ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Οι Ουκρανοί έχασαν 900 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών από τις επιθέσεις των Ρώσων μέσα σε ένα μήνα!Με τακτικό πυρηνικό όπλο ετοιμάζει την χαριστική βολή ο Πούτιν!

newspull
0

newspull Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις μας

40% των Ουκρανικών Ταξιαρχιών διαλύθηκε-35.000 νεκροί σ’ένα μήνα–Διάτρητη η ουκρανική άμυνα

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η Ρωσία θα χτυπήσει με τακτικό πυρηνικό όπλο στρατιωτικό στόχο στην Ουκρανία εξέλιξη που θα οδηγήσει σε παράδοση άνευ όρων της Ουκρανίας…έτσι θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία… 
Μόνο ως καταστροφή μπορεί να θεωρηθεί ο τελευταίος μήνας για την Ουκρανία…
Οι Ουκρανοί από τις επιθέσεις των Ρώσων έχασαν 880 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών και μέσα σε ένα μήνα σε νεκρούς και τραυματίες έφθασαν τις 35.000… ποσοστό που χαρακτηρίζεται καταστροφή.
Με βάση τεκμηριωμένες πηγές έως και το 40% των Ουκρανικών Ταξιαρχιών έχει αποδεκατιστεί…
Μπορεί οι Jake Sullivan και Antony Blinken οι κορυφαίοι αμερικανοί αξιωματούχοι να πίεσαν τον Biden να δεχθεί οι Ουκρανοί να χτυπάνε ρωσικό έδαφος…. εντούτοις… ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν επί της ουσίας όλη η Ουκρανία αποστρατιωτικοποιηθεί, μετατραπεί σε νεκρή ζώνη.
Επίσης υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η Ρωσία θα χτυπήσει με τακτικό πυρηνικό όπλο στρατιωτικό στόχο στην Ουκρανία εξέλιξη που θα οδηγήσει σε παράδοση άνευ όρων της Ουκρανίας…έτσι θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία… 
Εν τω μεταξύ οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατηγοί αμφισβητούν τα στοιχεία ότι έχει κατασκευαστεί επαρκής άμυνα στο Κίεβο, θεωρούν ότι απλά ο
Zelensky λέει ψέματα… ως συνήθως.

Ο Γερμανός συνταγματάρχης Wolfgang Richter, πάντως ξεκαθαρίζει, δεν πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να κλιμακώσει τη σύγκρουση.
Οι Ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν στρατηγικά αεροδρόμια της Ουκρανίας και ένα μεσαίο αναγνωριστικό πλοίο και ένα σκάφος του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού υπέστησαν ζημιές στο λιμάνι της Οδησσού

Οι ρωσικές δυνάμεις διαλύουν στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Stryi της περιοχής Lviv στην Δυτική Ουκρανία… – Το αεροδρόμιο θα παραλάμβανε F-16 

Ρωσικά στρατεύματα έπληξαν στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Stryi, στην περιοχή Lviv.
«Η πόλη Stryi, στην περιοχή Lviv, δέχτηκε μια σειρά επιθέσεων σε στρατιωτικούς στόχους τη νύχτα της 1ης Ιουνίου».
Σημειώθηκαν τέσσερις επιθέσεις συνολικά.
Μια από αυτές τις επιθέσεις χτύπησε το αεροδρόμιο και την αεροπορική βάση Stryi στην οποία οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοίμαζαν να παραλάβουν μαχητικά F-16 του ΝΑΤΟ.
Δέχθηκαν επίθεση και οι αποθήκες του πρώην τάγματος μηχανικού.
Σύμφωνα με πληροφοριοδότες, εκεί σημειώθηκε πολύ ισχυρή έκρηξη.
Ένας άλλος στόχος ήταν το εργοστάσιο επισκευής αυτοκινήτων.
Υπήρχαν πληροφορίες ότι ο δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός βρισκόταν στο εργοστάσιο
Επιπλέον, πύραυλοι έπληξαν το τάγμα Lviv της ταξιαρχίας ραδιοτεχνικής αεράμυνας, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.
Πρόσφατα  ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν τουλάχιστον 5 χτυπήματα στο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsky, όπου υπάρχει επίσης ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο το οποίο μπορεί να γίνει βάση για τα F-16.

Lloyd Austin (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για την κρίση στην Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ευθύνη του ΝΑΤΟ και την επεκτατική προσπάθεια της συμμαχίας ως αιτία για την έναρξη της ουκρανικής σύγκρουσης.
«Δεν συμφωνώ με τη θέση σας ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προκάλεσε την ουκρανική κρίση», είπε σε δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια ομιλίας στη σύνοδο κορυφής Shangri-La Dialogue στη Σιγκαπούρη, ένα ετήσιο δημόσιο φόρουμ για την ασφάλεια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πενταγώνου, θεωρεί τη Ρωσία υπεύθυνη για την τρέχουσα κατάσταση και όχι την επιθυμία του ΝΑΤΟ για επέκταση προς τα ανατολικά.
Η σύνοδος Shangri La, που πήρε το όνομά του από το ξενοδοχείο Shangri La στη Σιγκαπούρη όπου πραγματοποιείται, διοργανώνεται από το παράρτημα της Σιγκαπούρης του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών που εδρεύει στο Λονδίνο και πραγματοποιείται για 21η φορά

Politico: Οι Sullivan και Blinken έπεισαν τον Biden να άρει την απαγόρευση των ουκρανικών επιδρομών στη Ρωσία – Φοβήθηκαν για το Kharkiv

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ Jake Sullivan και ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken έπεισαν τον Αμερικανό Πρόεδρο Biden για την ανάγκη άρσης της απαγόρευσης των επιδρομών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βαθιά στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας αμερικανικά όπλα αναφέρει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Politico.
«Στο Οβάλ Γραφείο, ο Jake Sullivan υποστήριξε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις στο Kharkiv ειδικά για σκοπούς αεράμυνας».
Σύμφωνα με το Politico, η συνάντηση του Biden με τον σύμβουλό του για την εθνική ασφάλεια πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου.
Είχε προηγηθεί επίσκεψη αντιπροσωπείας Ουκρανών βουλευτών στην Ουάσιγκτον, κατά την οποία τόνισα ότι οι θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν γίνει ευάλωτες και ζήτησαν την κατάλληλη άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να μπορούν να χτυπήσουν στόχους στην Ρωσία με αμερικανικά όπλα.
«Ο Πρόεδρος συμφώνησε και έδωσε εντολή στον Jake Sullivan και στο Πεντάγωνο να αρχίσουν να εργάζονται για αλλαγές», ανέφερε το Politico.
Ενώ γίνονταν συζητήσεις στον Λευκό Οίκο, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken έφτασε στο Κίεβο για συζητήσεις με Ουκρανούς αξιωματούχους.
Μετά την επίσκεψή του στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken συναντήθηκε με τον Biden.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Antony Blinken τόνισε στον Πρόεδρο Biden ότι «η Ρωσία εκμεταλλεύτηκε την απαγόρευση του προέδρου».
«Μια συνομιλία με τον Blinken στις 17 Μαΐου έπεισε για άλλη μια φορά τον πρόεδρο ότι αυτό ήταν το σωστό βήμα», επισήμανε το Politico.
Όπως ανέφεραν πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας, η απόφαση του Biden υπαγορεύτηκε από τον φόβο μήπως χάσει το Κίεβο το Kharkiv με σημαντική πιθανότητα απώλειας άλλων σημαντικών εδαφών στην ανατολική Ουκρανία.
Επιπλέον, αφού οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να προελαύνουν προς την κατεύθυνση του Kharkiv, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ άρχισε να συζητά με την ομάδα του τα «στρατιωτικά οφέλη» από την άρση της απαγόρευσης των επιθέσεων σε ρωσικούς στόχους.
Στις 13 Μαΐου, ο Jake Sullivan, ο υπουργός άμυνας και ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν μια βιντεοκλήση με τον Zelensky…
Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, ο Zelensky «απαίτησε επίσημα από τον Λευκό Οίκο να άρει τους περιορισμούς» και ταυτόχρονα να επιταχύνει την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας.
«Μετά την επικοινωνία η αμερικανική πλευρά συμφώνησε να δοθεί στο Biden επίσημη σύσταση για άρση των περιορισμών των ΗΠΑ».
Επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σημείωσε ότι ορισμένοι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, προμήθευσαν στην Ουκρανία τα όπλα τους «χωρίς κανέναν περιορισμό» οπότε πρέπει η Δύση να άρει τους περιορισμούς στην Ουκρανία…
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραυλικά συστήματα που μεταφέρθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από η Δύση.

New Yorker: Το 40% των Ουκρανικών Ταξιαρχιών έχουν καταστραφεί – Το Καλοκαίρι υπάρχει κίνδυνος να διαλυθούν

Η κατάσταση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούσε να επιδεινωθεί δραματικά το καλοκαίρι λόγω της ρωσικής επίθεσης και της έλλειψης εφεδρειών, γράφει το αμερικανικό New Yorker.
«Αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσε να είναι μια καταστροφή για την Ουκρανία», υποστηρίζει το New Yorker.
Όπως είπε στο New Yorker ο Dara Massikot, ανώτερος συνεργάτης στο Πρόγραμμα Ρωσίας και Ευρασίας στο Carnegie Endowment, η κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα μπορούσε να επιδεινωθεί σημαντικά λόγω της αντεπίθεσης των Ρώσων και της προέλασης στο Kharkiv.
Ακόμη και η νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια δεν θα επιτρέψει στο Κίεβο να αντέξει τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού.
Σύμφωνα με τον ειδικό, το κύριο πρόβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξακολουθεί να είναι η έλλειψη προσωπικού.
Ακόμη και τα ριζικά βήματα της Ουκρανίας για τη μείωση της ηλικίας στράτευσης δεν βοηθούν τον ουκρανικό στρατό να αναπληρώσει έγκαιρα τις απώλειες.
«Ο αριθμός ορισμένων μονάδων έχει μειωθεί κατά 30% ή και 40%…
Και όταν υπάρχει τόσο λίγο προσωπικό στις μονάδες, είναι πολύ δύσκολο για αυτές να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί», προειδοποίησε ο Massicot.
Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov δήλωσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας του CSTO ότι ο ρωσικός στρατός ανάγκασε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να υποχωρήσουν 8 έως 9 χιλιόμετρα στην περιοχή του Kharkiv.
Σύμφωνα με τον ω, από τις αρχές του 2024 οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν απελευθερώσει 880 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους, συμπεριλαμβανομένων 28 οικισμών τον Μάιο.
Οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Μάιο 2024 ανήλθαν σε περισσότερους από 35.000 στρατιώτες και πάνω από 2.700 όπλα, πρόσθεσε ο Andrei Belousov.

Οι ΗΠΑ πιέζουν για περισσότερο πόλεμο στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να έχουν λάβει την απόφαση να κλιμακώσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία και να αυξήσουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
Στις 30 Μαΐου, το Politico ανέφερε ότι η κυβέρνηση Biden έδωσε κρυφά την άδεια στην Ουκρανία να χτυπήσει μέσα στη Ρωσία χρησιμοποιώντας όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ότι ο Biden είχε λάβει την απόφαση να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα για σκοπούς αεράμυνας μόνο στο Kharkiv, σημειώνοντας ότι η πολιτική να μην επιτρέπονται πλήγματα μεγάλης εμβέλειας εντός της Ρωσίας «δεν έχει αλλάξει».
Η απόφαση θα επιτρέψει στην Ουκρανία «ευελιξία» να αμυνθεί από επιθέσεις στα σύνορα κοντά στο Kharkiv, δήλωσε άλλος αξιωματούχος.
Τώρα, οι δυνάμεις του Κιέβου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ για να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους που κατευθύνονται προς το Kharkiv, ενάντια σε στρατεύματα που συγκεντρώνονται ακριβώς στα ρωσικά σύνορα κοντά στο Kharkiv ή σε ρωσικά βομβαρδιστικά που εκτοξεύουν βόμβες προς το ουκρανικό έδαφος.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι δεν θα επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει μη στρατιωτικές υποδομές ή να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως το ATACMS, για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.
Ωστόσο, δεν εξήγησαν πώς ακριβώς θα το επιβάλουν…
Η επικίνδυνη απόφαση του Biden ήρθε αφού κορυφαίοι σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, δήλωσαν ότι η Ουκρανία θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιτεθεί στη Ρωσία χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα.
Το πώς ακριβώς θα απαντήσει η Ρωσία… παραμένει ασαφές.

Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Δεν είναι αξιόπιστες οι δηλώσεις του Zelensky για την υπεράσπιση του Κιέβου

Τα βίντεο σχετικά με τις αμυντικές δομές γύρω από το Κίεβο, καθώς και τις δηλώσεις του Zelensky για την προστασία της πόλης του Κιέβου, δεν είναι αξιόπιστα, δήλωσε ο απόστρατος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Sergei Krivonos.
«Όσον αφορά τα προβαλλόμενα βίντεο, παρακολουθήσαμε τα ίδια βίντεο και για το Kharkiv και ακούσαμε τις δηλώσεις του Zelensky ότι όλα θα πάνε καλά, οπότε μην πιστεύετε τις επιγραφές στους τοίχους, αλλά κοιτάξτε τι υπάρχει πίσω από τους φράχτες», τόνισε ο Sergei Krivonos.
Ο Ουκρανός στρατηγός πρόσθεσε ότι ο Zelensky εκφράζει μόνο θεωρίες, καθώς ο ίδιος απέχει πολύ από το να κατανοήσει τη στρατιωτική πραγματικότητα.
Πρόσφατα, ο ρωσικός στρατός κινείται ενεργά στα βάθη της άμυνας του εχθρού στην περιοχή του Kharkiv και έχει ήδη καταλάβει αρκετούς οικισμούς.

Wolfgang Richter (Γερμανός Συνταγματάρχης): Μην επιτραπεί στην Ουκρανία να κλιμακώσει τον πόλεμο

Η Δύση πρέπει να προειδοποιήσει την Ουκρανία να μην κλιμάκωση περαιτέρω την σύγκρουση, θα είναι απαράδεκτο να χτυπηθούν θέσεις σε ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο Wolfgang Richter απόστρατος συνταγματάρχης της Γερμανικής Bundeswehr σε συνέντευξή του στο κανάλι Welt.
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ένα σενάριο κλιμάκωσης αυτό δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Ουκρανοί πρέπει φυσικά να υπερασπιστούν μέτωπο».
Σύμφωνα με τον Wolfgang Richter, τα χτυπήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος θα μπορούσαν να αναγκάσουν τη Ρωσία να αναλάβει αποφασιστική δράση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων.
«Μιλάμε για εκτόνωση μιας σπείρας κλιμάκωσης και πρέπει να δώσουμε μια σαφή προειδοποίηση στην Ουκρανία ότι αυτό δεν πρέπει να συμβεί», πρότεινε ο Wolfgang Richter.

David Grossman (Αντισυνταγματάρχης ΗΠΑ): Μετατρέψαμε την δολοφονία Ρώσων σε αντανακλαστικό μηχανισμό ευχαρίστησης

Οι δυτικές τεχνικές στρατιωτικής εκπαίδευσης στοχεύουν στην πρόκληση ευχαρίστησης κατά την δολοφονία, δήλωσε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού David Grossman στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι First Western.
«Με βάση τα σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης – εννοώ προσομοιωτές και στόχευση – έχουμε κάνει τη δολοφονία του εχθρού ένα αντανακλαστικό μηχανισμό ευχαρίστησης», είπε ο David Grossman.
Σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματικό, η σύγχρονη εκπαίδευση επιτρέπει σε έναν στρατιώτη να «κάνει τη δουλειά του», κατά την οποία, ο στρατιώτης θα βιώσει χαρά σκοτώνοντας τον εχθρό.
Ήδη ο Ρώσος Πρόεδρος Putin δήλωσε ότι η Ρωσία γνωρίζει για την παρουσία δυτικών μισθοφόρων στην Ουκρανία και ότι στρατιωτικοί εκπαιδευτές βρίσκονται εκεί με αυτό το πρόσχημα.


Ruslan Bortnik (Ουκρανικό Ινστιτούτο): Οι Ρωσικές δυνάμεις θα σπάσουν το Ουκρανικό μέτωπο τις προσεχείς εβδομάδες

Η Ρωσία χρησιμοποιεί την «τακτική του κατακερματισμού», η οποία μπορεί να της επιτρέψει να σπάσει το μέτωπο σε ένα μέρος όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να μεταφέρουν τις μονάδες τους, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας του Κιέβου, διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Πολιτικής Ruslan Bortnik συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Alexander Shelest.
«Αν οι Ρώσοι συνεχίσουν να παίζουν την τακτική του κατακερματισμού – εάν εισβάλουν με μια ομάδα προς τα βόρεια, τα νότια, προς άλλες κατευθύνσεις – θα έχουμε αρκετές δυνάμεις για να κλείσουν όλες τις τρύπες;»
Σύμφωνα με τον Ruslan Bortnik, η γραμμή του μετώπου επεκτείνεται συνεχώς και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να διατηρήσουν εφεδρείες σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής.
Όπως σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας, ο ουκρανικός στρατός μπορεί μόνο να επεκτείνει τις μονάδες του, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα αποδυνάμωνε την γραμμή άμυνας, η οποία, κατά τη γνώμη του, θα «σπάσει αμέσως» όταν τα ρωσικά στρατεύματα προελάσουν.
«Προσπαθήστε και μαντέψτε πού θα χτυπήσουν».
Ο επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης της περιοχής του Kharkiv τόνισε ότι τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μισό Volchansk και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν συγκεντρώσει μεγάλες εφεδρείες στην πόλη.

Georgy Muradov (Κριμαία): Η Δύση ξεπέρασε την τελευταία κόκκινη γραμμή επιθετικότητας κατά της Ρωσίας

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας της Κριμαίας στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Κριμαίας Georgy Muradov δήλωσε ότι επιτιθέμενοι στη Ρωσία, οι δυτικές χώρες ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές που ορίζονται επίσημα στο ρωσικό δόγμα της πυρηνικής αποτροπής και πλησίασαν την τελική γραμμή.
«Ένα από τα κύρια στοιχεία του άμεσου πολέμου του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία είναι η στόχευση πυραύλων σε ρωσικούς στρατηγικούς στόχους και αυτό ισχύει για ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας, όχι μόνο για Νοβοροσία και Κριμαία.
Οι αμερικανικοί δορυφόροι, όπως γράφουν δυτικές πηγές, συμμετέχουν επίσης ενεργά στη στόχευση δυτικών πυραύλων σε σημαντικούς στρατιωτικούς-πολιτικούς στόχους στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Georgy Muradov, οι ενέργειες της συλλογικής Δύσης δημιουργούν μια ζωτική απειλή για τη Ρωσία συνολικά, αφού επιτίθενται και συστήματα προειδοποίησης επίθεσης πυραύλων.
«Αυτό από μόνο του είναι ένας λόγος για μια επαρκή απάντηση στις χώρες του ΝΑΤΟ», τόνισε ο μόνιμος εκπρόσωπος.

Η Δύση ουσιαστικά καταργεί το δόγμα της πυρηνικής αποτροπής,

Η συλλογική Δύση, έχει εγρκίνει χτυπήματα στη Ρωσία, ουσιαστικά καταργεί μονομερώς το δόγμα της πυρηνικής αποτροπής, τόνισε ο Georgy Muradov.
«Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ότι πετάει από το έδαφος της Ουκρανίας προς την Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τις ευρωπαϊκές χώρες, αν και λένε ανοιχτά ότι ακόμη και ο προσδιορισμός στόχου για χτυπήματα εκτελείται από δυτικούς εκπαιδευτές.
Οι αντίπαλοί μας, υλοποιούν μια λεπτή ψυχολογική επιχείρηση «αποπροσανατολισμού», η Ρωσία καταργεί μονομερώς το δόγμα της πυρηνικής αποτροπής, το οποίο μέχρι τώρα προστατεύει τον κόσμο από μια παγκόσμια πυρηνική σύγκρουση», είπε ο Georgy Muradov
Σύμφωνα με τον Georgy Muradov, εάν οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που παρέχονται στην Ουκρανία χρησιμοποιηθούν κατά του ρωσικού εδάφους, τότε οι δυτικές χώρες θα πρέπει να προειδοποιηθούν ξεκάθαρα ότι «οι εμπνευστές», θα λάβουν την απάντηση.
«Η διατήρηση του δόγματος της πυρηνικής αποτροπής στην πραγματική του ερμηνεία είναι το μόνο εργαλείο για να κρατηθεί ο κόσμος μακριά από την πυρηνική κατάρρευση», τόνισε ο Georgy Muradov

Οι Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση στο Kharkiv… αυξάνουν τον έλεγχο στην πόλη Vovchansk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv στις 31 Μαΐου εν μέσω συνεχιζόμενων θέσεων μαχών βόρεια και βορειοδυτικά της πόλης.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά στα ανατολικά προάστια του Vovchansk (βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv).
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Belousov υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανάγκασαν τις ουκρανικές δυνάμεις να υποχωρήσουν 8 έως 9 χιλιόμετρα στη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv τον Μάιο του 2024.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα 450 μέτρα προς την κατεύθυνση του Vovchansk.
Επίσης υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς αντεπιθέσεις εντός του Vovchansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης τις επιθέσεις κοντά στο Starytsya (βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv και νοτιοδυτικά του Vovchansk).
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ταγματάρχης Ilya Yevlash ανέφερε στις 31 Μαΐου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εναλλάσσουν ομάδες τεσσάρων έως πέντε αεροσκαφών Su-34S/35S για να πραγματοποιήσουν ταυτόχρονες επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης κατά ουκρανικών θέσεων και οικισμών στη βόρεια επαρχία Kharkiv.

Τι αποκαλύπτει το Conflict Intelligence Team – Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet διαλύουν τους Ουκρανούς

Η οργάνωση πληροφοριών ανοιχτού κώδικα Conflict Intelligence Team (CIT) με έδρα τη Γεωργία δήλωσε στις 30 Μαΐου ότι οι περιορισμοί στην ικανότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία, επέτρεψαν στις ρωσικές δυνάμεις να χειρίζονται ελεύθερα πυρομαχικά Lancet λίγο πέρα από τα σύνορα στο Belgorod.
Πρόσφατα πραγματοποίησαν ένα αυξημένο αριθμό επιτυχημένων χτυπημάτων Lancet κατά των ουκρανικών δυνάμεων.
Το Conflict Intelligence Team παρατήρησε πλάνα από τουλάχιστον 33 επιτυχημένες επιδρομές Lancet εναντίον ουκρανικών στόχων στη βόρεια περιφέρεια Kharkiv από την έναρξη των επιθετικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην περιοχή στις 10 Μαΐου.
Ένας Ρώσος ειδικός που παρακολουθεί τις απώλειες ουκρανικών οχημάτων ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει 296 επιθέσεις Lancet στην Ουκρανία μεταξύ 1ης και 31ης Μαΐου, και το Conflict Intelligence Team σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μόνο 178 επιθέσεις Lancet στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2024.
Το Conflict Intelligence Team απέδωσε την αυξημένη χρήση περιπλανώμενων πυρομαχικών Lancet από τις ρωσικές δυνάμεις στην αυξημένη ρωσική εγχώρια παραγωγή Lancets και στις ευνοϊκές συνθήκες για χτυπήματα Lancet στη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv…




1/6/24 11:21 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !