θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ, ο Steinmeier ζήτησε διάλογο με τη Μόσχα.
"Καλό είναι να μην δημιουργούμε αφορμές για να ανανεώσουμε μια παλιά αντιπαράθεση", είπε, λέγοντας ότι θα ήταν "μοιραίο να αναζητούμε μόνο στρατιωτικές λύσεις και μια πολιτική αποτροπής".
Υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ σαφώς δεν ακολούθησε αυτή τη συμβουλή, καθώς συνέχισε να αναπτύσσει περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη και να εξοπλίζει και να εκπαιδεύει την Ουκρανία (με την κάλυψη ότι προσποιείται ότι υποστηρίζει τις συμφωνίες του Μινσκ).
Πριν από την επέμβασή της στην Ουκρανία, η Ρωσία ανέφερε την ανατολική επέκταση του ΝΑΤΟ, την ανάπτυξη πυραύλων στη Ρουμανία και την Πολωνία, τα πολεμικά παιχνίδια κοντά στα σύνορά της και τον εξοπλισμό της Ουκρανίας ως κόκκινες γραμμές που η Δύση είχε ξεπεράσει.
Μετά από ένα χρόνο πολέμου, οι δυτικοί ηγέτες φαίνεται ότι στρέφονται τώρα σε μια ρεαλιστική προσέγγιση.
Ο Macron, για παράδειγμα, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια απέρριψε κάθε συζήτηση για αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα.

Σιγή ιχθύος από ΗΠΑ

Η Ουάσινγκτον δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα της Journal σχετικά με την πρόταση "ειρηνευτικές συνομιλίες έναντι όπλων".
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken συζήτησε τον περασμένο μήνα με την Washington Post για τον μεταπολεμικό εξοπλισμό της Ουκρανίας, αλλά δεν είπε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να επιδιώξει ειρηνευτικές συνομιλίες.
"Πρέπει να σκεφτόμαστε - και σκεφτόμαστε - για το πώς θα είναι το μεταπολεμικό μέλλον, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ασφάλεια και σταθερότητα για τους Ουκρανούς και ασφάλεια και σταθερότητα στην Ευρώπη", δήλωσε ο Blinken στο συνέδριο στο Μόναχο.
Η πρόταση να έρθει η Ουκρανία ακόμη πιο κοντά στο ΝΑΤΟ από ό,τι είναι ήδη, με μεγαλύτερη πρόσβαση σε όπλα μετά τον πόλεμο, θα πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη της ετήσιας συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, δήλωσε ο Rishi Sunak, ο Βρετανός πρωθυπουργός, στη διάσκεψη του Μονάχου.
"Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πρέπει να παράγει μια ξεκάθαρη προσφορά προς την Ουκρανία, επίσης για να δώσει στον Zelensky μια πολιτική νίκη που μπορεί να παρουσιάσει στην πατρίδα του ως κίνητρο για διαπραγματεύσεις", δήλωσε Βρετανός αξιωματούχος στην εφημερίδα.
Η συμφωνία με το ΝΑΤΟ δεν θα περιλαμβάνει την ένταξη με την προστασία του άρθρου 5, ανέφερε η εφημερίδα. "Θα θέλαμε να έχουμε εγγυήσεις ασφαλείας στην πορεία προς το ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.
Εν τω μεταξύ, ο Macron, σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να προωθήσει μια στρατιωτική επίθεση για την ανάκτηση εδαφών προκειμένου να ωθήσει τη Μόσχα στο τραπέζι της ειρήνης.
Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τη Μόσχα σχετικά με την πρόταση.

www.bankingnews.gr


ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !