Όταν το άρθρο μας για το ΓΕΛ Ερυθρών "σταμάτησε" τα σχέδια κάποιων για μετατροπή του σε Λυκειακές Τάξεις! - newspull

Latest Posts :

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

ΡΟΗ newspull.gr

Κυριακή, 10 Μαΐου 2020

Όταν το άρθρο μας για το ΓΕΛ Ερυθρών "σταμάτησε" τα σχέδια κάποιων για μετατροπή του σε Λυκειακές Τάξεις!


Ευχαριστώ δεν ζητήσαμε απο κανέναν.Μόνοι μας κάνουμε ότι κάνουμε απο αγάπη προς τον τόπο μας.Ξέρουμε ότι υπάρχει και ζήλια και φθόνος ,δεν είναι καινούρια αυτά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων.Η ιστορία όμως γράφει και αποτυπώνεται στο ίντερνετ πλέον...Υπάρχουν σελίδες που μόνο λόγια είναι ,θίγουν και επιτίθονται σε πρόσωπα χωρίς να καταφέρουν επι της ουσίας καμία θετική αλλαγή για την κοινωνία παρα μόνο για την τσέπη και το συμφέρον τους. Η ανάρτησή μας για το ΓΕΛ Ερυθρών μπήκε σφήνα στα σχέδια κάποιων για υποβάθμισή του.Νομίζουμε ότι η σειρά των επιχειρημάτων μας ήταν σωστή και δίκαιη.
Μη γελιέστε..τόσα χρόνια ιντερνετικής σιωπής ΔΕΝ έκαναν τον τόπο καλύτερο αλλά χειρότερο.. Η ιντερνετική σαχλαμάρα του facebook δεν είναι ικανή να επιφέρει αλλαγές αυτού του βεληνεκούς.Αυτό το κάνουν μόνο blogs σαν το δικό μας επειδή η απήχησή τους ξεπερνά τα όρια που απευθύνεται το facebook(δηλαδή τις τοπικές ομάδες λίγων εκατοντάδων ατόμων)..
Το άρθρο έκανε χιλιάδες προβολές στη Δυτική Αττική(και όχι μόνο),επίσης αναδημοσιεύτηκε και απο άλλα sites..
Να λοιπόν ένας λόγος που "κάποιοι" λύσσαξαν και πολεμούν μετα μανίας το   newspull.gr..

Διαβάστε το πάλι :

30-11-2019
Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκονται όσοι εισηγούνται την υποβάθμιση του ΓΕΛ Ερυθρών

γράφει ο Ε.Κ

Η εισήγηση για μετατροπή του ΓΕΛ Ερυθρών σε Γυμνάσιο- Λυκειακές Τάξεις έσκασε σαν ''βόμβα'' στην τοπική κοινωνία του Κριεκουκίου(Δυτική Αττική) η οποία βλέπει μπροστά της την συνεχή υποβάθμιση του χωριού σε όλους σχεδόν τους βασικούς τομείς,στην παιδεία την οικονομία και τον αθλητισμό..
Θα ξεκινήσω αναφέροντας πραγματικά γεγονότα που έχουν συμβεί μέσα στους τελευταίους 2 μήνες στις Ερυθρές:

1.Παύει την κανονική λειτουργία της η Εθνική Τράπεζα και συνεχίζει να λειτουργεί ΜΟΝΟ δυο ημέρες την εβδομάδα(Τρίτη και Παρασκευή)

2.Σταματά την λειτουργία της η ιστορική ομάδα των Ερυθρών(σύμβολο του χωριού) και αποβάλλεται απο το πρωτάθλημα της Α' ερασιτεχνικής κατηγορίας Βοιωτίας ,στην οποία είναι η κάτοχος των περισσοτέρων πρωταθλημάτων.Οι παράγοντες και ο πρόεδρος αναφέρουν έλλειψη χρηματοδότησης.

Μόνο απο τα 2 πρώτα θέματα δηλαδή την υπολειτουργία της Εθν.Τράπεζας (η οποία την τελευταία στιγμή ανέστειλε το οριστικό κλείσιμό της) και την παύση λειτουργίας της ιστορικής Δάφνης Ερυθρών οι κάτοικοι βρίσκονται σε οργή και αναβρασμό...

3.Εισηγείται  η Γεν.Δ/νση Σπουδών Π. & Δ.Εκπ/σης με το  υπ’ αριθ. 165494/ΓΔ4/22-10-2019 έγγραφο,τη μετατροπή του ΓΕΛ Ερυθρών σε Λυκειακές Τάξεις. Η νέα ονομασία της σχολικής
μονάδας θα είναι «Γυμνάσιο – Λ.Τ.Ερυθρών»,λαμβάνοντας όπως αναφέρει υπόψη τα εξής:

α . Το μικρό υφιστάμενο μαθητικό δυναμικό τόσο του ΓΕΛ Ερυθρών όσο και του
Γυμνασίου Ερυθρών,
β. το εκτιμώμενο μαθητικό δυναμικό των Λ.Τ,
γ. την ορθή διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού των υφιστάμενων σχολικών
μονάδων ως προς τις κοινές ειδικότητες και το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα,
δ. τη χιλιομετρική απόσταση που διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και
ε. την επάρκεια των κτιριακών υποδομών του ΓΕΛ Ερυθρών στις στεγαστικές
ανάγκες των δυο σχολικών μονάδων (το κτίριο του Γυμνασίου Ερυθρών τελεί υπό
αναστολή λειτουργίας λόγω στατικών προβλημάτων πάνω από πέντε έτη και
στεγάζεται στο ΓΕΛ Ερυθρών)

Θα ήθελα να σταθώ περισσότερο στο  μαθητικό δυναμικό τόσο του ΓΕΛ όσο και του Γυμνασίου Ερυθρών,το οποίο εξαρτάται και απο το κτιριακό πρόβλημα.Τα σχολεία θα είχαν περισσότερους μαθητές όμως αφού υπάρχει τα τελευταία 5 χρόνια το κτιριακό θέμα εμποδίζεται αριθμός μαθητών να εγγραφεί !Παρόλα αυτα το μαθητικό δυναμικό του ΓΕΛ Ερυθρών και του Γυμνασίου ανέρχεται σε 141 μαθητές και έχει αυξητική τάση(!)

Όπως αναφέρεται απο το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Ερυθρών το πρόβλημα του κτιριακού βαίνει προς επίλυση. ΄Εχουν γίνει και οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τα σχετικά έργα να ολοκληρωθούν έως το καλοκαίρι του 2020(δηλαδή σε μερικούς μήνες).Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα με το κτιριακό θέμα πλέον λυμένο στο Γυμνάσιο Ερυθρών και νέοι μαθητές απο γειτονικά χωριά θα θελήσουν να εγγραφούν.

Η χιλιομετρική απόσταση μέχρι τις Πλαταιές είναι μόνο 4 χιλιόμετρα και επι δεκαετίες τώρα οι μαθητές μεταφέρονται απο τα ΚΤΕΛ ΘΗΒΩΝ χωρίς πρόβλημα.Ο δρόμος που συνδέει τα 2 χωριά είναι καλός καθώς αυτά δεν βρίσκονται στα βουνά της Πίνδου αλλά στους νομούς Αττικής και Βοιωτίας!

Απο τα παραπάνω προκύπτει ότι είναι τουλάχιστον άστοχη η εισήγηση για την υποβάθμιση του ΓΕΛ Ερυθρών,κάποιοι δεν εξέτασαν σωστά όλες τις παραμέτρους για αυτό το λόγο άλλωστε αυτή απορρίφθηκε και απο το Δ.Σ Μάνδρας Ειδυλλίας αλλά και απο το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ερυθρών.
Μπορείτε να το διαβάσετε και ΕΔΩ

newspull.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)


*Με μπλέ γράμματα ο δικός μας εισαγωγικός σχολιασμόςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here