ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: Αμυγδαλωτά Χίου με μαστίχα

newspull
0

Κάθε μπουκιά και ταξίδι στο νησί.
Το παραδοσιακό κέρασμα των γάμων της Χίου συνοδεύεται ιδανικά από χειροποίητη σουμάδα.
Για 25-30 τρίγωνα:
5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
375 γρ. ξασπρισμένη αμυγδαλόψιχα, τριμμένη*
225 γρ. ψιλή ζάχαρη
1/4 κ.γ. σκόνη μαστίχα

1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.γ. πορτοκαλόνερο
1 αυγό + 1 κρόκος, ελαφρά χτυπημένα
250 γρ. έτοιμο φύλλο μπακλαβά
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα  μπολ ανακατέψτε τα τριμμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το πορτοκαλόνερο και τα χτυπημένα αυγά μέχρι να έχετε μια πλαδαρή, αλλά όχι νερουλή, ζύμη. Προσθέστε κι άλλο πορτοκαλόνερο αν χρειάζεται.
Απλώστε το φύλλο και κόψτε το σε φαρδιές λωρίδες των 5 εκ. Αλείψτε κάθε λωρίδα με λιωμένο βούτυρο. Βάλτε 1 κ.σ. της γέμισης στην άκρη κάθε λωρίδας και διπλώστε σε φάκελο ώστε να δημιουργήσετε μικρά τρίγωνα.
Τακτοποιήστε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο ταψί και αλείψτε τα με λιωμένο βούτυρο. Ψήστε τα για 15-20’, ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα κρυώσουν και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.
* Για να ξασπρίσουμε τα αμύγδαλα, τα «ζεματάμε» σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει. Μετά από 2’ τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε. Τα ξεφλουδίζουμε αμέσως, τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος να στεγνώσουν καλά και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σαν ψιλό σιμιγδάλι.

Από το βιβλίο Greece: το Cookbook, εκδ. Phaidon.// iefimerida.gr

Δείτε επίσης:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !