Να μηδενίσει την κατανάλωση ενεργείας θα επιδιώξει ο δήμος Ελευσίνας... - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Να μηδενίσει την κατανάλωση ενεργείας θα επιδιώξει ο δήμος Ελευσίνας...
Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη των πόλεων συμμετέχει ο  Δήμος Ελευσίνας, ως εταίρος. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος «URBACT III (2014-2020) με τίτλο: “Urban Energy Pact”-Urb-En Pact» πραγματοποιήθηκε στις 24 & 25 Σεπτέμβριου στην πόλη Κλερμόν της Γαλλίας, η πρώτη συνάντηση εργασιών όσων μετέχουν σ΄ αυτό.
Το δήμο εκπροσώπησαν η κα. Μπέτυ Γεωργουλέα, προϊσταμένη της  Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και ο κ. Χρηστίδης Αναστάσιος, προϊστάμενος του  Τμήματος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας.
Στην συνάντηση έγινε η πρώτη γνωριμία των εταίρων, συζητήθηκε το σχέδιο δράσης για την υλοποίηση του έργου, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Δημαρχείο της Κλερμόν, στην μονάδα παραγωγής Θερμότητας με καύσιμο δασικής ξυλείας και παλετών καθώς και στον μετεωρολογικό σταθμό Puy-de-Dôme.
Το σχέδιο δράσης του έργου είναι η δημιουργία ενός δικτύου πόλεων που θα έχει τον φιλόδοξο στόχο να μηδενίσει την κατανάλωση ενεργείας (zero-net energy territory) για τα επόμενα 30 έτη.
Το URBACT είναι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας για την ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη των πόλεων της Ευρώπης. Το URBACT δίνει στις πόλεις της Ευρώπης κεντρικό και σημαίνοντα ρόλο. Διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ τους για την εύρεση αποτελεσματικών και βιώσιμων λύσεων σε αστικές προκλήσεις, ενθαρρύνει την ανταλλαγή καλών πρακτικών, επιδιώκει την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων των πόλεων σε ζητήματα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, και όλα αυτά μέσα από μια δυναμική διαδικασία δικτύωσης.
Σημειώνεται ότι συντονιστής εταίρος του Προγράμματος είναι η Clermont Auvergne Metropole της Γαλλίας και συμμετέχουν ως εταίροι: Municipality of Galati (Ρουμανία), Association of Bialystok Functional Area (Πολωνία), CIM Alto Minho (Πορτογαλία), Palma di Montechiaro (Ιταλία), Metropole Rouen Normandie (Γαλλία), EcoFellows Ltd (City of Tampere-Φιλανδία), Italian National Agency for New Technologies, Energy and Sunstainable Economic Development (Ιταλία).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

''Αίσθηση'' Προκάλεσε Η Δημοσίευση Του Newspull Για Την Κατάσταση Παιδικής Χαράς Στο Αιγάλεω (Video)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here