Επιστημονικά άρθρα : Παλαιοκλιματολογία - Κλίμα - Κλιματική αλλαγή - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

Επιστημονικά άρθρα : Παλαιοκλιματολογία - Κλίμα - Κλιματική αλλαγήΠΑΛΑΙΟΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ - ΚΛΙΜΑ - ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Με τον όρο ΠΑΛΑΙΟΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ εννοούμε την μελέτη του Γήινου κλίματος παρελθόντων ετών (σε Γεωλογική κλίμακα),βασισμένη κυρίως σε Γεωλογικά στοιχεία (χρησιμοποιούμε στοιχεία από Ιζηματογενή σχηματισμούς, γιατί σε αυτούς έχουν αποτυπωθεί οι συνθήκες που επικρατούσαν κατά την δημιουργία τους).

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Στην Γήινη Γεωλογική ιστορία το κλίμα υφίσταται μεταβολές οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη και χαρακτηρίζονται από Χαμηλές θερμοκρασίες ( Παγετώδης διάστημα) και Υψηλές θερμοκρασίες (Μεσοπαγετώδης διάστημα).
Η περίοδος εμφάνισης και η διάρκεια των διαστημάτων ποικίλουν.
Αναφέρομαι μόνο στο Ολόκαινο, 10.000 περίπου, μέχρι σήμερα (η έκθεση ξεκινά από τότε που έχουμε ενδείξεις δλδ 650 εκ. χρόνια από σήμερα).
Η μεταβολές του κλίματος οφείλονται κυρίως σε :
1.Μεταβολές στην Ηλιακή δραστηριότητα.
2.Μεταβολές της τροχιάς του πλανήτη.
3.Μετάπτωση των πόλων του πλανήτη.
4.Μεταβολές στην υδάτινη κυκλοφορία.
5.Ηφαιστειακή δραστηριότητα.
6.Πτώση μετεωριτών.
Κατά το Ολόκαινο ο πλανήτης εισέρχεται σε μεσοπαγετώδη διάστημα με αυξανόμενη μέση ετήσια θερμοκρασία, η οποία συνεχίζεται.
Σύμφωνα με στοιχεία από το 1880 - 2012 η μέση ετήσια θερμοκρασία αυξήθηκε κατά 0.85οC (Κελσίου).
ΣΗΜΙΩΣΗ : Η αύξηση της θερμοκρασίας που παρατηρείται κατά την βιομηχανική περίοδο (1800--> ) συνδέεται άμεσα με την ανθρώπινη δραστηριότητα.
Στο ακόλουθο σύνδεσμο υπάρχει η έκθεση από τα Ανοικτά Ακαδημαικά Μαθήματα του Πανεπιστημίου Πατρών(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ

Kostas Tzavaras
ΦΥΣΙΚΟΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΣ-ΕΚΠΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here