Δήμος Χα'ι'δαρίου:Ανακοίνωση για τη Διαχείριση των Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (Μπάζα) - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμος Χα'ι'δαρίου:Ανακοίνωση για τη Διαχείριση των Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (Μπάζα)


Η ανακοίνωση του Δήμου:
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Χαϊδαρίου ενημερώνει τους κατοίκους ότι η τοποθέτηση Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (μπαζών) στους κάδους απορριμμάτων ή στα πεζοδρόμια δεν επιτρέπεται.
Οι κάτοικοι υποχρεούνται να πραγματοποιούν με ίδια μέσα και δική τους ευθύνη την αποκομιδή, μεταφορά και διάθεση των ειδικών απορριμμάτων που προέρχονται από τις δραστηριότητες τους (Κανονισμός καθαριότητας του Δήμου, κεφάλαιο Β’,  Άρθρο 4ο, Παρ. 3).
Τα συνεργεία του Δήμου δεν  έχουν ούτε την δυνατότητα, ούτε την αρμοδιότητα, από το νόμο να παραλαμβάνουν μπάζα.
Σύμφωνα με το Νόμο (Ν. 3854/2010), τα Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων, πρέπει να καταλήγουν στο Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης τους, με το οποίο έχουν συμβληθεί οι εργολάβοι οικοδομών και οι εταιρείες οι οποίες εγκαθιστούν ειδικούς κάδους για τα ΑΕΕΚ (μπάζα).
Καλούμε τους κατοίκους οι οποίοι πραγματοποιούν πάσης φύσεως οικοδομικές εργασίες να τοποθετούν προσωρινά ειδικούς κάδους για τα ΑΕΕΚ στον χώρο των εργασιών.
Η εναπόθεση των μπαζών στα πεζοδρόμια δημιουργεί άσχημη εικόνα για την πόλη, επιβαρύνει το περιβάλλον γιατί τα μπάζα δεν επιτρέπεται και δεν μπορούν να καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Φυλής και φυσικά επιφέρει τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Οι φωτογραφίες τις οποίες ενδεικτικά δημοσιοποιούμε μιλούν από μόνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here