''Προσέχουμε για να μην έχουμε'' - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

''Προσέχουμε για να μην έχουμε''Προσέχουμε για να μην έχουμε

   Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ)  η κυβέρνηση, καλώς πράττοντας, αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την επιβολή προστίμου 150 ευρώ σε όποιον παρανομήσει και ενεργήσει πέρα και έξω από τις σχετικές ρυθμίσεις. Είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε «προς τας υποδείξεις».

    Γνωρίζουμε ότι στην περιοχή της Θήβας υπάρχουν «υγειονομικές βόμβες» οι οποίες πρέπει να προσεχθούν και να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και ψυχραιμία.

     Διαβάζουμε- και όσοι κυκλοφορούν γράφουν σχετικά- ότι τόσο οι Ρομά όσο και οι πρόσφυγες- μετανάστες κυκλοφορούν στην πόλη σε ομάδες και με συχνότητα αδικαιολόγητη.

   Η ΠΝΠ και οι εξειδικευμένες διατάξεις αφορούν όλους:  Έλληνες και αλλοδαπούς, Ρομά και μη Ρομά.

    Το Υπουργείο Εσωτερικών, κατανοώντας το πρόβλημα, χρηματοδότησε τον Δήμο Θηβαίων με το ποσό των 30.000 ευρώ για σχετικές παρεμβάσεις ώστε να μειωθεί η πιθανότητα μαζικών κρουσμάτων στον καταυλισμό. Η δημοτική αρχή, θέλω να πιστεύω, θα διαχειριστεί ολόκληρο το ποσό για τη συγκεκριμένη δράση.

     Στο στρατόπεδο υπάρχουν εκατοντάδες στρατιώτες που ζουν ομαδικά και συνωστίζονται σε  κοινούς χώρους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αρμόδιο υπουργείο έχει λάβει όλα τα  αναγκαία μέτρα.

     Παρόλο που η λειτουργία του camp δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του δήμου αυτός οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να μη γίνει στο camp της Θήβας ό,τι έγινε στη Ριτσώνα. Άλλωστε, δεκάδες εργαζόμενοι είναι δημότες μας και απαιτούν προστασία και παρεμβάσεις. Επίσης, γίνονται μαζικές μετακινήσεις μεταναστών από τα νησιά γεγονός που ευνοεί την πιθανότητα να εξαπλωθεί ο κορονοϊός. Αν συνυπολογίσουμε ότι στην υπηρεσία καθαριότητας του hot spot εργάζονται ως συμβασιούχοι αρκετοί Ρομά κατανοείτε τι μπορεί να συμβεί αν κάτι στραβώσει. Το προσφυγικό-μεταναστευτικό θα ξαναγίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και καλό είναι να μην φορτωθεί με λάθη και παρενέργειες της υγειονομικής κρίσης.

    Κατανοούμε το μέγεθος του όλου εγχειρήματος και γνωρίζουμε τις ελλείψεις αστυνομικών από το τοπικό τμήμα της Θήβας. Όμως, προκειμένου να εμπεδωθεί η αίσθηση ασφάλειας και ίσης μεταχείρισης πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι, συστάσεις και ποινές σε όσους παραβαίνουν τον νόμο. Ρομά και μη Ρομά, Έλληνες και μη Έλληνες…


ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Θηβαίων


ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here