Αναστολή του προγράμματος του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής και στα Μέγαρα - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Αναστολή του προγράμματος του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής και στα Μέγαρα
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αναστέλλεται η έναρξη της λειτουργίας των διετών προγραμμάτων στα ΑΕΙ, τα οποία θεσμοθετήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και επρόκειτο να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον Οκτώβριο.

Ανάμεσα στα διετή προγράμματα που τίθενται σε αναστολή και το διετές πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «Τεχνικοί διοίκησης εφοδιασμού» που είχε αποφασιστεί να λειτουργήσει στα Μέγαρα στο ΕΠΑΛ Μεγάρων

Στα προγράμματα θα μπορούσαν να φοιτήσουν απόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι, όπως όρισε η σχετική νομοθεσία που ψηφίστηκε επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου, θα επιλέγονταν χωρίς εξετάσεις, με βάση τον βαθμό απολυτηρίου ή τον βαθμό του πτυχίου ειδικότητας του ΕΠΑΛ. Η φοίτηση θα ήταν δωρεάν, διάρκειας τεσσάρων ακαδημαϊκών εξαμήνων, περιλαμβανομένων των εργαστηρίων και της πρακτικής άσκησης.

Χθες η Υπουργός Παδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «το σημερινό καθεστώς στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και διά βίου μάθηση, που χαρακτηρίζεται από τον κατακερματισμό του νομοθετικού πλαισίου, την παροχή της από παράλληλες δομές και την ανάγκη πιστοποίησης των παρεχόμενων προγραμμάτων, επιβάλλει την εκ βάθρων αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου».

«Η απόφαση της νέας ηγεσίας του υπ. Παιδείας για την αναστολή της λειτουργίας των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης φανερώνει την ταξική πολιτική της Ν.Δ. για την εκπαίδευση», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η αναστολή αποσκοπεί στην απόσυρση της ποιοτικής και αναβαθμισμένης δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ».

enimerosi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here