ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Καλαβρύτων Αμβρόσιος για Τέμπη: Ταλαίπωρος Σταθμάρχης, ευθύνες Κυβέρνησης, ΜΟΥΓΓΗ Εκκλησία και η ΑΜΑΡΤΙΑ με Καρναβάλια

newspull
0


Γράφει ο Μητροπολίτης πρ Καλαβρύτων Αμβρόσιος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- «Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…», λέγει η σοφή λαϊκή παροιμία! Κι’ εμείς θέλουμε να ησυχάσουμε και να κοιτάξουμε την καλλιέργεια του είναί μας για την σωτηρία της ψυχής μας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ! Διάφορα επώνυμα πρόσωπα, ήτοι Πολιτικοί, Πανεπιστημιακοί, Δημοσιογράφοι, Εκπρόσωποι των Κομμάτων με τις πράξεις των, με τα λόγια των και με τις δηλώσεις των προδίδουν την αμώμητον πίστιν μας και παρά ταύτα ……παραμένουν ανενόχλητοι! Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΙΣ καθίσταται ΤΡΑΓΙΚΗ, όταν σκεφθούμε, ότι μεταξύ των άλλων, δυστυχώς, και μερικοί Εκκλησιαστικοί Ηγέτες ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗΝ!!!

Η κατάστασις αυτή, λοιπόν, διεγείρει την συνείδησίν μας και μας εξαναγκάζει να διακόψουμε την σιωπήν μας και να υψώσουμε φωνήν διαμαρτυρίας! Να πάρουμε δηλ. το όπλο μας και να ρίψουμε και πάλιν μερικές βολές στον αέρα, μήπως και ξυπνήσουν οι αρμόδιοι! Γι’ αυτό και ξαναπαίρνουμε τα πνευματικά μας όπλα και ξαναρχίζουμε να ρίχνουμε ντουφεκιές στον αέρα! Εάν κάποιους τούς κτυπήσουν και τους τραυματίσουν οι σφαίρες μας ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗΝ!

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΣ
ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ:
«Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ»

Η ΕΙΔΗΣΙΣ:

Δεν θα ασχοληθούμε με το να δώσουμε πληροφορίες για το τρομερό αυτό και πολύνεκρο ατύχημα. Τα ΜΜΕ έχουν υπερκαλύψει την ανάγκην της ενημερώσεως της Κοινωνίας! Θα ασχοληθούμε και θα σχολιά-σουμε ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ή ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ, το οποίον έθεσεν η Εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στο φ. της 2ας Μαρτίου, σελ. 23, ήτοι το «ΓΙΑΤΙ, ΘΕΕ ΜΟΥ!», χωρίς όμως να δίδη και μια απάντηση! Το ερώτημα «Γιατί, Θεέ μου;» έπειτα από την τραγωδία των Τεμπών ανεβαίνει στη σκέψη των περισσοτέρων. Γιατί, άραγε να συμβαίνουν τέτοιες δοκιμασίες στην καθημερινή μας ζωή; Σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαϊές, καταποντισμοί, τροχαία ομαδικά ατυχήματα, και μάλιστα μέ τον σιδηρόδρομο, όπως έγινε στα Τέμπη;
Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να δώσουμε εμείς απάντηση με το σημερινό σημείωμά μας.

Προηγουμένως όμως επιθυμούμε να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στους γονείς, τα αδέλφια, τα παιδιά και τους συγγενείς όλων εκείνων των νεκρών αδελφών μας, οι οποίοι έγιναν τα θύματα αυτής της μεγάλης τραγωδίας και όλως αιφνιδίως «εξεμέτρησαν το ζην», όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Επίσης θερμήν ικεσίαν αναπέμπομεν προς τον Φιλάνθρωπον Θεόν, όπως συγχωρήση τίς αμαρτίες των, αξιώση δε όλους αυτούς «της μερίδος των σωζομένων».
Τέλος, η προσευχή μας αγκαλιάζει και τους τραυματίες των Τεμπών, οι οποίοι νοσηλεύονται εις τα διάφορα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, ευχόμεθα δε προς όλους αυτούς ταχείαν και πλήρη ανάρρωσιν!

«ΓΙΑΤΙ, ΘΕΕ ΜΟΥ!»
Και τώρα ας προσεγγίσουμε το πρόβλημα: Αφού τίποτε δεν γίνεται στη ζωή μας χωρίς την θέληση του Κυρίου μας, αυθόρμητα προβάλλει το ερώτη-μα: Γιατί, Θεέ μου, να συμβαίνουν αυτά τά φοβερά γεγονότα σήμερα στην καθημερινή μας ζωή; Άλλού γίνονται καταστρεπτικοί σεισμοί! Αλλού γίνον-ται φοβερές πλημμύρες και οι δρόμοι μιάς πόλεως μετατρέπονται σε ποτάμια! Αλλού κυριαρχούν μεταδοτικές αρρώστειες, όπου χιλιάδες άνθρωποι οδη-γούνται στα Νοσοκομεία ή και στο θάνατο! Αλλού κυριαρχούν μεγάλες πυρκαϊές, από τις οποίες κατακαίονται τα πάντα! Και τώρα πια είχαμε και την σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη, γεγονός το οποίον ταρακούνησε και συνεκλόνισε τις ψυχές όλων των Ελλήνων!
Στο ερώτημα αυτό χωρούν πολλές απαντήσεις! Οι σεισμολόγοι δίδουν τη δική τους εξήγηση! Οι Κυβερνητικοί Παράγοντες τη δική τους! Οι Τεχνο-κράτες δίδουν τη δική τους απάντηση! Τα ΜΜΕ έχουν την δική τους άποψη. Ακούστηκαν πολλά περίεργα αυτές της ημέρες. Ο δημοσιογράφος κ. Ιωάννης Ντάσκας π.χ. σε εκπομπή του στο Facebook κατήγγειλε, ότι ο ΟΣΕ η ΕΡΓΟΣΕ έχει κατακτηθή από την Μασσωνία, δηλ. από την ομάδα των αθέων, οι οποίοι συστηματικά πολεμούν την Ορθόδοξον Εκκλησίαν! Επίσης μας είπεν, ότι ένας Υπουργός της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη έγινε δεκτός αυτές τις ημέρες ως Μέλος της Μασσωνικής Στοάς «Σκερντέμπεης»! (Εάν θέλετε, Ακούστε με πολύ προσοχή την άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του Γιάννη Ντάσκα, ο οποίος ξεσκεπάζει τον Μασσωνικό βόθρο του πολιτικού μας συστήματος, της δικαιοσύνης, για το ξεπούλημα του ΟΣΕ και όχι μόνο στο https
Κορυφαίο γεγονός, από την πλευρά της πολιτικής διερευνήσεως του ζητήματος της Τραγωδίας των Τεμπών, είναι τα όσα συγκλονιστικά γράφει η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τα οποία ενοχοποιούν ΟΧΙ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ, αλλά αποκλειστικώς την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ήτοι:
«Τον Νοέμβριο 2020, με σύμβαση που υπέγραψε το Ελληνικό Δημόσιο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) δεσμεύεται για επενδύσεις 600.000.000-750.000.000 ευρώ με μοναδικό όρο η Ελληνική Κυβέρνηση να εγκαταστήσει το ηλεκτρονικό σύστημα ασφα-λείας έως τον Δεκέμβριο 2021» (βλ. φ. της 6ης .03.2023, σελ. 8-9). Η Κυβέρνησις Μητσοτάκη κοιμόταν βαθειά και γι’αυτό ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, που είχε αναλάβει την υποχρέωση! Και συμπληρωματικώς σας λέγω, ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην 1η σελίδα της γράφει τα εξής συγκλονιστικά:

Έτσι, λοιπόν, μερικές Εφημερίδες αποτολμούν μια βαθύτερη θεώρηση του προβλήματος των Τεμπών! Η ιστορική Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ έγραψεν επί λέξει τα εξής: «Άφησαν τον σιδηρόδρομο στην τύχη του χάριν διαπλεκόμενων ιδιωτικών συμφερόντων! Για να μην μειωθούν οι εισπράξεις των εταιρειών στα διόδια και για να αυξηθεί η κίνησις σε άλλους παρόχους μεταφορικού μέσου…….Ασυν-τήρητο το δίκτυο στην γραμμή Θεσσαλονίκη-Λάρισα την τελευταία εικοσαετία!» (βλ. φ. της 2ας Μαρτίου 2023, σελίς 1η).
Έπειτα από τα παραπάνω σχόλια κι’ εμείς στο σημερινό μας Σημείωμα θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μια βαθύτερη και πνευματική θεώρηση και απάντηση, διερευνώντες την υπόθεση από θεολογικής πλευράς! Θα αρχίσουμε, λοιπόν, την προσέγγιση του προβλήματος θεολογικά καί εκκλη-σιολογικά, αφού προηγουμένως προβούμε σε μια δημόσια εξομολόγηση! Δεν σας αποκρύπτουμε, αγαπητοί μου Αδελφοί, την μεγάλη στενοχώρια μας, για την σιωπή της Μητρός Εκκλησίας!
Γιά την ΜΟΥΓΓΑΜΑΡΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ!
Την απάντηση στην απορία «Γιατί αυτή η τραγωδία;» θα αναζη-τήσουμε στην Αγία Γραφή! Εκεί περιέχεται ο λόγος του Θεού, η μελέτη του οποίου μας επιλύει όλα τα προβλήματα και απαντά σε όλες τις απορίες μας.

Εάν, λοιπόν, ανατρέξουμε στην προς τους Κολοσσαείς Επιστολή του Αγίου Αποστόλου Παύλου, στο 3ο κεφάλαιο και στους στίχους 4 έως 11, θα αναγνώσουμε τα εξής ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ:
«Ἀδελφοί, ὅταν ὁ Χριστὸς φανερωθῇ, ἡ ζωὴ ὑμῶν, τότε καὶ ὑμεῖς σὺν αὐτῷ φανερωθήσεσθε ἐν δόξῃ. Νεκρώσατε οὖν τὰ μέλη ὑμῶν τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, πορνείαν, ἀκαθαρσίαν, πάθος, ἐπιθυμίαν κακήν, καὶ τὴν πλεονεξίαν, ἥτις ἐστὶν εἰδωλολατρία, δι᾿ ἃ ἔρχεται ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας, ἐν οἷς καὶ ὑμεῖς περιεπατήσατέ ποτε, ὅτε ἐζῆτε ἐν αὐτοῖς· νυνὶ δὲ ἀπόθεσθε καὶ ὑμεῖς τὰ πάντα, ὀργήν, θυμόν, κακίαν, βλασφημίαν, αἰσχρολογίαν ἐκ τοῦ στόματος ὑμῶν· μὴ ψεύδεσθε εἰς ἀλλήλους, ἀπεκδυσάμενοι τὸν παλαιὸν ἄνθρωπον σὺν ταῖς πράξεσιν αὐτοῦ καὶ ἐνδυσάμενοι τὸν νέον τὸν ἀνακαινούμενον εἰς ἐπίγνωσιν κατ᾿ εἰκόνα τοῦ κτίσαντος αὐτόν….».
Τι μας λέγει ο Απόστολος Παύλος; Ότι η ΑΜΑΡΤΊΑ, δηλ. η υποταγή μας στα αμαρτωλά πάθη, μολύνει και την ψυχή και το σώμα! Η πορνεία, οι κακές επιθυμίες, η πλεονεξία κλπ. είναι τα αμαρτήματα, που ΕΠΙΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Απόστολος Παύλος μας καλεί να νεκρώσουμε τά πάθη της ψυχής και του σώματος, συμπληρώνει δε μεταξύ των άλλων αμαρτιών και την οργήν, τον θυμόν, την κακίαν, την βλασφημίαν, την αισχρολογίαν, την υποκρισίαν και το ψεύδος! Με άλλα λόγια μας καλεί να απαρνηθούμε τον Διάβολον και να ΕΝΔΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ!
Θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού; Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;
Επ’ ευκαιρία: Γνωρίζετε, άραγε, τι σημαίνει η λέξις Καρναβάλι;
«Γνωρίζεις, ότι Κάρνα σημαίνει εορτή συνυφασμένη με το Βάαλ, -Καρναβάαλ- το Θεό της ακολασίας και της κραιπάλης, στη λατρεία του οποίου γινόταν μέχρι και ανθρωποθυσίες; Άρα το βρίσκεις σωστό ένας Χριστιανός να συμμετέχει σε μια ειδωλολατρική γιορτή που έχει τις ρίζες της στα Σατουρνάλια (Κρόνια Όργια), στις Διονυσιακές λατρείες και στα Ελευσίνια μυστήρια, που όλα προέρχονται από τις Βαβυλωνιακές λατρείες;»
(βλ. https://www.alleluia.gr/index.php/55-2012-02-23-14-57-57).

Και γιατί ερωτώ για το Καρναβάλι, Αδελφοί μου; Διότι το Καρναβάλι είναι η γιορτή του Διαβόλου!!! Και το πλήθος των ανθρώπων, που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις αποκριάτικες φορεσιές, στη ουσία ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΕΛΑΤΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, καθ’ όσον στο τριήμερο αυτό κυριαρχούσαν η σαρκολατρεία, η ανηθικότης, η χυδαιότης κλπ. Ανεπίσημα, με την μορφή του κουτσομπολιού, κυκλοφορεί η είδησις, ότι πολλά προφυλακτικά από την σεξουαλική ικανοποίηση ευρέθη-σαν ακόμη και στους δρόμους των Πατρών! Εκ παραλλήλου όμως υπάρχει και η υπεύθυνη ειδησεογραφία, η οποία μας βεβαιώνει, ότι το Καρναβάλι των Πατρών=τρελλό σεξουαλικό γλέντι! Ιδού η απόδειξις:

Όργια στην Πάτρα: «Καρναβαλικό» σεξ στις τουαλέτες καφετέριας! Κάποιοι το γλέντησαν λίγο παραπάνω στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Πάτρας.
Δεν έλειψαν και τα… «ροζ» παρατράγουδα από το φετινό Πατρινό καρναβάλι.
Όπως το περιστατικό που έγινε ευρέως γνωστό τις τελευταίες ημέρες και συνέβη στις τουαλέτες καφετέριας στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου τα ξημερώματα της Κυριακής.
Σύμφωνα με το dete, πρωταγωνιστές ήταν δύο άνδρες και μία Θεσσαλονικιά η οποία σπουδάζει στην Πάτρα. Οι «δράστες» επιδόθηκαν σε άγριο σεξ καλυπτόμενοι από τη δυνατή καρναβαλική μουσική.
Όμως δεν γλίτωσαν από τα βλέμματα κάποιων που είχαν ανέβει στον πάνω όροφο όπου βρίσκονται.
Πηγή:https://www.newsbomb.gr/ellada/story/291031/orgia-stin-patra-karnava-liko-sex-stis-toyaletes-kafeterias.
Αλλά δεν είναι μόνον η Ελλάδα μας. Ο Διάβολος χορεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτου μας! Ιδού ένα παράδειγμα από το Ρίο εκεί κάτω στη Βραζιλία! Η Κυβέρνησις του Ρίο ανακοίνωσε, ότι θα διανείμει ΔΩΡΕΑΝ 106.000.000 ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ, για να εξυπηρετήση τον κόσμο! Εκατόν έξη εκατομμύρια προφυλακτικά!!!!
Καρναβάλι του Ρίο: 100 εκατ. προφυλακτικά και 7 εκατ. λίτρα μπύρας. Περισσότερα από 100 εκατομμύρια προφυλακτικά. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διανείμει δωρεάν 106 εκατομμύρια προφυλακτικά κατά την περίοδο του καρναβαλιού.
Πηγή: https://www.tovima.gr/2018/02/09/world/karnabali-toy-rio-100-ekat-profylaktika-kai-7-ekat-litra-mpyras.
Ας έλθουμε τώρα στη ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ εδώ στην Ελλάδα, την άλλοτε ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Ιδού μερικά δείγματα:

Εδώ χλευάζεται
ο Τίμιος Σταυρός!

+
Εδώ παρελαύνει ο Διάβολος!

ΠΗΓΗ: https://gr.dreamstime.com/τρομακτικές-μάσκες-και-στολές- με κέρατα…… image174212189

«Νέοι και φοιτητές τα περισσότερα θύματα…» στην τραγωδία των Τεμπών, έγραψε η τοπική Εφημερίδα ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (βλ. φ. της 3ης Μαρτίου 2023, σελ. 11). Νέοι και φοιτητές, οι οποίοι είχαν ταξιδεύσει μέχρι την Πάτρα, για να ……εορτάσουν το τριήμερο της Αποκρηάς και το Καρναβάλι, δηλ. την εορτή του Διαβόλου, και επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη! Μάλιστα η σοβαρή και ιστορική Εφημερίδα των Πατρών ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ έγραψε μια μεγάλη αλήθεια, η οποία και μας το επιβεβαιώνει:
«ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΒΑΓΟΝΙ»

Και τα χειρότερα ακολουθούν! Στην εποχή μας ο Διάβολος χορεύει! Μόλις προχθές η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έγραψε την συγκλονιστική είδηση, ότι
«Μαθητές Δημοτικού ασέλγησαν σε 6χρονο κορίτσι»!

Ιδού ένα μέρος από το κείμενο:

« Έκδηλη ανησυχία, αλλά και φόβο, έχει προκαλέσει σε Κοινότητα του Ηρακλείου Κρήτης νέο περιστατικό ασέλγειας σε βάρος μικρού κοριτσού σε Δημοτικό Σχολείο. Το πιο εξοργιστικό είναι, ότι το παιδί είναι μόλις 6 ετών και οι φερόμενοι ως δράστες 9 ετών!…… Το 6 χρονο κοριτσάκι πήγε στις τουαλέτες του σχολείου, χωρίς να μπορεί να φανταστεί τι θα ακολουθούσε. Εκεί βρισκόταν παρέα περίπου πέντε μικρών αγοριών, που φοιτούν στην Ε΄Δημοτικού. Μόλις την είδαν προχώρησαν σε άσεμνες……» (βλ. φ. της 04.03.2023, σελ. 26).

Μερικές ακόμη ειδήσεις από τα συμβάντα στο Καρναβάλι των Πατρών:
Συνελήφθησαν δύο Ανθυπολοχαγοί του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι στις τσέπες των μετέφεραν το ναρκωτικό στοιχείο «κάναβις» και εννέα ναρκωτικά χάπια!
Και επί πλέον: «Δεκάδες συλλήψεις για ναρκωτικά στην Πάτρα – Στο Στρατοδικείο δύο ανθυπολοχαγοί. Δεκάδες οι συλλήψεις για ναρκωτικά από την Αστυνομία της Πάτρας κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριήμερου της αποκριάς. Ουσίες εντοπίστηκαν και στην κατοχή δύο ανθυπολοχαγών του στρατού, που αναμένονται να οδηγηθούν στο Στρατοδικείο Αθηνών» (βλ. https://www.efsyn.gr/ellada/astynomiko/379985_dekades-syllipseis-gia-narkotika-stin-patra)
Στους δρόμους των Πατρών δημοσίως έλάμβανε χώραν η χρήσις ναρκωτικών ουσιών!
Νεαρός, ηλικίας 18 ετών, έπεσε από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου ξενοδοχείου των Πατρών, διότι ευρίσκετο υπό την επήρειαν ναρκωτικών!
«Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται μαρτυρίες, σε χρήση ναρκωτικών αποδίδεται και η πτώση του 18χρονου από τον μπαλκόνι ξενοδοχείου. Ο ίδιος υπέστη πολλαπλά κατάγματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ δύο φίλες του συνελήφθησαν για μικροποσότητα και αφέθηκαν ελεύθερες με εντολή της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πατρών» ((βλ. https://www.efsyn. gr/ellada/astynomiko/379985_dekades-syllipseis-gia-narkotika-stin-patra).
Ο Διάβολος, λοιπόν, χορεύει στην εποχή μας! Γι’ αυτό έχει και τη δική του θρησκεία, ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ, και τους δικούς του ιερουργούς, τους ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ! Μία δημοσιογράφος των ΜΜΕ είναι ΣΑΤΑΝΙΣΤΡΙΑ! Έγινε Σατανίστρια τον Μάρτιο του έτους 2023 κάπου στον Καναδά σε ναό του Διαβόλου! Για να καταλάβουμε με ποιούς έχουμε να ΚΑΝΟΥΜΕ!!! Αργυρώνητοι δημοσιογραφίσκοι… μας ενημερώνουν! Θαυμάστε και την σχετικήν είδησιν από το Viber!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;
Ώστε αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνος! Μία Χώρα, της οποίας οι κάτοικοι απομακρύνονται συνεχώς από την Εκκλησία, ποδοπατούν τον Νόμον του Ευαγγελίου, αγνοούν τον Σωτήρα Χριστόν, αποδέχονται την ομο-φυλοφιλίαν, νομιμοποιούν την παράνομον συμβίωσιν, τιμούν τους Αξιωμα-τούχους του Κράτους, όταν αυτοί ζούν ΑΣΤΕΦΑΝΩΤΟΙ με τον «γκόμενό» τους!!!! Έπειτα ας μη λησμονούμε, ότι καταργήθηκε ο εκκλησιασμός των Μαθητών! Νομοθετήθηκε ο Πολιτικός Γάμος! Νομοθετικά ετοιμάζεται και η θέσπισις του Γάμου των Ομοφυλοφίλων! Σιγά-σιγά, αλλά μεθοδικά επίσης, καταργείται η αργία της Κυριακής, κλπ. κλπ.! Η Ελλάδα μεταβάλλεται αργά-αργά, πλήν όμως σταθερά, σε μια Χώρα ΑΘΕΩΝ και ΜΑΓΩΝ!!! Ο Διάβολος, λοιπόν, χορεύει στις ημέρες μας. Ο Διάβολος πανηγυρίζει για τις …κατακτήσεις του! Και κορυφαίο κατόρθωμα του Διαβόλου είναι το ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΗΑΣ, το τριήμερο του Καρναβαλιού!
****

Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι΄αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου; Ο στοχαστικός αρθρογράφος της Εφημερίδος ΕΛΕΥΘΕ-ΡΗ ΩΡΑ κ. Σπυρίδων Νάκος στο φ. της 3ης Μαρτίου 2023 (σελ. 7-ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ) έγραψε τα εξής φοβερά λόγια:
«Οι εξόριστοι εκ του Παραδείσου και κληρονόμοι της αβύσσου, αντί να μετατρέψουν σε θρήνο μετανοίας την αρχή της Σαρακοστιανής νηστείας, μετέτρεψαν την εορτή της Καθαράς Δευτέρας σε ένα ειδωλο-λατρικό καρναβαλικό τέρας. Ουαί! Έρχου Κύριε Ιησού Χριστέ! Αμήν!».

Αλλά και ο ευσεβής, σεμνός, λόγιος άνθρωπος, ο κ. Μιλτιάδης Βιτάλης, Νομικός, Συγγραφέας και Αρθρογράφος, επίσης στην Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» έγραψε τα εξής βαθυστόχαστα λόγια:
«Ξεχάσαμε να ζούμε πνευματικά. Το θεωρούμε ντεμοντέ, παληομοδίτικο, ξεπερασμένο. Ζούμε σε μία μονοδιάστατη πραγμα-τικότητα. Μέσα στην ξεραΐλα, μέσα στο σκοτάδι, ενώ η ψυχή μας ασφυκτιά και αργοπεθαίνει.
Ο πολιτισμός μας έχει κάνει θεό το Εγώ, αυτό το θηρίο, που κατατρώγει τις σάρκες μας καθημερινά λίγο-λίγο. Το ΚΛΕΙΔΙ είναι η ενδυνάμωσις της πίστης, η μετάνοια, η πνευματική αφύπνιση, η αλλαγή πορείας. Το πρόβλημα είναι η ολιγοπιστία μας. Γίναμε δούλοι της λογικής και χάνουμε τις θαυμαστές εμπειρίες. Η ζωή θέλει ρίσκο…. θέλει τόλμη….θέλει γενναιότητα, κουράγιο, φιλότιμο, Να ξεφύγουμε από την σιγουριά της πολυθρόνας, του καναπέ και και να πέσουμε στην αγκαλιά του Ελεήμονος Θεού!!! …..Σήμερα αργοπεθαίνουμε καθημερινά! Καθυβρίζουμε τα θεία! Λοιδωρούμε τους Αγίους! Ξανασταυρώνουμε τον Χριστό! Απαξιώνουμε την Παναγία…..σε επίπεδο “γυναικούλας”!!! Κι’ αναρωτιόμαστε γιατί;…. Κάνουμε παρέα με ανθρώπους άθεους, σληρούς, ατομιστές, εγωϊστές, αλλαζόνες. Κάναμε θεούς τα είδωλα, τους γκουρούδες, τους δαίμονες, τους μάγους, τις μάγισσες και τον αληθινό Θεό τον εξορίσαμε!!!…
Αναρωτιέται κανένας για την “κατάρα“ των Τεμπών; Αλήθεια τι συμβαίνει εκεί και οι δαίμονες χορεύουν….και με το “δρεπάνι“ ο διάβολος παίρνει ζωές;» (βλ. φ. της 3ης Μαρτίου 2023, σελ. 24).
Θα νόμιζε κάποιος, ότι τα φοβερά αυτά λόγια εξέρχονται από το στόμα κάποιου εκκλησιαστικού Ηγέτη! Δυστυχώς όμως ΟΧΙ! Το στόμα των Ηγετών της Ορθοδοξίας μας ή είναι κλειστό, (γι’ αυτό και παραπάνω ανεφερθήκαμε στην ΜΟΥΓΓΑΜΑΡΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙ-ΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ) ή με άλλα ασχολείται!
Και το χειρότερο! Οι Κορυφαίοι Ηγέτες της Ορθοδοξίας, αντί να κηρύττουν το ΙΕΡΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ, τον λόγον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του Σωτήρος της ανθρωπότητος, ευκαιρίας δοθείσης προσφέρουν ως δώρον το …..ΚΟΡΑΝΙΟΝ, δηλ. κηρύττουν τον Μουσουλμανισμόν, το ευαγγέλιον του …….Μωάμεθ! Και μάλιστα το χαρακτηρίζουν ως «άγιον Κοράνιον»!!! Στις ημέρες μας, λοιπόν, βιώνουμε όχι μόνον την ΜΟΥΓΓΑΜΑΡΑΝ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ, αλλά, δυστυχώς και την ΠΡΟΔΟΣΙΑΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ! Προδίδεται ο ΣΩΤΗΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ο μόνος ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ!

Θέλετε αποδείξεις; Ο «Παναγιώτατος» Αρχιεπίσκοπος Κωνσταν-τινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ προσέφερε το ΚΟΡΑΝΙΟΝ ως δώρον στον Πρόεδρο της Coca Cola κ. Μουχτάρ!!!!

Σχολιάζοντας το ΕΓΚΛΗΜΑ αυτό στο Blog μας της 12ης.09.2010 είχαμε γράψει:
Στίς Η.Π.Α πρό μηνών συνετελέσθη μία, ας την πούμε, ιεροσυλία! Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ. κ. Βαρθολομαίος, ευρισκόμενος στην Ατλάντα, επισκέφθηκε τις εκεί κεντρικές Υπηρεσίες της Coca Cola, όπου Γενικός Διευθυντής είναι o κύριος Μουχτάρ, Τουρκικής καταγωγής. Τελειώνοντας την προσφώνησή του ο Πατριάρχης μας του προσέφερε ως δώρο ένα αντίτυπο του Κορανίου, λέγοντάς του τα εξής σημαντικά λόγια:
_______ «Έχω ένα μικρό αναμνηστικό. Μικρό και σπουδαίο αναμνηστικό για την Δάφνη και τον Μουχτάρ. Αυτό είναι το Άγιο Κοράνιο. Το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων αδελφών μας».
Και από τη θέση αυτή απευθύνουμε ένα ερώτημα προς τον σεβαστόν μας Οικουμενικόν Πατριάρχην:
Παναγιώτατε, γιατί αγνοείτε τους λόγους του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού πρό τους Δώδεκα Μαθητάς Του, ήτοι το «πορευθέντες, κηρύξατε το Ευαγέλιον πάση τη κτήσει»; Δεν είπε ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟΝ, αλλά ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ! Μας το διασώζει ο Ευαγγελιστής Μάρκος, κεφ. 16, στ. 15-18:
«15 Καὶ εἶπεν αὐτοῖς· Πορευθέντες εἰς τὸν κόσμον ἅπαντα κηρύξατε τὸ εὐαγγέλιον πάσῃ τῇ κτίσει. 16 Ο πιστεύσας καὶ βαπτισθεὶς σωθήσεται, ὁ δὲ ἀπιστήσας κατακριθήσεται. 17 Σημεῖα δὲ τοῖς πιστεύσασιν [c]ταῦτα παρακολουθήσει, ἐν τῷ ὀνόματί μου δαιμόνια ἐκβαλοῦσιν, γλώσσαις λαλήσουσιν [d]καιναῖς, 18 [e]ὄφεις ἀροῦσιν, κἂν θανάσιμόν τι πίωσιν οὐ μὴ αὐτοὺς βλάψῃ, ἐπὶ ἀρρώστους χεῖρας ἐπιθήσουσιν καὶ καλῶς ἕξουσιν».

Δεν είναι, λοιπόν, μόνον η ΜΟΥΓΓΑΜΑΡΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΣΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ή και Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ αυτά, που μας πληγώνουν, αλλά γενικώτερα η εν γένει συμπεριφορά μερικών εκ τῶν Αδελφών μας Αρχιερέων! Π.χ. κάποιος Μητροπολίτης αναλίσκεται για να μας πείση, ότι και οι ομοφυλόφιλοι είναι ……..πλάσματα του Θεού (!!!) κλπ. κλπ. Κάποιος άλλος, και μάλιστα Αρχιεπίσκοπος, τον Ιούνιο μήνα του έτους 2022 ταξίδεψε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ήλθε στην Αθήνα με μοναδικό σκοπό να βαπτίσει δύο νήπια, «ΤΕΚΝΑ δύο gay ΑΝΔΡΩΝ (!), των κ.κ. (;;;) ΜΠΟΥΣΗ και ΝΤΟΥΝΤΑ» εις την Γλυφάδα, οι οποίοι συγκροτούν «την οικογένειαν Μπούση»!!!, όπως επί λέξει έγραψε στη σχετική επιστολή Του προς τον τοπικόν Μητροπολίτην Γλυφάδας!!!!
Αδελφοί μου,
«Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται, ούτε κλέπται, ούτε πλεονέκται, ούτε μέθυσοι, ου λοίδοροι, ουχ άρπαγες Βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσιν», διότι «…..μετήλλαξαν την αλήθειαν του Θεού εν τω ψεύδει, και εσεβάσθησαν και ελάτρευσαν τη κτίσει παρά τον Κτίσαντα, ός εστίν ευλογητός εις τους αιώνας. Αμήν.
Διά τούτο παρέδωκεν αυτούς Θεός εις πάθη ατιμίας, αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν, ομοίως τε και οι άρσενες, αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας, εξεκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους, άρσενες εν άρσεσι την ασχημοσύνην κατερ- γαζόμενοι και την αντιμισθίαν, ην έδει της πλάνης αυτών εν εαυτοίς απολαμβάνοντες.
Οι τα τοιαύτα πράσσοντες άξιοι θανάτου εισίν, ου μόνον αυτό ποιούσιν, αλλά και συνευδοκούσι τοις πράσσουσι»
(Κορινθ. 6, 9-12 και Ρωμαίους, 1, 18-32)
Ποιό, λοιπόν, είναι το αποτέλεσμα της απομακρύνσεως του ανθρώπου από την αγκαλιά του Θεού; Ο Απόστολος Παύλος το προσδιορίζει και μάλιστα με πολλήν σαφήνειαν: «Αποκαλύπτεται γαρ οργή Θεού απ΄ουρανού επί πάσαν ασέβειαν και αδικίαν ανθρώπων, των την αλήθειαν εν αδικία κατεχόντων….» (ενθ. ανωτ. στ. 18-19). Και ο κ. Σπυρίδων Νάκος το διασαφηνίζει με τα εξής λόγια:
«ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. Στην εσχάτη προδοσία του αποστατημένου Κλήρου οφείλονται σήμερον στην Ορθόδοξη Χριστιανική Ελλάδα μας οι μεγάλες συμφορές! Αυτοί, αντί να ποιμάνουν Ορθοδόξως τον Λαό του Θεού, έκαναν την αρχιληστρική Σύνοδο της Κρήτης και αναστέναξε ο Ψηλορείτης! Αρχιλυκοποιμένες, πως τυφλωθήκατε τόσο, ώστε να μη βλέπετε την “λευκή φωτεινή νεφέλη, επί της οποίας κάθεται ο ερχόμενος Ιησούς Χριστός, ο Κύριος της Δόξης, έχων …επί τη χειρί Αυτού δρέπανο κοπτερό, διά να κατασυντρίψη εν ριπή οφθαλμού“ κάθε δικό Του προδότη και αντίχριστο εχθρό (Αποκ. ιδ΄)». (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ- ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, 03.03.2023, σελ. 7)
****

ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
Οι αγαθής προαιρέσεως αναγνώστες μας, πιστεύω, θα αποδε-χθούν την άποψη, ότι και η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ίσως να είναι μία ακόμη έκφρασις της ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ για την αποστασίαν του συγχρόνου Έλληνα από την αγκάλην Του! Πρόσφατη απόδειξις για την παρατηρουμένη αποστασία της σημερινής Κοινωνίας από την αγκάλην του Επουρανίου Πατρός είναι η Ακολουθία των πρώτων Χαιρετισμών προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον της παρελθούσης Παρα-σκευής 3ης Μαρτίου τρ. έτους. Τα παλαιότερα χρόνια μία τέτοια ημέρα το πλήθος των χριστιανών και πιστών ανθρώπων στο Ναό ήταν αναρίθ-μητο! Οι προσερχόμενοι στους Χαιρετισμούς μικροί και μεγάλοι ήσαν ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, «πατείς με , πατώ σε» και «δεν έπεφτε καρφίτσα!», όπως λέγει η λαϊκή μούσα! Δηλ. Όλοι, μικροί και μεγάλοι, Γονείς και Παιδιά, Νέοι και Γέροι, Μορφωμένοι και Αγράμματοι, Καθηγητές και Μαθητές, Άνδρες και Γυναίκες, τρέχαμε στο Ναό για να υμνήσουμε την Παναγία μας! Για να Της εκφράσουμε την αγάπη μας! Για να υμνήσουμε το μεγαλείον Της! Για να επικαλεσθούμε την προστασίαν Της!
Σήμερα; Σήμερα, δυστυχώς, τα πράγματα άλλαξαν. Λίγοι είναι οι πιστοί Χριστιανοί, οι οποίοι τρέχουν στο Ναό για την Ακολουθία των Χαιρετισμών!
Γιατί άραγε; Θα το επαναλάβω: Διότι οι πολλοί απομακρύν-θησαν από την αγκαλιά του Θεού! Ζούμε στην εποχή της από-στασίας! Ζούμε το Καρναβάλι της Αποκρηάς, δηλ. τη λατρεία του Διαβόλου! Εκεί έτρεξαν όλοι! Αντιθέτως στην αγκαλιά του Σωτήρος Χριστού έτρεξαν οι «ολίγοι»!
Η φωτογραφία, την οποία σας παραθέτουμε παρακάτω, είναι από τους Χαιρετισμούς της παρελθούσης Παρασκευής! Δείτε την στοχα-στικά! Η Εκκλησία είναι μισο-γεμάτη; Ή μισο-άδεια; Δυστυχώς για μια τέτοια ημέρα το εκκλησίασμα είναι λίγο!
Και σας ερωτώ: Μήπως, λοιπόν, ήλθε η ώρα ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑ-ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ; Σκεφθήτε το!

Ο Ιερός Ναός της Φανερωμένης Αιγίου, Παρασκευή Α΄Χαιρετισμών (03.03.2023)

Θα κλείσουμε, λοιπόν, και αυτό το ντουφεκίδι μας με τα λόγια του Κυρίου μας προς τους Μαθητάς Του:
«Καὶ προσελθὼν ὁ ᾿Ιησοῦς ἐλάλησεν αὐτοῖς λέγων· ἐδόθη μοι πᾶσα ἐξουσία ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ γῆς. Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος, διδά-σκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος» (Ματθ. 28, 18-20).
Και ο Κύριός μας προσθέτει:
«Ἀπὸ τότε ἤρξατο ὁ Ἰησοῦς κηρύσσειν καὶ λέγειν· μετανοεῖτε· ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν». (Ματθ. 4, 16).
Η ελαχιστότης μου, λοιπόν, αγαπητοί μου Αδελφοί, θα ήθελε να τελειώσει αυτό το σημείωμα, επαναλαμβάνοντας τα λόγια:
Αδελφοί μου, ας μετανοήσουμε! Ας αλλάξουμε τρόπο ζωής και συμπεριφοράς! Ας ξαναγυρίσουμε στην Εκκλησία του Χριστού! Ας κάνουμε τον Χριστό ΟΔΗΓΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! Μέσα απ’ την καρδιά μας ας ψάλλουμε τα λόγια, που περιέχονται στην Ακολουθία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής:
«Τῆς μετανοίας ἄνοιξόν μοι πύλας Ζωοδότα, ὀρθρίζει γάρ τό πνεῦμά μου, πρός ναόν τόν ἅγιόν σου, ναόν φέρον τοῦ σώματος, ὅλον ἐσπιλωμένον, ἀλλ’ ὡς οἰκτίρμων κάθαρον, εὐσπλάγχνῳ σου ἐλέει».

Θα επισφραγίσω τις πτωχές αυτές σκέψεις μου με μερικά σοφά λόγια του Αγίου Παϊσίου! Και, τέλος, σαν υστερόγραφο θα σας παραθέσω ένα θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου, που σχετίζεται με την Τραγωδία των Τεμπών.

«Λόγοι οσίου Γέροντος Παϊσίου. Τον Θεό τον βάζουν σήμερα στην άκρη!»

«Ο Καλός Θεός μας δίνει πλούσιες τις ευλογίες Του. Να μη δείχνουμε αχαριστία και Τον παροργίζουμε, γιατί έρχεται «η οργή του Θεού επί τους υιούς της απείθειας» -μη γένοιτο. Στην εποχή μας δεν πέρασαν οι άνθρωποι ούτε πολέμους, ούτε πείνα και λένε ότι δεν έχουν ανάγκη και από τον Θεό. Τα έχουν όλα και γι’ αυτό δεν εκτιμούν τίποτε. Αν όμως έρθει δύσκολος καιρός, πείνα κ.λπ., και δεν έχουν τί να φάνε, τότε θα εκτιμήσουν και το ψωμί και την μαρμελάδα και όσα θα στερηθούν. Αμα δεν δοξάζουμε τον Θεό, επιτρέπει ο Θεός να έρθη μία δοκιμασία, για να εκτιμήσουμε τα πράγματα. Ενώ, όταν τα εκτιμούμε, δεν επιτρέπει ο Θεός να συμβή τίποτε το κακό.

Παλαιότερα, που δεν υπήρχαν αυτές οι μεγάλες ευκολίες, και η επιστήμη δεν είχε προχωρήσει τόσο, αναγκάζονταν οι άνθρωποι σε όλες τις δυσκολίες να καταφεύγουν στον Θεό, και ο Θεός βοηθούσε. Τώρα, επειδή η επιστήμη προχώρησε, τον Θεό Τον βάζουν στην άκρη. Πάνε χωρίς Θεό σήμερα. Υπολογίζουν: «Θα κάνουμε τούτο, θα κάνουμε εκείνο». Σκέφτονται την πυροσβεστική, σκέφτονται τις γεωτρήσεις, το ένα, το άλλο… Αλλά χωρίς Θεό τί θα κάνουν οι άνθρωποι; Οργή Θεού θα φέρουν. Βλέπεις, όταν δεν βρέχει, δεν λένε: «Θα κάνουμε προσευχή», αλλά «θά κάνουμε γεώτρηση». Και το κακό είναι ότι με αυτά τα μέσα που υπάρχουν, σιγά-σιγά όχι μόνον οι άπιστοι σκέφτονται έτσι, αλλά ακόμη και οι πιστοί αρχίζουν να ξεχνούν την δύναμη του Θεού. Το καλό είναι που μας ανέχεται ο Θεός. Αλλά την Πρόνοια του Θεού ούτε καν την καταλαβαίνουν οι άνθρωποι.
Μία παρέα έλεγε: «Δεν έχουμε ανάγκη από τον Θεό, έχουμε γεωτρήσεις». Ενώ τώρα πρέπει να παρακαλέσουμε πιο πολύ τον Θεό να κάνη διπλό θαύμα, γιατί έχουν αλλοιώσει την φύση οι άνθρωποι με αυτά που κάνουν. Παρατηρούσα τα σύννεφα, πήγαιναν αλέ-ρετούρ. Μαζεύονταν από εδώ, πήγαιναν εκεί, μία πάνω-μία κάτω. Φυσάει και τα παίρνει ο αέρας τα σύννεφα και αντί οι άνθρωποι να πούν, «τώρα πρέπει να κάνη διπλό θαύμα ο Θεός, για να κρατήση τα σύννεφα», λένε, «δέν έχουμε ανάγκη από τον Θεό». Ευτυχώς που ο Θεός δεν παίρνει τοις μετρητοίς ό,τι λέμε, αλλοιώς θα μας έκανε…

Χτυπούν σε βάθος εκατό-εκατόν πενήντα μέτρα κάτω για νερό και δεν βρίσκουν νερό. Στο Ναύπλιο χτύπησαν μέχρι εκατόν ογδόντα μέτρα κάτω και έβγαλαν θαλασσινό νερό. Άλλοι πάλι είπαν τον Έλενο ποταμό να τον πάνε στην Αθήνα. Δέκα χρόνια θέλουν να τον πάνε στην Αθήνα και τί έξοδα! Και πάλι θα τελειώσει το νερό. Δεν λένε ένα «ήμαρτον» οι άνθρωποι. Σε ένα κουτσοχώρι, τώρα με την ανομβρία, πήγε ένας πολιτικός και τους είπε ότι με ένα σύστημα θα καθαρίσουν τα νερά από τους βόθρους, για να έχουν νερό να πίνουν. Και το θεώρησαν σπουδαία ιδέα! Αυτό και μόνο σαν λογισμός δεν στέκει. Δείτε που φθάνουν, να πίνουν – με συγχωρείτε – τα ούρα τους οι άνθρωποι! Να το κάνουν αυτό σε μία πόλη, που έχουν ξεφύγει οι άνθρωποι, δικαιολογείται κάπως, γιατί έχουν παρασυρθή από το κοσμικό πνεύμα. Αλλά σε ένα κουτσοχώρι το να τους βρει ένας σαν λύση να καθαρίζουν τα ούρα τους και να τα πίνουν, να το θεωρούν σπουδαίο και να μη στρέφουν λίγο το βλέμμα τους στον Θεό, να πούν ένα «ήμαρτον», για να ρίξη ο Θεός νερό, είναι φοβερό!
……………………..
Αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη ότι σε μία πολιορκία της Σαμαρείας από τους Σύριους είχε τελειώσει και το νερό. Έπεσε δυστυχία, ψοφούσαν τα ζώα και έφθασαν οι μητέρες να τρώνε τα παιδιά τους. Πάει ο Προφήτης Ελλισαιέ στον οικονόμο του βασιλιά Ιωράμ και του λέει: «Τα ζώα ψόφησαν, οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, αλλά ο Θεός θα βοηθήση». Ο οικονόμος, που τα τακτοποιούσε όλα με την λογική, του λέει: «Πώς θα βοηθήση; Από τον ουρανό θα στείλη ο Θεός;». Τότε ο Προφήτης του είπε: «Αύριο ο Θεός θα στείλη βοήθεια, αλλά εσύ δεν θα την χαρής».

Και πράγματι την επόμενη μέρα έφερε ο Θεός τέτοιο πανικό στο εχθρικό στρατόπεδο -άκουγαν οι εχθροί ποδοβολητό αλόγων, θόρυβο αρμάτων, βούϊζαν τα αυτιά τους και νόμιζαν ότι ήραν Αιγύπτιοι για ενίσχυση – που το έβαλαν στα πόδια και άφησαν σκηνές, τρόφιμα, όπλα, ό,τι είχαν. Και καθώς επέστρεφαν έντρομοι στην πατρίδα τους, άφηναν στους δρόμους τα ιμάτια και τα πολεμοφόδιά τους. Εν τω μεταξύ τέσσερις λεπροί Ισραηλίτες που ήταν έξω από την πόλη, είπαν: «Δεν πάμε στο εχθρικό στρατόπεδο μήπως βρούμε τίποτε να φάμε; Έτσι και αλλοιώς θα πεθάνουμε». Πλησιάζουν μία σκηνή, άδεια. Πλησιάζουν άλλη, άδεια. Πουθενά εχθροί! Παίρνουν τρόφιμα, πράγματα, ολόκληρα τσουβάλια. Ειδοποίησαν ότι οπισθοχώρησαν οι εχθροί, αλλά οι Ισραηλίτες νόμισαν ότι είναι σχέδιο. «Θα κρύφτηκαν οι εχθροί, είπαν, για να ανοίξουμε τις πύλες και να μπούν μέσα». Τότε ένας αξιωματικός είπε: «Πέντε ζώα μας έμειναν. Δεν στέλνουμε στρατιώτες να δούν τί συμβαίνει;». Πήγε κάθε στρατιώτης προς μία κατεύθυνση καί, όταν επέστρεψαν, είπαν: «Οι εχθροί έφυγαν πανικόβλητοι και άφησαν ό,τι είχαν». Τότε έτρεξαν όλοι οι Ισραηλίτες να βγουν από το κάστρο, για να πάρουν τρόφιμα κ.λπ. Και καθώς έβγαιναν, τσαλαπάτησαν τον οικονόμο στην είσοδο του κάστρου, που προσπαθούσε να επιβάλη την τάξη. Έτσι, όπως είχε πει ο Προφήτης Ελλισαιέ, ο οικονόμος είδε την βοήθεια του Θεού, αλλά δεν την χάρηκε. Βλέπετε πώς ο Θεός τα τακτοποίησε όλα; (Λόγοι τόμος Α΄, σελ. 118-121).

Αδελφοί μου,
Σας υπενθυμίζω τα λόγια του Αγ. Αποστόλου Παύλου:
«Νεκρώσατε οὖν τὰ μέλη ὑμῶν τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, πορνείαν, ἀκαθαρσίαν, πάθος, ἐπιθυμίαν κακήν, καὶ τὴν πλεονεξίαν, ἥτις ἐστὶν εἰδωλολατρία, δι᾿ ἃ ἔρχεται ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας».
Ας εντείνουμε, λοιπόν, τον πνευματικό μας αγώνα εναντίον των παθών μας, ώστε να ευαρεστήσουμε προς τον Κύριόν μας. Ας ξαναγυ-ρίσουμε στην Εκκλησία! Ας εκκλησιαζώμεθα την Κυριακή, κάθε Κυριακή! Ας τρέξουμε στον Πνευματικό Πατέρα, για να εξομολογηθούμε τα λάθη μας και τις πτώσεις μας, δηλ. τις αμαρτίες μας! Ας τρέξουμε να μεταλάβουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας, ώστε να γίνουμε ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΙ! Ας μεταλαμβάνουμε σε τακτικά διαστήματα το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας! Τον χρόνο θα μας τον προσδιορίση ο Πνευμα-τικός μας Πατέρας. Ας μελετάμε καθημερινώς την Καινή Διαθήκη, τους βίους των Αγίων μας και άλλα βιβλία πνευματικής οικοδομής! Ας προσευχώμεθα πρωΐ και βράδυ και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας γοερώς ας κραυγάζουμε: «ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ»! Αμήν. Σας εύχομαι ΚΑΛΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ!
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, Τρίτη, 7η Μαρτίου 2023


Πηγή


Διαβάστε επίσης : ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ OTAN ΞΗΛΩΝΕ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ''ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΓΕΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ'' ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!! ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !