ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Ο Πάπας κατασκευαστής της Νέας Παγκόσμιας Θρησκείας: ΧΡΙΣΛΑΜ

newspull
0

του Επαμεινώνδα Πανά,

σ. Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

  1. Η ΝΕΑ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Για τη Δύση, η Παγκοσμιοποίηση αποτελεί ένα πρότυπο πολιτισμού, που οφείλεται σ την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της οικονομίας, της κοινωνίας, της τεχνολογίας, της παιδείας και των θεσμών.  Όμως, παρά τις επιτυχίες της παγκοσμιοποίησης σε ορισμένους τομείς, το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται  οι αποδομήσεις.  Παρά τις όποιες οικονομικές ανέσεις και όλες αυτές τις επιτυχίες δεν έχει βρει ο δυτικός άνθρωπος την λεωφόρο της ευτυχίας του. Η Δύση, μέσα από την παγκοσμιοποίηση, εκτός από το αχαλίνωτο κέρδος και την απόκτηση περισσότερων αγαθών έχασε τις παραδόσεις, τη θρησκεία και τις μεταφυσικές αγωνίες κάθε ανθρώπινης υπόστασης.

Μέσα στο κλίμα της παγκοσμιοποίησης και της κατανάλωσης ο άνθρωπος της Δύσης απορροφήθηκε από τις υλικές απολαύσεις. Τα αισθήματά του έχουν διαλυθεί. Ο άνθρωπος  έπαψε όχι μόνο να αγαπά τον διπλανό του, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό,  δηλαδή ο άνθρωπος της παγκοσμιοποίησης πνίγηκε στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του «πουλώντας» την ψυχή του στην υλική ευημερία. Έτσι, δημιουργήθηκαν κοινωνίες  με ευημερία που όμως  είναι  ρηχές, ψυχρές κοινωνίες.

Από την άλλη πλευρά, η καθολική εκκλησία – το Βατικανό – δεν έπαψε να ασχολείται με τα οικονομικά και πολιτικά ζητήματα. Δεν έχασε και δεν χάνει την ευκαιρία να αποδεικνύει ότι παίζει σημαντικό ρόλο μαζί με τους παγκόσμιους εξουσιαστές.

Το Βατικανό βλέπει ότι:

  • Ο αριθμός των τζαμιών αυξάνεται στην Ευρώπη.
  • Το Ισλάμ διεισδύει και αυξάνεται ταχύτερα από οποιαδήποτε θρησκεία.
  • Δημογραφικά, η Ευρώπη γερνάει, ενώ από κάθε μουσουλμάνα γεννιούνται τουλάχιστον  3 παιδιά.
  • Η φυσική αύξηση του πληθυσμού οδηγεί στο γεγονός: περισσότεροι μουσουλμάνοι γεννιούνται παρά πεθαίνουν κάθε χρόνο.
  • Αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού σημαίνει αύξηση και του αριθμού των τζαμιών
  • Η μέση ηλικία των μουσουλμάνων  είναι τα 24 χρόνια, άρα είναι πιο ζωηροί και πιο επαναστατικοί σε σχέση με τους Ευρωπαίους.
  • Οι μουσουλμάνοι κοινωνικά έχουν αναπτύξει ένα κοινοτισμό εντονότερο από ότι η δυτική χριστιανική κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι οι μουσουλμάνοι είναι έντονα συνδεδεμένοι  με τις παραδόσεις τους και με τις ρίζες τους.
  • Ο «πάτερ φαμίλιας» της μουσουλμανικής οικογένειας δεν επιθυμεί η κόρη του να αποκτήσει τις συμπεριφορές της δυτικής γυναίκας.  Ως εκ τούτου, δεν μπορούν να απορροφηθούν οι μουσουλμάνοι από την κοινωνία των χωρών που τους φιλοξενεί.
  • Τα φιλελεύθερα και αριστερά ευρωπαϊκά κόμματα είναι υπέρ της «ενσωμάτωσης» των μουσουλμάνων μεταναστών στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

Παρατηρώντας όλα αυτά τα στοιχεία, η καθολική εκκλησία ως κράτος που γνωρίζει από παλιά την τέχνη των συμμαχιών (ακόμη και με τον διάβολο έχει συμμαχήσει) και των συμμετοχών στις διαβόητες μυστικές εταιρείες, αναπροσαρμόζει την σημερινή τακτική της.

Στο τελευταίο κείμενο παρουσιάσαμε ένα πολύ μικρό σύνολο δεδομένων που αφορούσαν στην καθολική εκκλησία με την ευκαιρία της επίσκεψης του πάπα στην Ελλάδα.

Μπροστά στην ανησυχία της σωστής ενημέρωσης είμαστε υποχρεωμένοι και πάλι να καταθέσουμε τα δεδομένα εκείνα που εμφανίζουν πλούσια στοιχεία της διάστασης αυτής της αλήθειας. Έρχονται δύσκολοι καιροί που ούτε τους έχουμε ακόμη φανταστεί.

Αναφέρουμε πάντοτε εκείνα τα δεδομένα, τα οποία φέρνουν στο φως καινούργια επιχειρήματα και συμβάλλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας.  Οι εποχές που έρχονται θα είναι δύσκολες. Σήμερα όλοι μιλάμε για την κρίση του κορωνοϊού, αγνοώντας ότι η κρίση της εποχής μας είναι η κρίση του πνεύματος. Εκείνος που αποφασίζει να εκθέσει τις απόψεις του πρέπει με ΕΥΘΥΝΗ να τις τεκμηριώνει, αλλιώς δεν μάχεται για την αλήθεια.

Σήμερα, δυστυχώς, παρατηρείται το εξής ανησυχητικό παράδοξο: Να εμφανίζονται στη δημόσια ζωή οι μεγαλοσχήμονες εξουσιαστές, οι οποίοι εξαπατούν και το πνεύμα και τους ανθρώπους. Έχουν την εξουσία, έχουν το σχήμα της αφιέρωσης στα κοινά, αλλά πίσω από αυτά τα σχήματα υπάρχουν άλλα σχέδια, δηλαδή βιώνουμε μια εποχή απάτης.

Αναφέρουμε τα δεδομένα:

  • Πρόσφατα, το 2019, ανακαλύφθηκε σε έφοδο των αστυνομικών στα Γραφεία της Γραμματείας του Βατικανού, άλλο ένα σκάνδαλο που αφορά στην αγορά ακινήτου στο Λονδίνο για κερδοσκοπικούς λόγους, το οποίο στοίχησε 150-180 εκατομμύρια ευρώ!!
  •  Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά τα οικονομικά σκάνδαλα, τον Οκτώβριο του 20-21 δημοσιεύτηκαν στη Γαλλία τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την Ανεξάρτητη Επιτροπή για την Σεξουαλική Κακοποίηση στην Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας. Η έρευνα καλύπτει 2.500 σελίδες!!! Και τεκμηριώνει δεκαετίες κακοποιήσεων και συγκαλύψεων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής  Jean-Marc  Sauve αναφέρει ότι η εκκλησία έδειξε «μια βαθιά και ακόμα και σκληρή αδιαφορία για τα θύματα της κακοποίησης». Η έκθεση αναφέρει ότι περίπου 216.000 ήταν ανήλικα αγόρια ηλικίας 10-13 ετών που κακοποιήθηκαν από καθολικούς κληρικούς στη Γαλλία από το 1950. Ο αριθμός των σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών φθάνει τις 330.000 αν ληφθούν και οι κακοποιήσεις που οφείλονταν σε λαϊκούς εργαζόμενους για την Καθολική Εκκλησία. Ο Sauve αναφέρει ότι περίπου το 80% των θυμάτων ήταν αγόρια. Επίσης, ο Sauve δήλωσε ότι η Εκκλησία «δεν είδε ούτε άκουσε, δεν δέχθηκε τα αδύναμα σημάδια, απέτυχε να λάβει τα αυστηρά μέτρα που ήταν απαραίτητα». Γεγονός είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει έρθει στη δημοσιότητα μεγάλος αριθμός  υποθέσεων κακοποίησης παιδιών στην ρωμαιοκαθολική εκκλησία σε διάφορες χώρες.
  • Ο Elmar Maeder, ο οποίος στην περίοδο 2002-2008 ήταν διοικητής των Ελβετών Φρουρών στο Βατικανό, σε συνέντευξή του στην ελβετική εβδομαδιαία εφημερίδα «Schweiz Am Sonntag», τόνισε ότι «οι ομοφυλόφιλοι τείνουν να δείχνουν ο ένας στον άλλον μεγάλη αλληλεγγύη και αυτό τους οδηγεί να είναι μεταξύ τους πιστοί παρά στο Ίδρυμα. Στο τέλος, μετατρέπονται  σε ένα είδος μυστικής κοινωνίας, τόσο μυστικής ώστε να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του Πάπα».
  • Οι ιππότες της Μάλτας, είναι  ένας πολύπλοκος οργανισμός με αρκετά πλοκάμια, στον οποίο ο αρχηγός επιλέγεται με έγκριση του Πάπα και η θητεία του είναι ισόβια. Οι ιππότες αυτοί στο σύνταγμά τους έχουν ορκιστεί ότι θα εργάζονται για την εγκαθίδρυση μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, με επικεφαλής τον Πάπα.
  •  Ο Piers Compton στο βιβλίο του «The Broken Cross» αναφέρει μεταξύ άλλων την




και την επιρροή των Πεφωτισμένων (Ιlluminati) στην Καθολική Εκκλησία. Μάλιστα, επικρατεί η άποψη ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΧΧΙΙ ήταν μέλος των Πεφωτισμένων.  Έτσι, η Νέα Τάξη έχει από τότε σχέσεις με το Βατικανό.

  • Το Βατικανό έχει αναγνωρίσει επίσημα την κρατική υπόσταση της Παλαιστίνης, και ο Πάπας στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του κράτους της Παλαιστίνης (Νοέμβριος 2021) τόνισε την ανάγκη για άμεσο διάλογο μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, με στόχο την επίτευξη της  «λύσης των δύο κρατών».


 
Συνάντηση του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς με τον Πάπα του Βατικανού

Χρειάζεται μεγαλύτερος προβληματισμός για την συχνότητα επίσκεψης του Πάπα σε μια χώρα, στην οποία η κυρίαρχη θρησκεία είναι η Ορθοδοξία, γιατί ο Πάπας γνωρίζει τη ρευστότητα της κατάστασης σ’αυτή τη χώρα και την αξιοποιεί για την προώθηση των στόχων της παγκόσμιας ελίτ. Αυτή όμως η πολιτική της ασυμμετρίας πρέπει πάντοτε να ανησυχεί τα ορθόδοξα χριστιανικά κράτη.

2. Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ: ΧΡΙΣΛΑΜ


Η Νέα Παγκόσμια Θρησκεία θα αποτελέσει το κυρίαρχο γεγονός του 2022. Αναμφίβολα, το Βατικανό έχει στόχο στην πράξη να προωθήσει αυτά τα οποία έχει σχεδιάσει η Παγκόσμια Ελίτ. Με την βοήθεια των μυστικών εταιρειών, ο παπισμός βρίσκει τον τρόπο με επιμονή και επιδεξιότητα να κατασκευάσει την νέα θρησκεία.

Δεν πρέπει λοιπόν να αγιοποιηθεί η συμπεριφορά του παπισμού από το 1204 μέχρι σήμερα. Ο παπισμός αποτελεί χωρίς αμφιβολία  βασικός πυλώνας της παγκοσμιοποίησης. Είναι πλάνη να πιστεύουν οι Έλληνες ότι η επίσκεψη του Πάπα ενδεχομένως θα ωφελήσει την Ελλάδα. Το να έχεις την ιδέα ότι η παρουσία του Πάπα ωφελεί την Ελλάδα είναι μια επικίνδυνη σκέψη όταν έχει απέναντί σου ένα θανάσιμο εχθρό.

Αρκούν αυτά τα δεδομένα για να σχηματίσει ο καθένας την άποψη της υποκρισίας της Καθολικής Εκκλησίας; Ακολουθούν και άλλα.

Το Βατικανό κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προς τον τελικό στόχο της κατασκευής μιας Νέας Θρησκείας, ικανοποιώντας τις μυστικές εταιρείες και τα οράματά τους για μια Παγκόσμια Κυβέρνηση, με ένα νόμισμα και μια Παγκόσμια Θρησκεία.

Έτσι, με τις πρωτοβουλίες του Βατικανού, δημιουργείται η νέα Παγκόσμια Θρησκεία:  Το ΧΡΙΣΛΑΜ ή Chrislam:





Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Άρθουρ Κλάρκ, στο έργο του «2001: A Space Odyssey», πρώτος επινόησε τον όρο «ΧΡΙΣΛΑΜ» ως μια φουτουριστική θρησκεία.

Τα οράματα της Παγκόσμιας Ελίτ έμειναν σταθερά και το Βατικανό εξελίχθηκε σε μεγάλο παίκτη:  Δημιούργησε το ΧΡΙΣΛΑΜ ώστε να εκδυτικοποιηθεί το Ισλάμ, το οποίο διαθέτει χρήμα, πετρέλαιο, νεανικό πληθυσμό, γεωστρατηγική θέση, και θα διοργανώσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Το σημείο εκκίνησης αυτής της σκέψης είναι ότι οι Χριστιανοί, οι Μωαμεθανοί και οι Ιουδαίοι πρέπει να ανατρέξουν πίσω στις θρησκευτικές τους ρίζες για να βρεθούν στους κόλπους του Αβραάμ, ο οποίος  είχε πολλά παιδιά και ουσιαστικά είναι ο πατέρας του Χριστιανισμού, του Ισλαμισμού και του Ινδουισμού.

Συνεπώς, ο «Οίκος της Αβρααμικής Οικογένειας» πήρε το όνομά του από τον Αβραάμ της Παλαιάς Διαθήκης και είναι μια ιδιαίτερη θρησκευτική οντότητα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, που απεικονίζουν την συνύπαρξη της Καθολικής Εκκλησίας, του Ισλαμικού Τζαμιού και της Εβραϊκής Συναγωγής  σε κοντινή απόσταση, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη δομική κατασκευή.

Σκοπός του Αβρααμικού Οικογενειακού Οίκου είναι η ανοχή και η κατανόηση μεταξύ των θρησκειών.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλεσε τους Μουσουλμάνους αδελφούς του – βλέπε www.scborromeo.org/ccc/para/841.htm: «841.η σχέση της Εκκλησίας με τους Μουσουλμάνους. Το σχέδιο της σωτηρίας περιλαμβάνει επίσης εκείνους που αναγνωρίζουν τον Δημιουργό, μεταξύ των οποίων είναι και οι Μουσουλμάνοι. Αυτοί ομολογούν ότι έχουν την πίστη του Αβραάμ και μαζί μας λατρεύουν τον ένα, ελεήμονα Θεό, τον Κριτή της Ανθρωπότητας την τελευταία ημέρα».

Αυτός είναι ο πρώτος δικαιολογητικός σπόρος αυτής της ενιαίας προσπάθειας που φέρει την ονομασία ΧΡΙΣΛΑΜ, δηλαδή ο συνδυασμός των χριστιανικών και ισλαμικών αρχών και πρακτικών σε μια θεολογική κοινή προοπτική. Έτσι,  το ΧΡΙΣΛΑΜ αναγνωρίζει ως ιερά βιβλία τόσο την Αγία Γραφή, όσο και το Κοράνι. Όμως δυστυχώς, κάποιος ο οποίος θεωρεί τον εαυτόν του ΧΡΙΣΛΑΜ, ασφαλώς δεν είναι ούτε Χριστιανός αλλά ούτε και Μουσουλμάνος.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρωτοστάτησαν σ’αυτή την κίνηση, και στην πρωτεύουσά τους , το Άμπου Ντάμπι ήδη κατασκευάζεται ένα δομικό έργο που περιλαμβάνει μια συναγωγή, μια εκκλησία και ένα τζαμί για να αποτελέσουν το Αρχηγείο της Παγκόσμιας Θρησκείας στα πλαίσια της γενικευμένης παγκοσμιοποίησης.

Αυτή η παγκόσμια θρησκεία θα προέρχεται ουσιαστικά  από τη συγχώνευση τριών υπαρχουσών θρησκειών, και θα αποτελεί  την τρίτη συνιστώσα της γενικευμένης παγκοσμιοποίησης, της οποίας οι άλλες δύο συνιστώσες θα είναι η παγκόσμια Κυβέρνηση και το παγκόσμιο Νόμισμα.

Ποιος είναι ο ρόλος του Πάπα και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας;

Έργο του Βατικανού είναι η δημιουργία του ΧΡΙΣΛΑΜ (πρωτοβουλία των Αβρααμικών πιστών). Αρκούν μερικά στοιχεία για να αντιληφθεί κάποιος τις πρωτοβουλίες του Πάπα:

  • Στις 11 Ιανουαρίου 2016, ο Πάπας Φραγκίσκος δημοσιοποιεί ένα βίντεο στο οποίο δηλώνει την επιδίωξή του όσον αφορά την κατασκευή μιας θρησκείας  που θα συνδυάζει στοιχεία του Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ, με τη φράση «είμαστε όλοι παιδιά του Θεού».
  • Στις 23 Μαίου 2016, στο Βατικανό γίνεται η συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Πάπα και τον κορυφαίο Ιμάμη του Σουνιτικού Ισλάμ.
  • Στις 21 Ιανουαρίου 2019, ο Πάπας Φραγκίσκος παροτρύνει να γίνουν μεγάλες θεολογικές μεταρρυθμίσεις στα καθολικά σχολεία, προκειμένου να προωθηθεί η κοινή αποστολή με το Ισλάμ.
  • Στις 10 Φεβρουαρίου 2019, το Βατικανό επίσημα ανακοινώνει το λογότυπο CHRISLAM, όπου ένας σταυρός και μια ημισέληνος τονίζουν τις διαθρησκευτικές σχέσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.
  • Στις 27 Αυγούστου 2019, ο Πάπας εκδίδει Διαταγή δημιουργίας Παγκόσμιας Επιτροπής ΧΡΙΣΛΑΜ για την εφαρμογή του διατάγματος δια την «Ανθρώπινη Αδελφότητα για την Παγκόσμια Ειρήνη» που υπογράφηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Φεβρουάριο του 2019, μεταξύ του Πάπα και του Μεγάλου Ιμάμη Αλ-Αζχάρ στο Άμπου Ντάμπι.
 

 

  • Στις 20 Δεκεμβρίου 2019, επιχειρείται με πρωτοβουλία – κίνηση του Πάπα κίνηση προσχώρησης του Ιουδαϊσμού στο ΧΡΙΣΛΑΜ, ως τον «Τρίτο Πυλώνα» των «Αβρααμικών Πιστών». Έτσι κατασκευάζεται στο Άμπου Ντάμπι ένας χώρος που θα χρησιμεύει ως το επίκεντρο μιας παγκόσμιας θρησκείας, όπου θα στεγάζονται οι τρεις πυλώνες του ΧΡΙΣΛΑΜ: ένα τζαμί για το Ισλάμ (Τέμενος Ιμάμη Αλ-Ταγιεμπ), μία εκκλησία (εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου) και μια συναγωγή για τον Ιουδαϊσμό (συναγωγή Μωϋσή Μαϊμονίδη).
  • Στις 14 Mαίου 2020, ο Πάπας Φραγκίσκος εγκαινιάζει την Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για την ανθρωπότητα του ΧΡΙΣΛΑΜ για το τέλος της Πανδημίας. Η δήλωση αυτή του Πάπα ανακοινώθηκε σε 14 γλώσσες (αραβικά, αγγλικά, κινέζικα, ισπανικά, γερμανικά, ιταλικά, περσικά, εβραϊκά, τούρκικα, σουαχίλι, ινδονησιακά, γαλλικά, ουρντού, πάστο) πλην των ελληνικών και ρωσικών που αφορούν την ορθοδοξία. Ο Τaleb συμβουλεύει ότι η γενική γνώση αποτελεί ένα ασφαλές πρώτο βήμα. Στο κείμενο αυτό παρουσιάστηκαν μερικά από τα δεδομένα της ιστορίας της συμπεριφοράς του Βατικανού. Σήμερα η προσπάθεια αυτή του Βατικανού για τη δημιουργία του ΧΡΙΣΛΑΜ μας οδηγεί να παραφράσουμε τον Kirkegaard που δηλώνει ότι η ιστορία τρέχει προς τα εμπρός, αλλά φαίνεται προς τα πίσω.

Είναι βέβαιο ότι στον χώρο της Καθολικής Εκκλησίας εξυφαίνονται διάφορες πρωτοβουλίες για την ίδρυση μιας Νέας Παγκόσμιας Θρησκείας. Τι ελπίζει ο Πάπας; Ελπίζει ότι η Καθολική Εκκλησία θα μπορέσει να δημιουργήσει και να γίνει αποδεκτή η Νέα Παγκόσμια Θρησκεία; Μην ξεχνάμε το γεγονός ότι ο Πάπας είναι ένας παγκόσμιος εξουσιαστής και οι προκάτοχοί του συμμετείχαν σε πολλές δραστηριότητες – βλέπε σταυροφορίες, σχέσεις με ναζισμούς και φασισμούς, διάλυση της Γιουγκοσλαβίας κλπ., – που δεν τιμούν τον ρόλο και την αποστολή μιας εκκλησίας.

Άλλωστε, με το ΧΡΙΣΛΑΜ φαίνεται ότι οι δραστηριότητες των Πάπα – Ιμάμη – Ραβίνου, αφορούν τα πολιτικά κυρίως ζητήματα παρά τα καθαρώς θρησκευτικά. Ίσως ο Πάπας να μην κατανοεί ακόμη ότι με την πρωτοβουλία αυτή και τις προσπάθειές του σε αυτή την κατεύθυνση ουσιαστικά βοηθάει στην δημιουργία ενός μαύρου κύκνου για την Ευρώπη και όχι μόνο.

Ένας μαύρος κύκνος είναι ένα ακραίο γεγονός όταν οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι όλοι οι κύκνοι είναι λευκοί.  Αυτή η αντίληψη αποτελεί μια προκατάληψη, η οποία όμως εμποδίζει να εκτιμήσουμε ορθά τις επιπτώσεις. Η Νέα Παγκόσμια Θρησκεία θα δημιουργήσει μια εντελώς νέα κατάσταση που είναι πολύ πιθανόν  ότι θα τροφοδοτήσει ένα κόσμο μαύρων κύκνων.

Είναι μελαγχολικό να σκέφτεται κάποιος ότι υπάρχουν μικρές πιθανότητες να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός στην Ευρώπη. Η εμφάνιση όμως των γεγονότων με μικρές πιθανότητες είναι γνωστό ότι προκαλούν πολύ μεγάλες επιπτώσεις.

Το Ισλάμ είναι μια ισχυρή, πολιτική, ολοκληρωτική δύναμη. Υπάρχει έστω και ένας πολίτης που να πιστεύει ότι η εισροή των μη νόμιμων μουσουλμάνων μεταναστών, οι οποίοι δεν αποδέχονται τον τρόπο ζωής της δυτικής κοινωνίας.  Η κατασκευασμένη παγκόσμια θρησκεία του Βατικανού ΧΡΙΣΛΑΜ ποιους τελικά θα βοηθάει μακροπρόθεσμα;

Το ΙΣΛΑΜ.

Συνήθως αγνοεί κάποιος αυτό που δεν βλέπει γιατί η «λογική» του Πάπα είναι ότι βλέπει ένα παγκόσμιο μέλλον γεμάτο από λευκούς κύκνους, παραβλέποντας τους ενοχλητικούς και επικίνδυνους μαύρους κύκνους που θα διαταράξουν τα πάντα. Όμως, αυτοί οι ενοχλητικοί, απρόβλεπτοι, μαύροι κύκνοι είναι εκείνοι που αλλάζουν την πορεία του μέλλοντος.

Τελικά, η ανθρωπότητα βρίσκεται  στα πρόθυρα κατασκευής της μια Νέα Παγκόσμια Θρησκεία, η οποία αρμονικά θα συνεργάζεται για την Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Μετά τις ανακοινώσεις του Οκτωβρίου 2019, η ιστοσελίδα «Believers Portal» χαρακτήρισε την όλη προσπάθεια του Βατικανού για την κατασκευή του ΧΡΙΣΛΑΜ ως «προσπάθεια μιας παγκόσμιας θρησκείας στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης». Στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται και το εξής σημαντικό: «Οι έσχατες ημέρες ξεδιπλώνονται μπροστά στα ίδια μας τα μάτια, οι άνθρωποι και τα γεγονότα τις επιταχύνουν πολύ γρήγορα… αυτό μπορεί να είναι το ΧΡΙΣΛΑΜ, ένα νέο θεμέλιο της επερχόμενης Μιας Παγκόσμιας Θρησκείας που η Βίβλος αναφέρει ότι θα συγκροτηθεί στις έσχατες ημέρες. Η Καθολική Εκκλησία μπορεί να διατάζει, και το Ισλάμ να προσφέρει τους μύες με τους δεκάδες εκατομμύρια πολεμιστές της Τζιχάντ που διαθέτει, και που τώρα θα είναι μάρτυρες του ΧΡΙΣΛΑΜ υπό τις εντολές ενός Ρωμαίου βασιλιά».

Εκτός από τον συγκεκριμένο ιστότοπο, ένας μεγάλος αριθμός χριστιανών, ερμηνεύοντας κυρίως στο Πνεύμα της Αποκάλυψης του Ιωάννου, θεωρεί και ερμηνεύει ότι «Παγκόσμια Θρησκεία συνδέεται με τις «τελευταίες ημέρες», όταν ο Αντίχριστος θα ιδρύσει την Παγκόσμια Θρησκεία που θα συνδέεται με την Παγκόσμια Κυβέρνηση.

3. Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ



Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην Ευρώπη με την κατασκευή του ΧΡΙΣΛΑΜ;  Κανένας δεν γνωρίζει με βεβαιότητα το εύρος τους. Αντιλαμβανόμαστε οπωσδήποτε όμως, η δημιουργία του ΧΡΙΣΛΑΜ θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις. Οι μουσουλμάνοι προβλέπεται ότι δεν θα αλλοιώσουν τις δικές τους αξίες. Η οικογενειακή τους δομή, οι αξίες και ο τρόπος ζωής τους δεν θα αλλοιωθεί από την παρακμιακή, καταναλωτική, δυτική κουλτούρα.  Έτσι, το ΧΡΙΣΛΑΜ θα εξασθενήσει την Ευρώπη.  Η Ευρώπη δεν θα έχει πλέον τη δύναμη να πατήσει το φρένο στον κατήφορό της.

Σε αυτόν το νέο κόσμο του Πάπα επιδιώκεται, όπως θα έλεγε και ο Όργουελ, να καταργηθούν ορισμένες λέξεις.  Για τον Πάπα παράδειγμα, η λέξη «έθνος» είναι προφανές ότι θα έχει άλλο νόημα. Το ίδιο ισχύει και για τη λέξη «πατρίδα», ή τη λέξη «Χριστός» που θα μπορεί να εννοεί  οτιδήποτε. Κάθε γλώσσα θα τροποποιηθεί. Θα είναι αλλοιωμένη με πολλαπλές αποχρώσεις και παραχαράξεις, χωρίς  νόημα, αφού δεν θα είναι εύκολο πλέον να χρησιμοποιηθεί.

Σήμερα μιλάμε για τις φυσικές καταστροφές, για τις πανδημίες και τους ιούς. Ο ιός του ΧΡΙΣΛΑΜ αποτελεί τον πιο σημαντικό ιό που θα διαβρώσει όλη την Ευρώπη. Όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες και να συνεργαστούν δεν θα μπορέσουν να βρούν το εμβόλιο του ιού αυτού του ΧΡΙΣΛΑΜ.  Αυτή είναι η αρχή της μεγάλης κατάρρευσης.

Η Ευρώπη ήδη ζεί στην κατάσταση κόπωσης, έχοντας σιγά-σιγά αποχριστιανοποιηθεί. Οι καίριες  αποφάσεις για το ΧΡΙΣΛΑΜ έχουν ήδη ληφθεί από τους παγκόσμιους εξουσιαστές με  μπροστάρη τον Πάπα που εκπροσωπεί τον καθολικισμό.  Η μεγαλύτερη, ίσως, θρησκευτική μιζέρια της Δυτικής Ευρώπης του 21ου αιώνα θα οφείλεται στην προσπάθεια του Πάπα να κατασκευάσει το μόρφωμα του ΧΡΙΣΛΑΜ.

Να θυμίσουμε ότι στην διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα, στα τέλη του 2013, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζών Κέρυ, είχε προτείνει μια λύση για τη διαχείριση της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ σύμφωνα με την οποία το Βατικανό(!!!) θα είχε τον έλεγχο των ιερών τόπων σε συνεργασία με έναν συνασπισμό μουσουλμανικών χωρών μεταξύ των οποίων  η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία.

Επισημαίνουμε εδώ ότι η Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ δεν είναι ιερή μόνο για τις Αβρααμικές Θρησκείες  αλλά και άλλες χριστιανικές θρησκείες.

Όμως δεν είναι κατανοητό  γιατί σε όλα αυτά τα συγκλονιστικά γεγονότα  πρωταγωνιστεί η Καθολική Θρησκεία ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία παρακολουθεί υποτονικά τα τεκταινόμενα.

Στο πλαίσιο της γεωπολιτικής με τις πολλαπλές αλληλοσυνδέσεις, έξυπνα παίζει το παιχνίδι του το Βατικανό. Όμως οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να αγνοούν ότι στην Παλιά Πόλη βρίσκεται και ο Πανάγιος Τάφος που συνιστά πλούτο της Ορθοδοξίας.

Πρωταγωνιστής είναι το Βατικανό αφού οι Ορθόδοξες εκκλησίες παρακολουθούν με μια πρωτοφανή παθητικότητα την όλη εξέλιξη χωρίς ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Ασφαλώς δεν υποτιμάται το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η Ορθοδοξία διέρχεται μια περίοδο έντονης κρίσης ενότητας. Υπάρχουν σήμερα ισχυρές σχέσεις μεταξύ των ορθόδοξων εκκλησιών της Σερβίας, της Κύπρου, της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Αρμενίας, της Λευκορωσίας, της Ρωσίας και της Μολδαβίας;

Ιδιαίτερα τώρα για την Ελλάδα, διαπιστώνεται ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει έναν εξασθενισμένο  ορθόδοξο προσανατολισμό.

Ως παράδειγμα θα αναφέρουμε τις σχέσεις του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως με την Εκκλησία της Ρωσίας ή ακόμη και με την Εκκλησία της Ελλάδας. Απερίγραπτος ο λαβύρινθος της ενότητας των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Κάποτε, οι ηγεσίες των Ορθόδοξων Εκκλησιών θα πρέπει να αναλογιστούν και να εκτιμήσουν τι θα στοιχίσει στην Ορθοδοξία αυτή η πρωτοβουλία του Πάπα.  Η πρωτοβουλία του Πάπα συνιστά μια σύγχρονη σταυροφορία.

Ποιοι είναι τελικά οι φίλοι και οι εχθροί μας;  Ακόμη και στην Παλαιστίνη υπάρχει σημαντικός αριθμός ορθοδόξων εκκλησιών και μοναστηριών. Τι κάνουμε με τους ορθόδοξους ιερούς τόπους; Θέλουμε να μείνουν ορθόδοξοι οι ιεροί αυτοί τόποι τα επόμενα χρόνια; Ποια είναι η στάση και η πολιτική της Ελλάδας; Η μεγαλύτερη στρατηγική αδυναμία είναι να αγνοεί η χώρα, αλλά και η ορθόδοξη εκκλησία τις συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες του Βατικανού.  

Εάν η Ορθοδοξία επιθυμεί να διατηρήσει τα κεκτημένα της στους Αγίους Τόπους, θα πρέπει για λόγους τουλάχιστον πρόνοιας να υιοθετήσει μετά την μελέτη των γεγονότων, και των πράξεων του Πάπα συγκεκριμένες στρατηγικές.

Η Ορθοδοξία έχει υποστεί στο παρελθόν τα δόλια χτυπήματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με κορυφαίο αυτό της σταυροφορίας του 1204.

Συνεπώς, δεν έχει νόημα οι Ορθόδοξες Εκκλησίες να φιλονικούν μεταξύ τους και να εμφανίζουν μια ακατανόητη παθητικότητα απέναντι στις πρωτοβουλίες του Πάπα.

Μήπως υπάρχει κάποια αντίδραση για όλες τις ενέργειες του Πάπα από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως;  Ή από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων;  Βέβαια, ας μην μιλάμε για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Μήπως αυτή η παθητικότητα μπορεί να έχει κάποια άλλη εξήγηση και αιτία;  Τελικά, μήπως «οι κεφαλές» της Ορθοδοξίας σκέφτονται να κάνουν  τα καλά παιδιά της Δύσης  και δεν θέλουν να ρίξουν «το λάδι στη φωτιά» στις σχέσεις Δύσης με Ρωσία;  Σε ένα τέτοιο παιχνίδι είναι βέβαιο ότι η ηττημένη θα είναι η Ορθοδοξία.

Αλλά και από την πλευρά της ελληνικής Πολιτείας, δεν είδαμε αντίδραση κάποιας μορφής.  Οι φιλελευθερο-μαρξιστικοί  πολιτικοί  είναι δικαιολογημένοι να μην θέλουν να διακινδυνεύσουν να χάσουν τα κεκτημένα – δηλαδή τη  χρηματοδότηση από την ΕΕ για την «αντιμετώπιση» της απειλής των μη-νόμιμων μωαμεθανών μεταναστών. Υπάρχει εξήγηση; Ναι. Όλοι αυτοί ωφελούνται από τις επικερδείς ΜΚΟ.

Όμως, ο πρόβλημα για τη χώρα αλλά και για την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι να αποφασίσει τι είναι σημαντικότερο να προστατευθεί:  Οι ΜΚΟ και η μη-νόμιμη μουσουλμανική μετανάστευση  ή η Ορθοδοξία και οι Άγιοι Τόποι;  Φυσικά, αυτό το κείμενο δεν έχει ως στόχο να κάνει θρησκευτικό κήρυγμα, αλλά απλά να αφυπνίσει κάποιους ισχυρούς δίνοντας ουσιαστική πληροφόρηση. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα δεδομένα, με διαπιστώσεις, για τις καταστρεπτικές ενέργειες της  Παγκόσμιας Οικονομικής και Πολιτικής Ελίτ, της οποίας σημαντικός πυλώνας είναι ο παπισμός.

Όλη αυτή η ιστορία των τριών Αβρααμικών Θρησκειών αποτελεί ένα πολύπλοκο θρησκευτικοπολιτικό σύστημα.  Αυτό το θρησκευτικοπολιτικό σύστημα – το Βατικανό, το Ισλάμ και ο Ιουδαϊσμός – υποβαθμίζει την Ορθοδοξία, ακριβώς για να υποβαθμίσει τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία.

Ακόμα, ενώ το πολύπλοκο θρησκευτικοπολιτικό σύστημα γίνεται περισσότερο πολύπλοκο, λόγω της μη συμμετοχής των Ορθοδόξων χωρών. Αυτό σημαίνει ότι οι ορθόδοξες εκκλησίες και οι άλλες θρησκευτικές δυνάμεις είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα που θα οδηγήσουν σε απρόοπτα γεγονότα τα οποία θα γεννήσουν ασταθείς καταστάσεις στο πολύπλοκο θρησκευτικό κατασκεύασμα – σύστημα.

Υπάρχει  επίσης μεγάλη πιθανότητα οι ορθόδοξες εκκλησίες αργά ή γρήγορα να μην αποδεχθούν την Χρισλαμική Ηγεμονία, και αυτό θα είναι το μόνο παρήγορο και θετικό για τις δυτικές κοινωνίες.

Στο γεγονός αυτό θα συμβάλει η έννοια της πολυπλοκότητας, όπως αυτή αναδείχθηκε στην διάρκεια της  πανδημίας Sars-CoV-2, δείχνοντας ότι η ανθρωπότητα εισέρχεται σε μια τροχιά συνεχιζόμενων κρίσεων και αταξίας.

 ertopen.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !