Θετική εξέλιξη!Ζητά χρηματοδότηση για δίχτυα απέναντι στις τσούχτρες σε Πόρτο-Ψάθα-Αλεποχώρι ο Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας - newspull

Latest Posts :

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Θετική εξέλιξη!Ζητά χρηματοδότηση για δίχτυα απέναντι στις τσούχτρες σε Πόρτο-Ψάθα-Αλεποχώρι ο Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας


Με αίτημά του ζητά χρηματοδότηση ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις
από ένα οικολογικό πρόβλημα που βιώνει όχι μόνο ο Κορινθιακός
αλλά όλο το Αιγαίο και η Μεσόγειος.
Το ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο της αύξησης των πληθυσμών του μεδουσών στις
ελληνικές θάλασσες που απασχολεί όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κεντρική διοίκηση, έχει θέσει βασική προτεραιότητα ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Το γενικευμένο αυτό φαινόμενο που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια είναι τέτοιας έκτασης που είναι δύσκολη η αντιμετώπισή του. Ωστόσο, με πρωτοβουλία της Δημάρχου, Γιάννας Κριεκούκη ο Δήμος απευθύνθηκε με αίτημά του και ζητά την έγκριση χρηματοδότησης προκειμένου να επιλεγούν λύσεις που θα περιορίσουν αν όχι να εξαλείψουν το φαινόμενο. Ειδικότερα η κ. Κριεκούκη απέστειλε επιστολή προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτση, τον Γ. Γ. Δημοσίων Επενδύσεων Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Ανάφοράς κ. Κορκολή καθώς και στην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου με την οποία αιτείται την έγκριση χρηματοδότησης του ποσού του 1.000.000 ευρώ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση προστατευτικού πλωτού διχτυωτού συστήματος κατά μήκος των ακτών του Δήμου, Πόρτο Γερμενό, Ψάθα και Αλεποχώρι ώστε να εμποδιστεί η πρόσβαση των μεδουσών στις περιοχές αυτές.
«Είμαστε αποφασισμένοι να αναζητήσουμε λύσεις προς κάθε κατεύθυνση. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που εγκυμονεί άμεσους κινδύνους για τη δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών των παραθαλάσσιων περιοχών αλλά επιπλέον έχει σοβαρές επιπτώσεις στη οικονομική ζωή της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αναγνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο στη λύση του και σίγουρα δεν μπορούν να το λύσουν εξ ολοκλήρου οι Δήμοι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις περιορισμένες δυνατότητές τους. Ωστόσο πρέπει να βρούμε τρόπους να το περιορίσουμε ή τουλάχιστον να εμποδίσουμε την προσβασιμότητα των πληθυσμών των μεδουσών προς τις ακτές.» τονίζει η Δήμαρχος κ. Κριεκούκη η οποία έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών προκειμένου να αναζητήσει οποιαδήποτε μορφή λύσης.//http://mandras-eidyllias.gr

SQUARE CAFE (EΡΥΘΡΕΣ).Eπιστροφή στα 90's για ένα βράδυ!

Δείτε επίσης:1 σχόλιο:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Προτεινόμενη κατηγορία εβδομάδας :

Post Top Ad

Responsive Ads Here