Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε το Σάββατο ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, επιθυμεί να επιτευχθεί συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος μαίνεται από το 2022. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι αντιστέκεται σε οποιονδήποτε συμβιβασμό.
«Λοιπόν, νομίζω ότι η Ρωσία θα ήθελε να κλειστεί συμφωνία και έχουμε μιλήσει πολλές φορές, αλλά η Ρωσία θα ήθελε να κλειστεί συμφωνία (…) όμως, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, ο Ζελένσκι δεν θέλει να κλειστεί συμφωνία», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους.
Τι είπε για την επικοινωνία με τον Πούτιν
Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της τελευταίας τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Ρώσο πρόεδρο, την Παρασκευή, ο Τραμπ επανέλαβε ότι ο Πούτιν «θα ήθελε να κλειστεί συμφωνία», υποστηρίζοντας ότι εξέφρασε έντονα αυτή την επιθυμία.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προκαλέσει αντιδράσεις δηλώνοντας ότι η Ουκρανία χρειάζεται «νέο» ηγέτη. Οι δηλώσεις του έγιναν στον απόηχο της αμφιλεγόμενης συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας για τις εξαγωγές ρωσικού ντίζελ, με στόχο την αντιμετώπιση αυτού που ο ίδιος χαρακτήρισε «παγκόσμιο πρόβλημα» έλλειψης καυσίμου.
ΕΡΤ








ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).