Απάντηση του γ.γ του ΚΚ Ρωσίας Ζιουγκάνοφ στο Γερμανό ΥΠΑΜ: «Αν χρειαστεί θα μπούμε στο Βερολίνο και τέταρτη φορά»
Απάντηση στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ο οποίος δήλωσε ότι το καλοκαίρι του 2025 που πέρασε μπορεί να ήταν και το τελευταίο ειρηνικό στην Ευρώπη έδωσε ο πρώτος γραμματέας του ρωσικού Κομουνιστικού κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.
Ο Ζιουγκάνοφ αντιδρώντας στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Άμυνας οι οποίες ήθραν ξαφνικά και απροειδοποίητα μιλώντας ουσιαστικά για επερχόμενο πόλεμο στην Ευρώπη μίλησε ευθέως και χωρίς υπεκφυγές λέγοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση οι ρωσικές δυνάμεις θα μπουν στο Βερολίνο για τέταρτη φορά.
«Καταλάβαμε το Βερολίνο τρεις φορές και, αν χρειαστεί, θα το πάρουμε και τέταρτη φορά. Είμαι ειρηνικός άνθρωπος, είμαι υπέρμαχος της ειρήνης αλλά…» είπε με νόημα ο Ζιουγκάνοφ.
Οι τρεις προηγούμενες φορές στις οποίες αναφέρθηκε ο Ζιουγκάνοφ ήταν το 1760, το 1813 και φυσικά το 1945.
Πιο συγκεκριμένα η πρώτη ιστορική περίπτωση κατάληψης του Βερολίνου ήταν το 1760 κατά τη διάρκεια του Επταετούς Πολέμου, όταν οι ρωσικές δυνάμεις υπό τον Στρατηγό Τσερνίσεφ κατέλαβαν την πόλη αν και για λίγο από τις 9 Οκτωβρίου έως τις 12 Οκτωβρίου.
Η δεύτερη περίπτωση συνέβη το 1813 κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων, όταν τα Πρωσικά και τα Ρωσικά στρατεύματα, συμμαχώντας εναντίον του Ναπολέοντα, εισήλθαν στο Βερολίνο στις 4 Μαρτίου μετά την υποχώρησή του τελευταίου.
Η τρίτη κατ΄σειρά φορά ήταν τον |Απρίλιο-Μάιο του 1945.
Ο Πιστόριους, είχε δηλώσει ότι το καλοκαίρι που πέρασε «ίσως ήταν το τελευταίο ειρηνικό» για την Ευρώπη και εκτίμησε πως είναι πιθανή μία άμεση πολεμική σύγκρουση ΝΑΤΟ και Ρωσίας μπορεί να συμβεί πριν από το 2029.
pronews.gr


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).