ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: Νομική προσφυγή κατά ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ για τη φωτιά στον Κιθαιρώνα!

newspull
0


newspull Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις μας

newspull : Βεβαίως έχει νόημα η νομική προσφυγή του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας κατά της ΔΕΗ και της ΑΔΜΗΕ,υπό την λογική ότι κάποιοι σε θέσεις ευθύνης θα αναγκαστούν να λογοδοτήσουν,άρα πιθανόν την επόμενη φορά να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό..

Με απόλυτο επαγγελματισμό, επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποφασιστικότητα, ο Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 8 Ιουνίου 2025, περί τη 13:00, σε δύσβατη περιοχή του Κιθαιρώνα.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και την επιχειρησιακή αποτίμηση των γεγονότων, οφείλεται σε αστοχία καλωδιώσεων του δικτύου ηλεκτροδότησης, ευθύνης της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη κατά σειρά πυρκαγιά σε ισάριθμα έτη, με κοινό παρονομαστή τα ίδια τεχνικά αίτια.

Άμεση ενεργοποίηση μηχανισμών του Δήμου – Εντοπισμός μέσω drones

Η δημοτική διοίκηση, εφαρμόζοντας στην πράξη το στρατηγικό σχέδιο πρόληψης και ετοιμότητας, αντέδρασε εντός ολίγων λεπτών από την εμφάνιση της εστίας της πυρκαγιάς.

Τα εξειδικευμένα drones πυροπροστασίας του Δήμου, που επιχειρούν προληπτικά στην ευρύτερη περιοχή και για πρώτη φορά έχει εγκαταστήσει η παρούσα Δημοτική Αρχή,  εντόπισαν έγκαιρα τον καπνό και ειδοποίησαν τα κεντρικά σημεία ελέγχου.

Η Δημοτική Διοίκηση, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αρμόδιο Γ. Δρίκο, κινητοποιήθηκε άμεσα.

Ακολούθησε άμεση επικοινωνία του Δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Αρμοδίου Γ. Δρίκου με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ευάγγελλο Τουρνά, ο οποίος ενέκρινε την άμεση αεροπυρόσβεση με δύο ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία επιχείρησαν άμεσα.

Συντονισμένη επιχείρηση με υδροφόρες, εθελοντές και πυροσβεστικές δυνάμεις

Παράλληλα, ο Δήμος ενεργοποίησε το σύνολο των διαθέσιμων υδροφόρων οχημάτων, τους εθελοντικούς σχηματισμούς πολιτικής προστασίας καθώς και το τεχνικό προσωπικό των τοπικών δημοτικών ενοτήτων, περιορίζοντας τη φωτιά σε πολύ σύντομο χρόνο και αποτρέποντας εξάπλωση σε κατοικημένες περιοχές.


Διαβάστε επίσης: Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας : Ενώ οι ..ημερίδες και τα events συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς,η χωματερή της Οινόης παραμένει.


Ο Δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος. Δρίκος, ο οποίος είχε τον απόλυτο συντονισμό της επιχειρησιακής δράσης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δήμος μας αντέδρασε, όπως οφείλει, άμεσα και οργανωμένα. Ο μηχανισμός πρόληψης και επέμβασης απέδειξε την επιχειρησιακή του αρτιότητα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το επαναλαμβανόμενο μοτίβο αμέλειας που απειλεί τη δημόσια ασφάλεια.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το φυσικό περιβάλλον και οι κάτοικοι της περιοχής μας εκτίθενται σε σοβαρούς κινδύνους, εξαιτίας αστοχιών του ηλεκτρικού δικτύου της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Ο Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας θα προχωρήσει σε θεσμική και νομική προσφυγή κατά των υπευθύνων φορέων, ενεργοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο για την απονομή ευθυνών. Η ασφάλεια των δημοτών, η προστασία του περιβάλλοντος και η αποτροπή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον υφυπουργό κ. Τουρνά για την άμεση ανταπόκριση. Ο κ. Τουρνάς μετά από προσωπική μου πρόσκληση κινητοποιήθηκε άμεσα και κατέφθασε στο σημείο της πυρκαγιάς. Παράλληλα ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργο Γιαλιά, τον Αντιδήμαρχο Βιλίων κ. Γιώργο Γκιόκα και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Βιλίων κ. Φιλάνδρα στους συμβουλους μας τον Βαγγέλη Κατσανέα και Καλομοίρα Κώνστα για τον άψογο συντονισμό.

Επίσης, ευχαριστώ ειλικρινά όλους τους εθελοντές και εργαζομένους του Δήμου που ανταποκρίθηκαν άμεσα: τον κ. Μεϊντάνη Θανάση (προϊστάμενο εργοταξίου), τον οδηγό υδροφόρας Άκη Κατσαρό και τον Θανάση Λεμπέση με την ιδιωτική του υδροφόρα.
Τέλος, ευχαριστίες απευθύνονται στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Αλεβιζάκη, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Παπανικολάου Γιώργο και τον Στρατηγό κ. Πλατά, τον Διοικητή του ΕΜΟΔΕ κ. Γιάννη Κολοβό και σε όλα τα στελέχη που επιχειρούν με αυταπάρνηση.

Ο Δήμος είναι παρών, οργανωμένος και αποφασισμένος. Οφείλουμε να μετατρέψουμε κάθε κρίση σε αφορμή για ενίσχυση της ασφάλειας, της πρόληψης και της θεσμικής λογοδοσίας.»

Η δημοτική αρχή Μάνδρας - Ειδυλλίας παραμένει σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Η υπεύθυνη διοίκηση, η ψηφιακή τεχνολογία πρόληψης και η επιχειρησιακή οργάνωση συγκροτούν ένα πρότυπο σύγχρονου, αξιόπιστου Δήμου που δεν εφησυχάζει, αλλά προστατεύει και διεκδικεί.











Διαβάστε επίσης :

Πόρτο Γερμενό: Σπουδαία διάκριση για την παραλία του(9η στην Ελλάδα), αλλά πρέπει να αλλάξουν πολλά…

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !