ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Συμβουλές για το πως να ψήσουμε τα τέλεια σουβλάκια!

newspull
0

Όταν αναφερόμαστε σε ψηστήρι ξέρουμε ότι το βασικό μας συστατικό είναι τα σουβλάκια γιατί τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Τις περισσότερες φορές το μόνο δίλημμα μας είναι πόσα σουβλάκια να πάρουμε και πόσα εξ αυτών να είναι χοιρινά και πόσα κοτόπουλο. Είναι διλήμματα που δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο Γύρο της Ελλάδος, γιατί τα λατρεύουμε και εμείς. Ωστόσο, αν θέλουμε να βρούμε τη μυστική συνταγή για το πως να προσφέρουμε λαχταριστά σουβλάκια, τότε είμαστε οι ειδικοί.
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε συμβουλές για το πως να ψήσουμε τα τέλεια σουβλάκια
1η Συμβουλή: Σωστή προετοιμασία πριν το ψήσιμο
Αρχικά πρέπει να προσέξουμε τι υλικό θα χρησιμοποιήσουμε για να περάσουμε το κρέας από τα σουβλάκια. Σε περίπτωση που το καλαμάκια είναι από μπαμπού, τότε καλό είναι να μην τα βάλουμε πάνω στα κάρβουνα γιατί υπάρχει κίνδυνος να καούν. Ωστόσο, επειδή ψήσιμο χωρίς κάρβουνα δεν γίνεται, έχουμε τη λύση. Μουσκέψτε τα καλαμάκια σε νερό για λίγη ώρα και μετά περάσετε το κρέας. Αντίθετα, αν χρησιμοποιήσουμε οικιακές ψηστιέρες ή γκριλ δεν θα έχουμε σίγουρα πρόβλημα. Σαν ιδανική επιλογή προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ανοξείδωτα μεταλλικά σουβλάκια, γιατί διαχέουν τη θερμότητα στο εσωτερικό κάθε κομματιού, διευκολύνοντας το ψήσιμο.
2η Συμβουλή: Ομοιόμορφο μέγεθος στα σουβλάκια
Κόβουμε το κρέας σε όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα σε κύβους των 2,5 εκ. περίπου. Σε περίπτωση που δεν είμαστε προσεκτικοί στο κόψιμο και δημιουργήσουμε ανομοιομορφίες, θα έχουμε αστοχίες στο ψήσιμο. Τα κομμάτια που είναι μεγαλύτερα, υπάρχει κίνδυνος να βγούνε στο εσωτερικό άψητα και τα μικρά κομμάτια να βγούνε καμένα. Για να μπορέσουμε λοιπόν να έχουμε ένα τέλειο ψήσιμο χρειάζεται όλα τα κομμάτια κρέατος να ψηθούν συγχρόνως με τον ίδιο τρόπο. Στα χοιρινά σουβλάκια με ανάμεικτα κομμάτια από μπούτι και λαιμό ή πανσέτα, δίνουμε έμφαση στην ομοιόμορφη κατανομή των λιπαρών κομματιών.
3η Συμβουλή: Ξεκινάμε με δυνατή φωτιά
Για να εξασφαλίσουμε ότι τα σουβλάκια θα είναι ζουμερά και λαχταριστά χρειάζεται να ξεκινήσουμε με δυνατή φωτιά. Το κρέας με αυτό το τρόπο θα αποκτήσει μια ρόδινη κρούστα εξωτερικά λόγω του καραμελώματος των πρωτεϊνών του και θα συγκρατήσει στο εσωτερικό τα πλούσια ζουμιά του.
4η Συμβουλή: Χρόνο ψησίματος και τεχνικές
Ο χρόνος ψησίματος δεν είναι ακριβής και σταθερός και εκεί φαίνεται και η μαεστρία του ψήστη. Διαμορφώνεται με βάση πόσο μεγάλα τελικά έχουμε κόψει τα σουβλάκια, πόσο καλά καίει η φωτιά και πολλοί ακόμα παράγοντας. Για ένα ασφαλή αποτέλεσμα παρατηρήστε πότε αρχίζουν να ροδίζει η μια πλευρά από τα σουβλάκια που είναι εκτεθειμένη στη θερμότητα ( συνήθως σε 5-7 λεπτά) και γυρίστε τα. Το τακτικό γύρισμα, πέρα από το ότι τα ψήνει ομοιόμορφα, παράλληλα ανακινεί το εσωτερικό λίπος των κομματιών, σαν ένα είδος «μπετονιέρας», και δεν τα αφήνει να στεγνώσουν. Όταν και οι 4 πλευρές έχουν ροδίσει, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά (αραιώνουμε τα κάρβουνα ή ανεβάζουμε τη σχάρα ή ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία με το διακόπτη, ανάλογα με το πού ψήνουμε), και κάνουμε τακτικά γυρίσματα, ώστε να ψηθούν στο εσωτερικό τους, χωρίς να καούν εξωτερικά.
5η Συμβουλή: Ομοιόμορφο μέγεθος στα σουβλάκια
Ο ασφαλέστερος τρόπος να δούμε αν έχουν ψηθεί είναι να κόψουμε ένα κομμάτι στη μέση. Στο μοσχαρίσιο κρέας, αν το ζητούμενο είναι το μέτρια ψημένο, βγάζουμε τα σουβλάκια όταν είναι ελαφρώς ροζέ στο εσωτερικό τους. Αν τα θέλουμε καλοψημένα και ειδικά στο σουβλάκι κοτόπουλο, αν δούμε το παραμικρό κοκκινωπό σημείο, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμη.
Πλέον είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να ψήνουμε τα σουβλάκια, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι φίλοι. Θέλεις να γευτείς πως είναι το τέλειο ψήσιμο σε ένα σουβλάκι; Δεν χρειάζεται να οργανώσεις ολόκληρο ψηστήρι αρκεί να παραγγείλεις online εδώ το σουβλάκι που θέλεις ή να επισκεφθείς το χώρο μας στη Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 176



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !