Στα χέρια του Γιώργου Προκοπίου πέρασαν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων Σκαραμαγκά ¨Η Τρίαινα».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους: «Όπως είναι κατανοητό από όλους, το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού που θα ξεκινήσει από την 1η Φεβρουαρίου, είναι ένα πρόγραμμα γέφυρα, που το επιδιώξαμε και το πετύχαμε προκειμένου να μην μείνουμε χωρίς δουλειά και χωρίς μισθό μέχρι να προσληφθούμε από τον κ. Προκοπίου. Γιατί το Ναυπηγείο πλέον ανήκει στο κ. Προκοπίου. Έτσι, όταν ο κ. Προκοπίου αναλάβει τη διοίκηση του Ναυπηγείου και αρχίσει τις προσλήψεις, τα πράγματα σταδιακά θα αλλάζουν. Στόχος μας είναι, μέχρι 30 Ιουνίου που θα τελειώσει το πρόγραμμα του ΠΝ, να έχουμε όλοι προσληφθεί από τον κ. Προκοπίου΄’.

Το Σωματείο απευθυνόμενο στους εργαζόμενους εξηγεί ότι κλείνει «ένας μεγάλος κύκλος στη ζωή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η ειδική διαχείριση ολοκλήρωσε ουσιαστικά το έργο της, παραμένει μόνο μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των πληρωμών των πιστωτών, μέσω του πίνακα διανομής που θα συνταχθεί.

Το Ναυπηγείο σήμερα 30 Ιανουαρίου και αύριο 31, δεν λειτουργεί. Οι εργαζόμενοι όμως θα λάβουμε κανονικά τις αποδοχές μας από το Πολεμικό Ναυτικό μέχρι και την 31-1-2023. Μέχρι 31-1-2023 θα λάβουμε και τη διαφορά του 35% από την ειδική διαχείριση. Η εκκαθάριση και εξόφληση από την ειδική διαχείριση της διαφοράς του 35% για το μήνα Ιανουάριο καθώς και για την άδεια και το επίδομα αδείας 2023 θα γίνει μέχρι τις 10-13 Φεβρουαρίου».

Τις προσεχείς μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τις σχέσεις μας με το Πολεμικό Ναυτικό. Θα προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα συμβληθούμε με το ΠΝ με μηνιαίες ή διμηνιαίες συμβάσεις εργασίας που θα φτάνουν με ανανεώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου.

«Για το διάστημα μέχρι να ψηφιστεί από τη Βουλή η ρύθμιση αυτή, το Ναυπηγείο δεν θα λειτουργεί και οι εργαζόμενοι δεν θα πηγαίνουμε στο Ναυπηγείο, παρά μόνο όσοι έχουν οριστεί από τις διευθύνσεις του και την ειδική διαχείριση ως προσωπικό ασφάλειας. Με την ψήφιση όμως από τη Βουλή της ρύθμισης , οι ατομικές μας συμβάσεις που θα υπογραφούν με το Πολεμικό Ναυτικό, θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1ης Φεβρουαρίου.

Δηλαδή, όσες μέρες και αν περάσουν μέχρι να ψηφιστεί η ρύθμιση και να υπογραφούν οι συμβάσεις μας, οι εργαζόμενοι θα λάβουμε κανονικά τις αποδοχές μας από 1ης Φεβρουαρίου. Για τον τρόπο αμοιβής και άλλων εκκρεμοτήτων έχει κανονιστεί συνάντηση με τους αρμοδίους του Υπουργείου Άμυνας», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.