ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Συναγερμός στα στρατηγεία του ΝΑΤΟ: Η Ρωσία προχωρά σε πρόβα εξαΰλωσης της Βρετανίας – Tο K-329 Belgorod πυροδοτεί το «Όπλο της Αποκάλυψης»

newspull
0


newspull : Παρακάτω με μπλέ γράμματα θα διαβάσετε το σχόλιό μας απο την 1-5-2022.Φαίνεται για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει ευστοχία στις εκτιμήσεις μας..


Μια ισχυρή πυρηνική δοκιμή απο την Ρωσία θα φέρει την ισορροπία;

Δεν είναι και λίγοι οι αναλυτές που εκτιμούν ότι ο Πούτιν λόγω αποτυχίας της εκστρατείας στην Ουκρανία,έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση και αναζητεί διέξοδο...Εμείς δεν υιοθετούμε αυτές τις θεωρίες δεδομένου ότι η Ρωσία αφήνει πληροφορίες να διαρρέουν με το σταγονόμετρο,οπότε όλα αυτά μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.Ο τρόπος που θα σας περιγράψουμε παρακάτω,ενδεχομένως να είναι το μέσο διαφυγής του ''Τσάρου'' σε περίπτωση εγκλωβισμού του.Σκεφθείτε εκατοντάδες  άρματα μάχης(παλαιού τύπου μη λειτουργικά) να καταστρέφονται σε μηδέν χρόνο απο τακτική πυρηνική έκρηξη... Η σκεφθείτε την κρίσιμη στιγμή του πολέμου οι Ρώσοι να κάνουν επίδειξη στις στέπες της Σιβηρίας η αλλού με μεγάλη πυρηνική δοκιμή(έχουν κάνει τις μεγαλύτερες παγκοσμίως ως Σοβ.Ένωση).Το μήνυμα θα ήταν σαφέστατο!Ένα βήμα πρίν απο τον όλεθρο,η Δύση θα αναγκάζονταν σε διαπραγμάτευση...


Συναγερμός έχει σημάνει στο ΝΑΤΟ καθώς έχει αποπλεύσει το ρωσικό υποβρύχιο K-329 Belgorod το οποίο φέρει έξι πυρηνικές υπερ-τορπίλες Poseidon ισχύος 100 μεγατόνων ικανές να εξαφανίσουν ολόκληρες πόλεις.

Η Ρωσία εξέδωσε πριν λίγο ΝΑVTEX δημιουργώντας υποψίες ότι η υπερ-τορπίλη Poseidon πρόκειται να δοκιμαστεί στη θαλάσσια περιοχή του Κάρα στον Αρκτικό Ωκεανό. Πρόκειται για πρόβα εξαύλωσης της Βρετανίας.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Προηγήθηκαν οι:

 Μετασταθμεύσεις στρατηγικών πυρηνικών βομβαρδιστικών Tu-160 και Tu-95 στα σύνορα με Φινλανδία. Τα βομβαρδιστικά αυτά μπορούν να φέρουν και πυρηνικούς πυραύλους
Υπάρχει μεταστάθμευση τριών MiG-31 με Kinzhal στο Καλίνινγκραντ. Μπορούν επίσης να φέρουν πυρηνικούς υπερηχητικούς πυραύλους
Μεταφέρθηκαν γύρω στα 17 συστήματα Iskander-M προς Χερσώνα. Και αυτά μπορούν να φέρουν πυρηνικούς πυραύλους.
Συνεπώς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αν θα συνεχιστεί η αναδιάταξη και ανάπτυξη φορέων ρωσικών πυρηνικών πυραύλων. Οι εξελίξεις δείχνουν πως η Μόσχα προετοιμάζεται για κτύπημα.


Το ΝΑΤΟ στην αναφορά του τονίζει τα εξής:

«O Πούτιν φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά σε μια νέα πρόκληση προς τη Δύση και στην αύξηση του επιπέδου της πυρηνικής αντιπαράθεσης ακόμη περισσότερο. Ο συναγερμός πηγάζει από μια έκθεση πληροφοριών του ΝΑΤΟ, που διαβιβάστηκε στις σημαντικότερες συμμαχικές διοικήσεις τις τελευταίες ημέρες.

Μια έκθεση που αφορά τις κινήσεις του πυρηνικού υποβρυχίου Belgorod, που τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο. Τώρα επέστρεψε για να καταδυθεί στις θάλασσες της Αρκτικής και φοβούνται ότι η αποστολή του είναι να δοκιμάσει για πρώτη φορά την υπερτορπίλη Poseidon, που συχνά αναφέρεται ως το “όπλο της Αποκάλυψης”» επισημαίνεται στο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας.

Έκθεση πληροφοριών του ΝΑΤΟ, η οποία στάλθηκε στα πιο σημαντικά συμμαχικά στρατηγεία τις τελευταίες ημέρες, έχει σημάνει συναγερμό για τις κινήσεις του ρωσικού υποβρυχίου.

Όπως αποκαλύπτει η ιταλική La Repubblica, το ΝΑΤΟ έχει αποστείλει σχετική έκθεση σε πολλές συμμαχικές κεντρικές διοικήσεις τις τελευταίες ημέρες, καθώς το ρωσικό υποβρύχιο «ξεφεύγει» από τα αμερικανικά ραντάρ.


Τα αμερικανικά ραντάρ
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο δορυφόρων με αισθητήρες υπερύθρων ακριβώς για να εντοπίζουν την αναχώρηση των ρωσικών πυραύλων: η ανάφλεξη των κινητήρων προκαλεί υπερβολική θερμότητα.

Αντίθετα, οι δορυφόροι δεν βλέπουν τι συμβαίνει στα βάθη της θάλασσας: η υπερτορπίλη είναι σχεδιασμένη να εκπέμπει πολύ λίγη θερμότητα και να ταξιδεύει αθόρυβα με ταχύτητα άνω των 100 χλμ την ώρα».

Ραδιενεργό τσουνάμι
Το ραδιενεργό αυτό κύμα μπορεί να εξαλείψει μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Αντζελες. Οι ειδικοί εξηγούν ότι το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι υπάρχουν από τη δεκαετία του 1960.

Το υποβρύχιο K-329 Belgorod θεωρείται το πρότυπο της νέας αντίληψης του πολέμου το οποίο συνέλαβαν οι ναύαρχοι του Πούτιν τα τελευταία χρόνια, μετά την αύξηση της έντασης με τις ΗΠΑ.

Επειδή δεν διαθέτουν μεγάλα αεροπλανοφόρα και καταδρομικά για να ανταγωνιστούν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, έχουν επικεντρωθεί στα υποβρύχια οχήματα.

Το 2019 ο Πούτιν διέταξε να τροποποιηθούν τα σχέδια ενός στρατηγικού υποβρυχίου ώστε να γίνει η κινητήρια δύναμη των drones και των μίνι υποβρυχίων ικανών να επιχειρούν σε βάθη όπου κανένα σκάφος του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να καταδυθεί.

«Εντελώς νέα κατηγορία όπλων»
«Είναι μια εντελώς νέα κατηγορία όπλων που θα υποχρεώσει σε αλλαγή τον σχεδιασμό των δυτικών δυνάμεων, οδηγώντας στον καθορισμό νέων απαιτήσεων και νέων μέσων για την αντιμετώπισή του», έγραψε ο ειδικός H I Sutton, όπως σημειώνει η ιταλική εφημερίδα.

Η ανάπτυξη του Poseidon συνεχίζεται εδώ και χρόνια, με τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ να είναι επιφυλακτικοί στις εκτιμήσεις τους. Υποτίθεται ότι ορισμένες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν ήδη από το 2015, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ εκτοξεύσεις από το Belgorod.

Λίγοι πιστεύουν ότι η υπερ-τορπίλη θα μπορούσε να είναι ήδη επιχειρησιακή, αλλά ακόμη και η απλή ανακοίνωση της δοκιμής της θα επέτρεπε στο Κρεμλίνο να δείξει μια μοναδική ικανότητα στη διελκυστίνδα με τη Δύση: ένα όπλο ενάντια στο οποίο δεν υπάρχουν άμυνες.

Απέπλευσε το υποβρύχιο Belgorod
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το ειδικά τροποποιημένο υποβρύχιο “Belgorod” έχει ήδη αποπλεύσει. Είναι ο φορέας των πυρηνοκίνητων τορπιλών “Poseidon”.

Λίγα είναι γνωστά για το συγκεκριμένο υποβρύχιο. To “Belgorod” παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2019 στην ειδική Υπηρεσία GUGI. Πρόκειται για Διεύθυνση Έρευνας σε μεγάλα βάθη και αποτελεί οργανωτική δομή εντός του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας. Λειτουργεί όμως ξεχωριστά από το Ναυτικό.

Έχει βάση στον Κόλπο Olenya, ακτή της Θάλασσας του Μπάρεντς εκεί που έχει την έδρα η  29η Μοίρα Ειδικών Υποβρυχίων που διαθέτει “μίνι υποβρύχια” και “μητρικά σκάφη” όπως τα “Podmoskovkye” (BS-64) και “Orenburg” (BS-136).

Ποια είναι η τορπίλη Poseidon
Πρόκειται για  διηπειρωτική πυρηνική τορπίλη με προηγούμενη κωδική ονομασία Status-6.

Η τορπίλη είναι εξοπλισμένη με μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα (!) και μπορεί να φτάσει την ταχύτητα των 54 κόμβων. Η τορπίλη μπορεί να επιχειρήσει σε μέγιστο βάθος 1.000 μέτρα και να πλήξει αεροπλανοφόρα, υποβρύχια, λιμάνια, πόλεις και άλλες παράκτιες εγκαταστάσεις.

Η έκρηξη θα δημιουργούσε ραδιενεργό τσουνάμι, που θα καθιστούσε μεγάλες περιοχές απρόσιτες για ολόκληρες γενιές.

Τα ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν πριν αρκετό καιρό πως η πυρηνική κεφαλή της τορπίλης “Poseidon” μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορα επίπεδα από 2 έως 100 μεγατόνους. Μία τέτοια ισχύ ενάντια σε μία πόλη σαν τη Νέα Υόρκη θα σκότωνε άμεσα τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, θα τραυμάτιζε άλλα 5 εκατομμύρια και η διασπορά της ραδιενέργειας θα έφτανε μέχρι το Κεμπέκ.

Η πρώτη δημόσια αμερικανική αναφορά για την ύπαρξη αυτού του όπλου έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015. Στις 10 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός NTV έδειξε ένα έγγραφο του νέου όπλου στο χέρι ενός Ρώσου στρατηγού κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης στην οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατήγγειλε την αμερικανική επιθετικότητα.

Πολλοί τότε έκαναν λόγο για εσκεμμένη «διαρροή». Mπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες του οπλικού συστήματος παρακάτω.

“Να εξαπολύσουμε τορπίλη “Poseidon” κατά Βρετανίας”
Πριν λίγους μήνες, ο Ντμίτρι Κισέλιοφ, άνθρωπος που είναι γνωστός ως «φερέφωνο του Κρεμλίνου», πρότεινε στην εκπομπή του σε ρωσικό κανάλι επιθέσεις στη Βρετανία με την τορπίλη Poseidon που, όπως είπε, μπορεί να πυροδοτήσει ένα ραδιενεργό παλιρροϊκό κύμα 500 μέτρων και να «βυθίσει τη Βρετανία στα βάθη του ωκεανού»

Η τορπίλη «έχει χωρητικότητα για μια κεφαλή έως και 100 μεγατόνων», αρκετές χιλιάδες φορές περισσότερη της δύναμη της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα – που θα «σήκωνε ένα γιγάντιο κύμα, ένα τσουνάμι, έως και 1.640 πόδια ύψος» – αρκετό για να καλύψει τουλάχιστον τη μισή απόσταση μέχρι το ψηλότερο σημείο στην Αγγλία.

Μιλώντας με φόντο ένα γραφικό που δείχνει το Ηνωμένο Βασίλειο να εξαφανίζεται από τον παγκόσμιο χάρτη, ο Κισέλοφ αναφέρει:

“Μια άλλη επιλογή να βυθίσουμε την Βρετανία στα βάθη της θάλασσας είναι με την πυροδότηση της τορπίλης της Αποκάλυψης “Poseidon”.

Πλησιάζει τον στόχο του σε βάθος 1 χλμ με ταχύτητα 200 χλμ την ώρα.

Δεν είναι υπάρχει καμία άμυνα εναντίον του.

Η τορπίλη «έχει χωρητικότητα για μια κεφαλή έως και 100 μεγατόνων».

Η έκρηξη της θερμοπυρηνικής κεφαλής στην ακτογραμμή της Βρετανίας θα δημιουργήσει ένα γιγαντιαίο τσουνάμι 500 μέτρων ύψος.

Αυτό το παλιρροϊκό κύμα είναι επίσης φορέας εξαιρετικά υψηλών δόσεων ακτινοβολίας. Περνώντας πάνω από τη Βρετανία, θα μετατρέψει ό,τι έχει απομείνει σε ραδιενεργό έρημο, άχρηστο για οτιδήποτε.

Πώς σας φαίνεται αυτή η προοπτική;»



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ(KANTE ΚΛΙΚ) 



Tο NEWSPULL.GR είναι blog ΦΙΜΩΜΕΝΟ απο το facebook.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΙ ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !