''Η ιδιωτικοποίηση ενός κοινωνικού αγαθού'' σχολιάζει ο Κώστας Τζαβάρας - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

''Η ιδιωτικοποίηση ενός κοινωνικού αγαθού'' σχολιάζει ο Κώστας Τζαβάρας
σχολιάζει ο Κώστας Τζαβάρας

..λίγα λόγια..
ψηφίζεται αύριο 23/01/20 το νομοσχέδιο για την παιδεία.
Η κυβέρνηση με μια μειοψηφία (1.700.000 ψήφους) , ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση ενός κοινωνικού αγαθού : της ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
Η κατάργηση του ασύλου,οι διαγραφές φοιτητών, η εξίσωση των δημοσίων Α.Ε.Ι. με αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτικά ιδρύματα, η απαραίτητη βάση του 10 ( μόνο για τα δημόσια ιδρύματα) συνιστούν κατά την κυβέρνηση αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Παράδειγμα : αν ένα υποψήφιος δεν κατόρθωσε να φτάσει την βάση, αλλά πέτυχε βαθμολογία 9.5, δεν εισάγεται σε δημόσιο ίδρυμα.Μπορεί όμως να εγγραφεί σε οποιοδήποτε ιδιωτικό ίδρυμα ή αναβαθμισμένο Ι.Ε.Κ. και να πάρει πτυχίο ισάξιο με δημόσιο Α.Ε.Ι.
Η υπουργός παιδείας σε πρόσφατη συνέντευξη φάνηκε να μην γνωρίζει το ποσοστό του Α.Ε.Π. που δίνεται στην εκπαίδευση.Φάνηκε να αγνοεί, πως για τα προβλήματα της παιδείας πρωτίστως είναι υπεύθυνη η υποχρηματοδότιση.
Το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχουν τα ελληνικά δημόσια Α.Ε.Ι. οφείλεται α) στο υλικό β) στις φιλότιμες προσπάθειες των διδασκόντων.
Πιθανότατα θα ακολουθήσει η αναθεώρηση του άρθρου 16, που επιβάλλει δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!(Σύγκλητος ΕΜΠ: Η διάταξη για τα κολέγια αναιρεί το άρθρο 16)

Kostas Tzavaras


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here