ΛΑ.Ε: Μείωση τιμών καυσίμων. Ο ελληνικός λαός στο δρόμο «κίτρινων γιλέκων» - newspull

Latest Posts :

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

ΛΑ.Ε: Μείωση τιμών καυσίμων. Ο ελληνικός λαός στο δρόμο «κίτρινων γιλέκων»

απο iskra.gr
''Να μειωθούν τώρα οι τιμές στα καύσιμα και πρώτα απ’ όλα στο Πετρέλαιο Θέρμανσης
Ο ελληνικός λαός να ακολουθήσει το δρόμο των «κίτρινων γιλέκων»
Αποτελεί πρόκληση  αλλά και απόδειξη κοινωνικής αναλγησίας, να συνεχίζεται η τρομακτική υπερφορολόγηση στα καύσιμα και ιδιαίτερα στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο αγροτικό πετρέλαιο την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση υπερηφανεύεται  για τα υπερπλεονάσματα.


Τα τρία μνημόνια «εκτόξευσαν» τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης:

Στο πετρέλαιο θέρμανσης 1344 % (από τα 21 €/χιλιόλιτρο που ήταν το 2009 στα 280 €/χιλιόλιτρο σήμερα) Αποτέλεσμα της τρομακτικής αυτής αύξησης είναι να έχει μετατραπεί το δικαίωμα στη θέρμανση σε είδος πολυτελείας για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Στο αγροτικό  πετρέλαιο   400%

Στην αμόλυβδη βενζίνη     149%

Στο υγραέριο                      117%

Στο πετρέλαιο κίνησης      41%

Και τον ΦΠΑ  στο               24%.

Οι  τρομακτικές  αυξήσεις αυτές μειώνουν καθημερινά το λαϊκό εισόδημα με πρόσχημα και στο όνομα ενός άδικου και ουσιαστικά παράνομου Δημόσιου χρέους το οποίο δεν προκάλεσε ο λαός και το οποίο «παραδόξως» συνεχώς αυξάνεται:

Ιδιαίτερα η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης πάνω από 20% σε σχέση με πέρυσι λόγω και της αύξησης των διεθνών τιμών, το καθιστά απλησίαστο για τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ τονίζει ότι πρέπει  να καταργηθούν τώρα όλες οι τρομακτικές μνημονιακές αυξήσεις των Ειδικών Φόρων σε όλα τα πετρελαιοειδή και να επανέλθουν στα επίπεδα του 2009.

Ιδιαίτερα επιτακτικό είναι  να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης .

Απαιτούμε να μειωθεί  τώρα ο Ε.Φ.Κ. από τα 280 €/χιλιόλιτρο στα 21€/χιλιόλιτρο. Δηλαδή  να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν το 2009.

Επιπλέον απαιτούμε:

-Να μειωθεί σημαντικά ο ΦΠΑ και να «κατέβει» στο χαμηλό συντελεστή

-Να μειωθεί δραστικά και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο και

-Να επανέλθει το επίδομα θέρμανσης στα 0,25 ευρώ από τα 0,125 ευρώ το λίτρο που είναι σήμερα.

Η εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων» στην καρδιά της Ευρώπης, στη Γαλλία, δείχνει το  δρόμο για μια μεγάλη και κινητοποίηση του ελληνικού λαού ενάντια στη λιτότητα την ακρίβεια και την επιτροπεία των Βρυξελλών και της τρόικα.

Οι Γάλλοι πολίτες αλλά και οι γείτονες μας Βούλγαροι πολίτες δείχνουν το δρόμο του αγώνα. Θα  τους ακολουθήσουμε η θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε να μας κλέβουν το υστέρημα μας; ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here