ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Ότι θέλετε πιστέψτε!Εάν όμως είναι αληθινά τα ευρήματα της δημοσκόπησης αυτής,τότε για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται το newspull!

newspull
0


newspull Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις μας


newspull : Εαν όντως τα ευρήματα της δημοσκόπησης που θα διαβάστε παρακάτω ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,τότε έγκαιρα είχαμε "διαγνώσει" αυτήν την τάση μέσα στην κοινωνία.Την τάση να ξεχάσουμε ήδη την τραγωδία των Τεμπών εμείς οι απλοί πολίτες..
Να προβλέψουμε επίσης αγνοώντας το συγκεκριμένο αποτέλεσμα της δημοσκόπησης για το κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ που τους δίνει μόνο 2,7% ότι τελικά θα ξεπεράσουν το 4,5 %...
Είχαμε γράψει λοιπόν πρίν απο 20 ημέρες :

Ε.Κ : Φαίνεται ότι πέρασαν έξι μήνες απο την τραγωδία στα Τέμπη,όμως έχουν περάσει ΜΟΝΟ είκοσι ημέρες!!Ο καθοριστικός ρόλος των ΜΜΕ..


γράφει ο Ε.Κ

 Θα μπορούσαμε να παίξουμε και εμείς το παιχνίδι που φέρνει περισσότερα clicks στο site,έστω και αν δεν έχουμε επιλέξει προς το παρόν να προσθέσουμε διαφημίσεις.Το "παιχνίδι" θα ήταν ο δημοσκοπικός "καταποντισμός" της κυβέρνησης Μητσοτάκη λόγω των Τεμπών ο οποίος δεν συνέβη ποτέ,ή με μια δική μας ερμηνεία να μιλούσαμε για την "τεράστια" απώλεια ψηφοφόρων από την ΝΔ προς άλλα κόμματα.. κτλ κτλ
Όμως,εμείς ΔΕΝ βλέπουμε κάτι τέτοιο στην επαφή που έχουμε με την κοινωνία!
Τα ΜΜΕ κάλυψαν με έντεχνο τρόπο την περίπτωση των  Τεμπών με αποτέλεσμα μια τραγωδία που μετρά μόνο 20 ημέρες και κανονικά θα έπρεπε να συγκλονίζει ακόμη την κοινωνία,να έχει "θαφτεί" ώστε να φαίνεται ότι διαδραματίστηκε 6 μήνες πριν..
Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η γερή αύξηση του κατώτατου μισθού(ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ!!)..
Δυστυχώς άνθρωποι μου,αυτοί είμαστε.Με μια καλή επιδότηση ή με μια αύξηση μισθού ή μείωση των υποχρεώσεων προς το κράτος τα ξεχνάμε όλα στη στιγμή!Φωνάζουν ήδη και διαμαρτύρονται αυτοί που δεν "ξεχνούν",αλλά μήπως δεν ξεχνούν γιατί ανήκουν στα κόμματα εκείνα που περιμένουν να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας; 

Οι συγγενείς των θυμάτων ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ

Δεν θέλω να πιστέψω ότι με μια γερή αποζημίωση οι συγγενείς των θυμάτων ξεχνούν!Μπορεί να σιωπούν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνούν.
Ήταν λάθος ή ερμηνεία απο μερικούς οτι πουλήθηκε η συνείδησή του πατέρα του κοριτσιού που σκοτώθηκε στα Τέμπη ο οποίος ανέφερε ότι "είναι βάλσαμο για την ψυχή τα μέτρα της κυβέρνησης.."

Επιτυχής λοιπόν ο επικοινωνιακός τρόπος που η κυβέρνηση διαχειρίζεται μέχρι στιγμής την τραγωδία των Τεμπών.Τα συστημικά μέσα έχουν παίξει σημαντικό ρόλο και η άποψή τους επικρατεί αφού αποτελούν το 90% των ΜΜΕ όλης της χώρας!
Έτσι και αλλιώς και εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά,όλα όσα προαναφέραμε θα φανούν στις επόμενες εκλογές.Ας μην βιαστούν λοιπόν κάποιοι να μας χρεώσουν απερισκεψία και λανθασμένη ανάγνωση της επικαιρότητας!


Το makeleio.gr έγραψε για την δημοσκόπηση(με διαφορετική ανάγνωση σε σχέση με εμάς) :

ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!! ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – “ΞΕΠΛΥΜΑ” ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ… ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 57 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΨΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΙΜΑ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ


Στο 4,8% είναι η διαφορά Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης  – σκάνδαλο της GPO που δημοσιεύεται σήμερα (8.4.20234) σε εβδομαδιαία εφημερίδα και έγινε το διάστημα 3 με 5 Απριλίου 2023 σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελεί το κεντρικό θέμα του γκάλοπ, αλλά από τη δημοσκόπηση της GPO βγήκαν κι άλλα σημαντικά ευρήματα. Ένα απ’ αυτά είναι πως ένα μήνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο κόσμος υποτίθεται δεν θεωρεί το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα ως μια βασική αιτία καθορισμού της ψήφου του και έχει στραφεί σε άλλα ζητήματα της καθημερινότητάς του, όπως την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Ουσιαστικά, η δημοσκόπηση θέλει να “ξεπλύνει” τις εγκληματικές παραλείψεις της που στοίχισαν τη ζωή άδικα σε 57 συμπολίτες μας.

Επίσης διχασμένη είναι η κοινωνία στο ζήτημα του αν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα της χώρας.

Στο 31,4% η Νέα Δημοκρατία, στο 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης «ποιο κόμμα θα ψηφίσετε την Κυριακή 21 Μαΐου;», το 31,4% απάντησε «Νέα Δημοκρατία» και το 26,6% είπε «ΣΥΡΙΖΑ».

Στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις η ΝΔ είχε πάρει 33,8% τον Φεβρουάριο του 2023 και 29,5% τον Μάρτιο του 2023, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 26,4% τον Φεβρουάριο του 2023 και 25,6% τον Μάρτιο του 2023.

Αναλυτικά τα αποτέλεσμα:

ΝΔ: 31,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 26,6%
ΠΑΣΟΚ: 9,5%
ΚΚΕ: 6,3%
Ελληνική Λύση: 3,6%
ΜέΡΑ25: 3,2%
Έλληνες για την Πατρίδα: 2,7%
Εθνική Δημιουργία: 1,2%
Άλλο Κόμμα: 3,7%
Λευκό – Άκυρο: 0,9%
Δεν θα ψηφίσω: 1,2%
Αναποφάσιστοι: 9,7%
Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης
Στο ερώτημα «ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό;», Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην πρώτη θέση με 46% και τον ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,2%, ενώ στην 3η θέση έρχεται ο… «Κανένας» με 19,8%

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός επηρεάζουν την ψήφο

Στο ερώτημα «Ψηφίζοντας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ποια από τα παρακάτω ζητήματα θα επηρεάσουν την ψήφο σας;», ο κόσμος – θέλουν να μας πείσουν ότι – έχει αρχίσει να ξεχνάει τα Τέμπη και να να τον απασχολούν ζητήματα της καθημερινότητά του.

Έτσι απάντησε:

Ακρίβεια – Πληθωρισμός: 58,9%
Οικονομία – Ανάπτυξη 35,6%
Δικαιοσύνη – Διαφάνεια: 23,5%
Εξωτερική πολιτική: 17,7%
Ασφάλεια: 17,2%
Τραγωδία Τεμπών: 16,7%
Υποκλοπές: 7,6%
Άλλο: 3,6%

Θέλουν πρωθυπουργό τον ηγέτη του κόμματος που θα πάρει την πρωτιά

Στο ερώτημα «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι ο αρχηγός του κόμματος που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός;» οι ερωτηθέντες στην δημοσκόπηση απάντησαν:

Συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ: 80,7%
Διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ: 17,7%
Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απάντησαν στο ερώτημα αυτό:

Ψηφοφόροι Νέας Δημοκρατίας

Συμφωνώ: 86,1%
Μάλλον συμφωνώ: 6,4%
Διαφωνώ: 5,4%
Μάλλον διαφωνώ: 2,1%
ΔΞ / ΔΑ: 0%

Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ

Συμφωνώ: 67,5%
Μάλλον συμφωνώ: 15,9%
Διαφωνώ: 12,6%
Μάλλον διαφωνώ: 2,4%
ΔΞ / ΔΑ: 1,6%
Ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ

Συμφωνώ: 59,7%
Μάλλον συμφωνώ: 10,4%
Διαφωνώ: 19,5%
Μάλλον διαφωνώ: 7,8%
ΔΞ / ΔΑ: 2,6%

Στο ερώτημα «ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα;» το 48,8% απάντησε

«Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση» και το 46,9% απάντησε «Μια κυβέρνηση συνεργασίας»

Οι… αμφιταλαντεύσεις

Ο κόσμος απάντησε και στο ερώτημα «Μεταξύ ποιων κομμάτων αμφιταλαντεύεστε» και ψήφισε:

ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο μικρότερο αριστερό κόμμα: 28,2%
Νέα Δημοκρατία ή άλλο μικρότερο δεξιό κόμμα: 14,3%
ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: 9,6%
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: 8,4%
ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: 4,4%
Άλλο: 15,8%
ΔΞ / ΔΑ: 19,3%

Πότε αποφασίζουν ποιον θα ψηφίσουν

Στο ερώτημα «πότε αποφασίσετε συνήθως για το κόμμα που τελικά θα ψηφίσετε στις εκλογές;» το 45,2 απάντησε πολύ καιρό πριν τις εκλογές και το 34,% απάντησε ότι ψηφίζει σταθερά το ίδιο κόμμα.

Αναλυτικά οι απαντήσεις:

Πολύ καιρό πριν τις εκλογές: 45,2%
Ψηφίζω σταθερά το ίδιο κόμμα: 34,4%
Την προεκλογική περίοδο: 10,6%
Τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές: 6,4%
Την ημέρα των εκλογών: 2,4%
ΔΞ / ΔΑ: 1%
Τι λένε στο ενδεχόμενο να μην βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση
Στο ερώτημα «Στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση με ποια κόμματα θα θέλατε να γίνει συνεργασία το 47% απάντησε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και το 38,% απάντησε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια κυβέρνηση συνεργασίας θέλουν

Στο ερώτημα με ποια κόμματα θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας οι ερωτώμενοι στη δημοσκόπηση απάντησαν:

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: 34,8%
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜέΡΑ 25: 27,7%
ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ: 13,1%
ΝΔ – Ελληνική Λύση: 8,4%
ΔΞ / ΔΑ: 16%

Η εμπιστοσύνη στα πρόσωπα Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη μετά τα Τέμπη

Στη δημοσκόπηση ο κόσμος κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα αν εμτά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη η εμπιστοσύνη του μειώθηκε ή παρέμεινε η ίδια προς τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη.

Αναλυτικά οι απαντήσεις:

Η εμπιστοσύνη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Μειώθηκε: 50,9%
Παρέμεινε η ίδια με πριν: 44,1%
Αυξήθηκε: 4,3%
ΔΞ / ΔΑ: 0,7%
Η εμπιστοσύνη προς τον Αλέξη Τσίπρα:

Μειώθηκε: 33,8%

Παρέμεινε η ίδια με πριν: 52,8%
Αυξήθηκε: 12,1%
ΔΞ / ΔΑ: 1,3%

Η εμπιστοσύνη προς τον Νίκο Ανδρουλάκη:

Μειώθηκε: 30,2%
Παρέμεινε η ίδια με πριν: 60,8%
Αυξήθηκε: 3,6%
ΔΞ / ΔΑ: 5,4%



Διαβάστε επίσης : Ε.Κ : Φαίνεται ότι πέρασαν έξι μήνες απο την τραγωδία στα Τέμπη,όμως έχουν περάσει ΜΟΝΟ είκοσι ημέρες!!Ο καθοριστικός ρόλος των ΜΜΕ..



 ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !