Βίλλια.Δεκτές όλες οι ενστάσεις για το σχέδιο πόλης απο την Δημοτική Αρχή - newspull

newspull

Δυτική Αττική/Αθήνα,Βοιωτία και όχι μόνο...

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Your Ad Spot

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Βίλλια.Δεκτές όλες οι ενστάσεις για το σχέδιο πόλης απο την Δημοτική Αρχή
.

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στο Δημαρχείο Βιλίων την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει και στηρίζει τις ουσιαστικές παρατηρήσεις των κατοίκων. Κοινός στόχος όλων είναι ένα βιώσιμο σχέδιο πόλης που θα καλύπτει τις ανάγκες, θα
αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες και την ομορφιά του τόπου και θα παρέχει ασφάλεια σε όλους τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Κριεκούκη τόνισε στην εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο πως βασικές γραμμές του νέου σχεδίου πόλης πρέπει να είναι η διατήρηση της Ιστορικότητας των Βιλίων αλλά και της ποιότητας του περιβάλλοντος παράλληλα και ταυτόχρονα με την εξέλιξη της πόλης με σύγχρονα πρότυπα όπου θα κυριαρχεί η ανθρώπινη κλίμακα και η ασφάλεια.

Από την προσεκτική εξέταση όλων των ενστάσεων διαπιστώθηκε πως οι αστοχίες της μελέτης δεν περιορίζονται σε μία μόνο περιοχή αλλά αφορούν το σύνολο του σχεδίου πόλης καταδεικνύοντας την ακαταλληλότητα της πρότασης του μελετητικού γραφείου, που αρχικά έγινε δεκτή από την επιβλέπουσα υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής.

Η Δήμαρχος υπογράμμισε πως δεν νοείται ένα εργαλείο της Πολιτείας όπως είναι το Σχέδιο Πόλης να μην έχει την παραμικρή συναίνεση των πολιτών – αυτό αποδεικνύει η υποβολή 609 ενστάσεων - αναγνωρίζοντας και υπογραμμίζοντας πως οι κάτοικοι των Βιλίων, μέσα από τις εύστοχες παρατηρήσεις τους δείχνουν πως ξέρουν καλά τον τόπο τους αλλά και το τι είναι καλό για το μέλλον του.

Έτσι εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής προτάθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί το σύνολο των 609 ενστάσεων που υποβλήθηκαν – σύμφωνα με την εισήγηση και της υπηρεσίας του Δήμου - ώστε να προκύψει ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο πόλεως. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία είναι γνωμοδοτική, θα διαβιβασθεί στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, που είναι από το νόμο αρμόδια να αποφασίσει τελικά για την τύχη τους.

http://mandras-eidyllias.gr

ΔΕΙΤΕ: Βίλλια Αττικής.Ένας ξεχωριστός προορισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Μια ματιά στις Εφημερίδες

Post Top Ad

Your Ad Spot