Ο Δήμος Χα'ι'δαρίου διεκδικεί τη "Προβλήτα 4" στην Ακτή Σκαραμαγκά - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019

Ο Δήμος Χα'ι'δαρίου διεκδικεί τη "Προβλήτα 4" στην Ακτή ΣκαραμαγκάΟμόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης της Προβλήτας 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά ενέκρινε χθες Πέμπτη 31 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου. Το ψήφισμα έχει ως εξής:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ 4
 Η έκταση της Προβλήτας 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τα Ναυπηγεία, δεν αποτελούσε τμήμα της έκτασης που παραχωρήθηκε σε αυτά και δικαιωματικά θα έπρεπε να έχει περάσει στη χρήση του Δήμου Χαϊδαρίου εδώ και πολλά χρόνια.
 Η παραχώρηση της Προβλήτας 4 στους κατοίκους του Χαϊδαρίου και της Αττικής αποτέλεσε δέσμευση πολλών κυβερνήσεων η οποία έγινε ακόμη περισσότερο συγκεκριμένη κατά την χωροθέτηση στην έκταση του hot spot προσφύγων. Τότε είχε συμφωνηθεί ρητά η παραχώρηση της έκτασης στον Δήμο με την λήξη της λειτουργίας του hot spot.
Η έκταση της Προβλήτας 4 είναι πολύτιμη για την αναβάθμιση του Χαϊδαρίου αλλά και για την πρόσβαση της πόλης στο φυσικό και ιστορικό της επίνειο, την Ακτή Σκαραμαγκά. Γι αυτό η διεκδίκηση της έκτασης αποτελεί πάγιο και ομόφωνο αίτημα του Δήμου προς όφελος των κατοίκων του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αττικής.
 Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την διαμαρτυρία και την αγανάκτηση του για την μεταβίβαση της Προβλήτας 4 στο ΤΑΙΠΕΔ και για την συμπερίληψη της στις εκτάσεις που πιθανόν να παραχωρηθούν στον μελλοντικό αγοραστή των Ναυπηγείων. Ιδιαίτερα μάλιστα επειδή δεν προηγήθηκε καμιά επικοινωνία των συναρμόδιων Υπουργείων με τον Δήμο και συνολικά καμία ενημέρωση του.
 Το Δημοτικό Συμβούλιο επικαιροποιεί τις προηγούμενες αποφάσεις του και διεκδικεί την παραχώρηση της Προβλήτας 4 στο Σκαραμαγκά στον Δήμο και τους κατοίκους. Ζητάμε την ανάκληση κάθε ρύθμισης με την οποία είναι πιθανόν να παραχωρηθεί η έκταση της Προβλήτας 4 σε μελλοντικό αγοραστή των Ναυπηγείων. Το ΔΣ εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να εκφράσει το αίτημα του Δήμου σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, να διερευνήσει τις νομικές πλευρές της διεκδίκησης μας και να φέρει στο ΔΣ προτάσεις για την οργάνωση του αγώνα μας. Η Προβλήτα 4 δεν πωλείται. Ανήκει στον Χαϊδαριώτικο λαό.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here