ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Η συγκλονιστική σχέση μεταξύ του εκτρωτικού χαπιού και του Zyklon-B, του αερίου που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος

newspull
0


Ένα ελάχιστα γνωστό γεγονός που αφορά το χάπι της έκτρωσης, το καλούμενο και RU-486, είναι ότι έχει δεσμούς με τον κατασκευαστή του θανατηφόρου αερίου Zyklon-B, που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. 

Το Zyklon-B χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως παρασιτοκτόνο εναντίον τρωκτικών και άλλων παρασίτων έως ότου οι Ναζί κατάλαβαν ότι το  αέριο, που κατασκευάσθηκε από τη γερμανική χημική εταιρεία Ι. G. Farben, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ένας τρόπος εξολόθρευσης μεγάλου αριθμού ανθρώπων. 

Σύμφωνα με τους New York Times, "Η εταιρία I.G.  Farben διαδραμάτισε τόσο σημαντικό ρόλο στη πολεμική μηχανή του Χίτλερ και στο Ολοκαύτωμα, που έφτασε να αποκαλείται "ο χημικός του διαβόλου". Κατασκεύασε το δηλητήριο Zyklon Β, το δηλητήριο των θαλάμων αερίου, ανάμεσα σε πολλά άλλα προϊόντα και τα εργοστάσιά της  εκμεταλλεύτηκαν περισσότερους από 35.000 σκλάβους εργάτες, πολλούς μάλιστα από το Άουσβιτς. Έφτιαξε ακόμη και ένα δικό της στρατόπεδο συγκέντρωσης για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των προιόντων της".

holocaust zyklon b 02

Εικόνα: Zyklon-B,Το ναζιστικό αέριο που είναι συνδεδεμένο με το χάπι της έκτρωσης RU486 (Εικόνα: Maafa21)


Στο βιβλίο του «Η Ναζιστική Ιατρική Θανάτωση και η Ψυχολογία της Γενοκτονίας», ο συγγραφέας Robert J. Lifton σημειώνει ότι η μαζική δολοφονία των Εβραίων ξεκίνησε στα τέλη του 1941 ή στις αρχές του 1942, όταν «η διοίκηση του Auschwitz  είχε παράγει έμμεσα το Zyklon-B , από τον  κατασκευαστή, την DEGESCH, ένα ακρωνύμιο για τη Γερμανική Εταιρία Ελέγχου Παρασίτων.  Η DEGESCH, που ελεγχόταν σε μεγάλο βαθμό από την  I.G. Farben διέθετε το τοξικό αέριο προς χρήση μέσω άλλων δύο επιχειρήσεων ... ». Ο Lifton γράφει αργότερα στο βιβλίο του« Η χρήση του δηλητηριώδους αερίου ... το Zyklon-B, ήταν το τεχνολογικό επίτευγμα που επέτρεπε την «ανθρώπινη δολοφονία». »

Αργότερα, κατά τη δίκη  της Νυρεμβέργης, υποστηρίχθηκε ότι η Farben κατείχε το 42% των μετοχών της   DEGESCH και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της γνώριζαν ότι το αέριο προοριζόταν για να σκοτώσει  ανθρώπους. Τα φαρμακευτικά προϊόντα που κατασκευάστηκαν από την Farben, και προωθήθηκαν από την  Farben στα SS, αναγνωρίστηκε αργότερα πως χρησιμοποιήθηκαν σε τρομερά ναζιστικά πειράματα.


holocaust zyklon b 02


Η σχέση του Zyklon-B με το  RU-486

Σύμφωνα με τους New York Times, η έρευνα για το RU-486 ξεκίνησε υπό την επίβλεψη του Γάλλου ερευνητή Etienne-Emile Baulieu, σε συνεργασία με την Groupe Roussel Uclaf, τη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία στην οποία ήταν σύμβουλος. "Η ιδέα ήταν να βρεθεί μια ουσία που θα εμπόδιζε τη μήτρα να δεχθεί την προγεστερόνη και έτσι θα την εμπόδιζε να κρατήσει το γονιμοποιημένο ωάριο", έγραψαν. Αυτό επιτεύχθηκε όταν το 1980, η Roussel-Uclaf κατάφερε να αναπτύξει το RU 486. Σύμφωνα με μια έκθεση των New York Times, η μητρική εταιρεία της Roussel-Uclaf ήταν η Hoechst A.G. της Γερμανίας, η οποία με τη σειρά της  "ήταν μία από τις τρεις εταιρείες που προέκυψαν από τη διάλυση της I.G. Farben, της γερμανικής χημική εταιρεία που κατασκεύασε το  αέριο κυάνιο Zyklon B, για ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου ... »

Το παρακάτω κλιπ (8:40) από την ταινία ντοκιμαντέρ Maafa21, εξηγεί περαιτέρω για το θέμα: 

«Είναι ενδιαφέρον ότι η I.G. Farben ήταν οικονομικός συνεργάτης με τους John D. Rockefeller και τη Standard Oil του New Jersey σε μια εταιρεία που ονομάζονταν  Standard I.G. Farben .... Μετά τον πόλεμο, η  I.G. Η Farben θα αλλάξει το όνομά της και θα γίνει γνωστή ως Hoechst AG. Σήμερα, η Hoechst είναι μια γιγάντια πολυεθνική εταιρεία με θυγατρικές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατά ειρωνικό τρόπο, μία από τις θυγατρικές της Hoechst, η Roussel Uclaf, είναι η γαλλική εταιρεία που ανέπτυξε το RU486. Με άλλα λόγια, η ίδια εταιρεία που παρήγαγε το αέριο που χρησιμοποιήθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου, παρήγαγε επίσης το χάπι της άμβλωσης που χρησιμοποιείται τώρα στις αμερικανικές κλινικές αμβλώσεων.


Το RU-486 τελικά θα εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Population Council, (Συμβούλιο Πληθυσμού), ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ίδρυσε ο John D. Rockefeller III το 1952, μαζί με άλλους που είχαν ήδη καθιερωθεί στο καλούμενο "κίνημα της ευγονικής", όπως τεκμηριώθηκε προηγουμένως.

holocaust zyklon b 02


Οι φόβοι για μποϊκοτάζ εναντίον της Roussel Uclaf, οδήγησαν τους υπεύθυνους της εταιρίας να αρνηθούν να πουλήσουν το RU-486 εντός των ΗΠΑ. «Ιδιωτικά, οι υπάλληλοι της Roussel είπαν ότι οι συνάδελφοί τους στη Hoechst είχαν ενοχληθεί από τους ισχυρισμούς των ακτιβιστών "Υπέρ της ζωής", πως η  Hoechst και η Roussel έκαναν στα έμβρυα αυτά που είχαν κάνει οι Ναζί στους Εβραίους. Η I.G. Farben, η προγονική εταιρεία  της Hoechst, κατασκεύασε το αέριο κυανίου για τα στρατόπεδα του θανάτου », έγραφε το 1989 η NY Times. 

Επιπλέον, υπό τις διοικήσεις των Ρήγκαν και Μπους είχε τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση του φαρμάκου RU-486. Όμως, το 1993, ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος Μπιλ Κλίντον υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή που κατηύθυνε τον FDA  ώστε να επιταχύνει την προώθηση του χαπιού. Και μέχρι το τέλος του 1994, με την ενθάρρυνση της διοίκησης του Clinton, η Roussel-Uclaf ανέθεσε τα δικαιώματα εμπορίας και διανομής του RU-486 για τις ΗΠΑ στο Population Council. Το δικαίωμα για την διανομή των φαρμάκων μεταβιβάστηκε αργότερα στη DANCO Laboratories, μια θυγατρική εταιρεία του Population Council. Το 1996, το ίδρυμα David and Lucile Packard Foundation, τροφοδότησε τη DANCO με 14,2 εκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις σχετικές με το πρόγραμμα για να βοηθήσουν να διατηρηθεί η DANCO στη ζωή όταν θα  «στέρευε από κονδύλια». Η Packard με τη σειρά της θα συνέχιζε να χρηματοδοτεί τα προγράμματα Gynuity Health Projects, που διεξήγαγαν τις κλινικές δοκιμές για τα χάπια των αμβλώσεων, καθώς και αρκετές μελέτες για την περαιτέρω επέκταση χρήσης του φαρμάκου. 

holocaust zyklon b 02


Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η Hua Lian Pharmaceutical, εταιρεία που ανήκει στην κινεζική κυβέρνηση, συμφώνησε να κατασκευάζει το φάρμακο για την αγορά των ΗΠΑ. Το χάπι της άμβλωσης ήταν "αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής του ενός παιδιού της Κίνας από τότε που το φάρμακο εισήχθη σε ευρεία κλίμακα  στις αρχές της δεκαετίας του 1990", σύμφωνα με τους New York Times. Το 2002, η Washington Post ανέφερε ότι «Το Ίδρυμα Rockefeller έδωσε 2 εκατομμύρια δολάρια στον όμιλο Hua Lian Pharmaceutical το 1997 για να τον βοηθήσει και προκειμένου η κρατική υπηρεσία οικογενειακού προγραμματισμού της Κίνας να αναβαθμίσει το εργοστάσιο».

Δεν είναι σαφές ποιος κατασκευάζει σήμερα το χάπι της άμβλωσης. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές από το 2008 πως το υποκατάστημα της Hualian στη Σαγκάη είναι ο μοναδικός προμηθευτής των ΗΠΑ σε χάπια Μιφεπριστόνης για τις αμβλώσεις.

Μια έκθεση των LA Times του 2002 επεσήμανε πως ο φιλανθρωπικός οργανισμός υπέρ των αμβλώσεων Open Society Institute, που είναι ο φιλανθρωπικός βραχίονας του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος και το Kaiser Family Foundation με έδρα την Καλιφόρνια, συνέβαλαν επίσης στη χρηματοδότηση της. DANCO. Εσωτερικά έγγραφα που ελέγχθηκαν από την Wall Street Journal, δείχνουν ότι ο Warren Buffett και άλλοι βοήθησαν με τη χρηματοδότηση και σύμφωνα με μια έκθεση του 2000 της Washington Post, «Το Ίδρυμα Buffett ... έδωσε τουλάχιστον 2 εκατομμύρια δολάρια σε άτοκα δάνεια στο Population Council ... σύμφωνα με φορολογικά έγγραφα που κατατέθηκαν  το 1995. Αυτά τα χρήματα με τη σειρά τους χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών του RU-486.


"Το Live Action News έχει  τεκμηριώσει ότι οι μελέτες που υποστηρίζουν ότι η χορήγηση χαπιού αμβλώσεων εκτός ενδείξεων είναι ασφαλήςχρηματοδοτούνται συχνά από αυτούς τους ίδιους επενδυτές της DANCO - πολλοί από τους οποίους δεν επιθυμούν να αποκαλύψουν αυτά τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.





ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)

26/10/21 1:12 π.μ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !