Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Βοιωτίας - newspull

Latest Posts :

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Βοιωτίαςziogasgiorgos1
Ψήφισμα Ζιώγα για τις αγέλες Λύκων σε Ελικώνα και Παρνασσό
 Οι κτηνοτρόφοι του Δήμου μας των οποίων τα αιγοπρόβατα βόσκουν στον ορεινό όγκο του Ελικώνα και του Παρνασσού. αντιμετωπίζουν τα τελευταία 10 έτη σοβαρό πρόβλημα από τους λύκους ή τα αγριόσκυλα κατά την βόσκηση των κοπαδιών τους .
Από έντονες διαμαρτυρίες όλων των κτηνοτρόφων αλλά και τις μαρτυρίες πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας τα τελευταία έτη έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των λύκων ή των αγριόσκυλων κυρίως στην περιοχή του Ελικώνα, του Παρνασσού αλλά και σε ολόκληρη την Βοιωτία. Με αποτέλεσμα μην υπάρχοντας άλλης τροφής να κατασπαράσσουν τα αιγοπρόβατα της περιοχής και φθάνοντας πολλές φορές μέχρι τους οικισμούς και την θάλασσα για τροφή .
Η απώλεια του αριθμού των ζώων σε μερικές Τοπικές Κοινότητες έχει φθάσει στα τελευταία χρόνια έως 50 % του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής.
Οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται, καθημερινά Χειμώνα – Καλοκαίρι, για 24 ώρες να είναι δίπλα στα ζώα για να τα προστατέψουν με τις ανάλογες δαπάνες που συνεπάγονται .
Η αποζημίωση εκ μέρους του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει την πραγματική ζημία διότι είναι αδύνατον οι κτηνοτρόφοι να βρουν το σύνολο των θανατοθέντων ζώων ώστε να τα καταγράψουν οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ επίσης πολλά ζώα τραυματίζονται και ψοφούν μετά από μερικές ημέρες ενώ αλλά διασπείρονται τρομαγμένα και τραυματισμένα σε απόκρημνα σημεία ανάμεσα σε βράχους , θάμνους , σπηλιές κ.τ.λ. όπου ψοφούν και είναι αδύνατον να βρεθούν .
Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς σε εφαρμογή παλαιοτέρων αποφάσεων (102154/6535/23-11-06 και 102155/Υ6536/23-11-06 του Υ.Α.Α&Τ.) να γίνει έλεγχος με την λήψη βιολογικών δειγμάτων εάν πράγματι είναι καθαρόαιμοι λύκοι ή αγριόσκυλα. Επίσης να γίνει μελέτη ώστε να καταγραφεί, στα πλαίσια των δυνατοτήτων ο αριθμός των υπαρχόντων αυτών αγρίων ζώων και να ληφθεί μέριμνα για την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού αυτών διότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει κτηνοτροφία στις ανωτέρω περιοχές .
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Προτεινόμενη κατηγορία εβδομάδας :

Post Top Ad

Responsive Ads Here