Βανδαλισμοί και κλοπές στο πάρκο Χρυσορρόα Θήβας και την παιδική χαρά Καπαρελλίου - newspull

Latest Posts :

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

newspull - ΡΟΗ :

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Βανδαλισμοί και κλοπές στο πάρκο Χρυσορρόα Θήβας και την παιδική χαρά Καπαρελλίου


Ο Δήμος Θήβας,προχώρησε σε σχετική με τους βανδαλισμούς και τις κλοπές ανακοίνωση στην σελίδα του:
Βανδαλισμοί και κλοπές στο πάρκο Χρυσορρόα Θήβας και την παιδική χαρά Καπαρελλίου
Δυστυχώς, δύο ακόμα περιστατικά βανδαλισμών και κλοπών σημειώθηκαν σε έργα δημόσιας ωφέλειας του Δήμου Θηβαίων.
Ειδικότερα, μετά τις κλοπές στην παιδική χαρά του Πούρου της
Θήβας (πριν από δύο μήνες), ασυνείδητοι πολίτες προχώρησαν σε βανδαλισμό της παιδικής χαράς Καπαρελλίου καταστρέφοντας μία (1) τραμπάλα, δύο (2) παιχνίδια με ελατήριο, τα παγκάκια και το ελαστικό αντικραδασμικό δάπεδο.  Σημειώνεται ότι η εν λόγω παιδική χαρά είναι υπό κατασκευή  και οι εργασίες της δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.  Ως εκ τούτου, δεν είναι σε δημόσια χρήση και απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο του εργοταξίου.

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν, επίσης, στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα της Θήβας όπου άγνωστοι, αφού παραβίασαν τα φρεάτια φύλαξης των μπαταριών των φωτιστικών που λειτουργούν μόνο με φωτοβολταϊκά, σπάζοντας την ηλεκτροσυγκολιμένη ράβδο που τα ασφάλιζε, αφαίρεσαν- έκλεψαν τριάντα (30) μπαταρίες, το κόστος των οποίων υπολογίζεται στα 10.000 ευρώ!  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν αυτόματα εκτός λειτουργίας τα φωτιστικά, τα οποία θα παραμείνουν σβηστά μέχρι να αντικατασταθούν οι μπαταρίες.

Ο Δήμος Θηβαίων καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις αυτόβουλες, κακόβουλες και  άκρως παραβατικές ενέργειες σε βάρος έργων δημόσιας ωφέλειας και θα προβεί σε κάθε νόμιμες ενέργειες προκειμένου να βρεθούν οι δράστες. Αντίστοιχα ο ανάδοχος του έργου κατασκευής της παιδικής χαράς στο Καπαρέλλι έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Αξίζει δε να τονιστεί ότι το κόστος για την αποκατάσταση των καταστροφών σε έργα ολοκληρωμένα, το χρεώνεται ο Δήμος και κατ' επέκταση οι δημότες του, εφόσον δεν γίνει αντιληπτός ο δράστης.

Ο σεβασμός προς το κοινωνικό σύνολο εκφράζεται με την προσπάθεια κάθε πολίτη να προστατεύει το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει, να διαφυλάττει τους δημόσιους χώρους και την ιδιοκτησία των συμπολιτών του  και δυστυχώς  δεν επιβάλλεται από κανέναν κανονισμό, είναι θέμα παιδείας.

Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here