ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Η.Π.Α.: Ψηφίστηκε από την Βουλή των αντιπροσώπων το νομοσχέδιο «Born Alive»!

newspull
0

 newspull Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις μας


Ευχόμαστε και για τα μωρά που επιζούν από έκτρωση στο τόπο μας να λάβουν και αυτά φροντίδα και ανάνηψη! Τους αξίζει κάτι καλύτερο από το να πεθάνουν σε ένα κρύο πάγκο ή ψυγείο. Τους αξίζει η ζωή!

Από «Αφήστε με να ζήσω!»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, ψήφισε πρόσφατα δύο πρωτοβουλίες υπέρ της αγέννητης ζωής! Το νομοσχέδιο προστασίας των παιδιών που γεννιώνται ζωντανά μετά από προσπάθεια έκτρωσης («Born Alive») και το νομοσχέδιο με το οποίο καταδικάζονται οι βανδαλισμοί που στοχεύουν στη φίμωση της υπεράσπισης της αγέννητης ζωής! 

Η Βουλή υπερψήφισε τη τροπολογία H.R. 26 με 220-210 ψήφους στις 11/01/23. Η τροπολογία,  γνωστή και ως «Νόμος για την Προστασία των Επιζώντων Γεννημένων παιδιών από τις Αμβλώσεις», εισήχθη στη Βουλή στις 9 Ιανουαρίου. Ο στόχος της είναι «να απαγορεύσει σε έναν επαγγελματία υγείας να μην επιδείξει τη αρμόζουσα φροντίδα στην περίπτωση ενός παιδιού που επιζεί από έκτρωση ή από απόπειρα άμβλωσης».

Οι ψήφοι καταδεικνύουν την ισχυρή υποστήριξη της αγέννητης ζωής από τη Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή και τα νομοσχέδια φιλοδοξούν να προχωρήσουν στη Γερουσία που όμως ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, εάν μια έκτρωση αποτύχει και «οδηγήσει στη γέννηση ενός βρέφους ζωντανού, το βρέφος είναι νομικό πρόσωπο για όλες τις περιπτώσεις που αφορούν τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών και δικαιούται όλες τις μορφές προστασίας που απορρέουν από τους κρατικούς νόμους».

Ενώ ο ομοσπονδιακός νόμος παρέχει ήδη προστασία στα μωρά που γεννιούνται μετά από αποτυχημένες αμβλώσεις, το νέο μέτρο απαιτεί επιπλέον από τους επαγγελματίες υγείας να μεταχειρίζονται αυτά τα μωρά όπως «και κάθε νεογέννητο ή όπως οποιοδήποτε άτομο που προσέρχεται σε νοσοκομείο, κλινική ή άλλο ιατρικό φορέα για έλεγχο και θεραπεία, δηλαδή το νεογνό θεωρείται ασθενής που βρίσκεται υπό τη φροντίδα του».

Η ψήφιση του μέτρου έγινε παρά τη σφοδρή αντίθεση των Δημοκρατικών υπερασπιστών των αμβλώσεων που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατά της βρεφοκτονίας ως «εξτρεμιστικό», «περιττό» και «επικίνδυνο».

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Hakeem Jeffries, (μειοψηφία), θεωρεί ότι το νομοσχέδιο για την προστασία των μωρών που γεννήθηκαν ζωντανά μετά από αποτυχημένες αμβλώσεις είναι μέρος «μιας πορείας προς την ποινικοποίηση των αμβλώσεων, προς μια πανεθνική απαγόρευση».

Η πρόεδρος της  pro-life οργάνωσης Susan B. Anthony Pro-Life America (SBA), Marjorie Dannenfelser δήλωσε πως οι Δημοκρατικοί «πιέζουν για κατοχύρωση των κατ΄απαίτηση αμβλώσεων μέχρι τη γέννηση και επιπλέον για τη βρεφοκτονία, που πληρώνονται από τον φορολογούμενο», στα πλαίσια νόμου που προωθούν για την Προστασία της Υγείας των Γυναικών, ο οποίος φιλοδοξεί να «επιβάλλει την άμβλωση σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στις 50 πολιτείες».

Λάθος επιχείρημα που όμως χρησιμοποίησαν οι Δημοκρατικοί για να δημιουργήσουν σύγχυση  είναι η ταύτιση της αποβολής με την άμβλωση. Υποστήριξαν δηλαδή με παραπλανητικό τρόπο, ότι «γίνεται προσπάθεια να εμποδίσουν τις γυναίκες να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία σε περίπτωση αποβολής». 


Δημοκρατική βουλευτής υπερασπίστηκε την άμβλωση με μερική γέννηση (η οποία είναι ήδη παράνομη στις ΗΠΑ), την οποία χαρακτήρισε ως «ιατρική επιλογή». Ειδικότερα η άμβλωση μερικής γέννησης (την οποία υπερασπίστηκε η αντίθετη άποψη), είναι  η διαδικασία κατά την οποία ένας γυναικολόγος «με τη βούλησή του και σκόπιμα γεννά ένα ζωντανό έμβρυο μέχρι  του σημείου που ολόκληρο το εμβρυϊκό κεφάλι βγαίνει έξω το σώμα της μητέρας και κατόπιν αποκόπτει το λαιμό του μωρού». Δηλαδή, η άμβλωση μερικής γέννησης προβλέπει την θανάτωση του παιδιού αφού ήδη έχει γεννηθεί ζωντανό το μισό.

Οι υποστηρικτές της ζωής  δηλώνουν ότι ο HR 26, «θα τονίσει την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής – γεννημένης και αγέννητης – και θα υποστηρίξει τους ήρωες που υπηρετούν τις γυναίκες, τα παιδιά και τις οικογένειες σε κοινοτικό και εθνικό επίπεδο. Αυτούς που θα εξασφαλίσουν ότι οποιαδήποτε μωρό επιζεί από έκτρωση θα έχει το ίδιο επίπεδο φροντίδας με κάθε επιθυμητό νεογέννητο της ίδιας ηλικίας κύησης».

Εκτός από την προστασία των επιζώντων από άμβλωση βρεφών, ο νόμος «born-alive» της 11/09/23, θα αυξήσει τις κυρώσεις προς τους επαγγελματίες γιατρούς που δεν παρέχουν τη βασική φροντίδα στα βρέφη που επιβιώνουν από  την έκτρωση. Το κείμενο υπό την απειλή της επιβολής ποινικών κυρώσεων, προβλέπει  οι επαγγελματίες υγείας να  «εξασκούν τον ίδιο βαθμό επαγγελματικής δεξιότητας, φροντίδας και επιμέλειας για τη διατήρηση της ζωής και της υγείας του ζώντος παιδιού, τον οποίο θα παρείχε ένας εύλογα επιμελής και ευσυνείδητος επαγγελματίας υγείας σε οποιονδήποτε άλλο παιδί που γεννήθηκε ζωντανό στην ίδια ηλικία κύησης». Απαιτεί επίσης από τους επαγγελματίες γιατρούς να «διασφαλίσουν ότι το παιδί που γεννήθηκε ζωντανό μεταφέρεται αμέσως και εισάγεται σε νοσοκομείο».

Ενδεικτικό και της θρησκευτικής ακόμη σύγχυσης που επικρατεί σε κάποιους βουλευτές  της μειοψηφίας, είναι ότι η Δημοκρατική βουλευτής τουΤέξας, (Texas Democrat Sheila Jackson Lee),  αρνήθηκε ότι η βρεφοκτονία και η «μερική άμβλωση» αποτελούν πρόβλημα. Αφού αποκάλεσε τη νομοθεσία «εξτρεμιστική» είπε ότι ως «θρησκευόμενη πιστή», είναι αντίθετη στο νομοσχέδιο για την προστασία των αθώων μωρών που επιβιώνουν από αμβλώσεις…

Άλλη Δημοκρατική βουλευτής από το Μίσιγκαν, (Michigan Democrat Hillary Scholten), ισχυρίστηκε επίσης ότι η χριστιανική της πίστη είναι σε συμφωνία με την στήριξη στις αμβλώσεις…και στους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης καθώς και με την αντίθεσή της στα νομοσχέδια κατά της βρεφοκτονίας. Η ίδια βουλευτής δήλωσε επίσης πως το απόσπασμα από τον Ιερεμία Ιερ. 1,5 « πρὸ τοῦ με πλάσαι σε ἐν κοιλίᾳ ἐπίσταμαί σε καὶ πρὸ τοῦ σε ἐξελθεῖν ἐκ μήτρας ἡγίακά σε, προφήτην εἰς ἔθνη τέθεικά σε», (1) στην πραγματικότητα  είναι ένας στίχος υπέρ της «επιλογής» επειδή δεν λέει «η μήτρα της κυβέρνησης»!!! Και ενώ δήλωσε: «πιστεύω ότι η ζωή είναι πολύτιμη», κατόπιν καταψήφισε τη βασική ιατρική προστασία για τα μωρά που επιζούν από την έκτρωση….

Απίστευτο είναι και το επιχείρημα που προέβαλε ο Δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Υόρκης Jerry Nadler (New York Democrat Jerry Nadler ), ο οποίος δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα απαιτώντας άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη για το μωρό που επέζησε από την έκτρωση, «έθετε τα βρέφη σε κίνδυνο»!!!!

Είναι δυστυχώς ακατανόητη και αξιολύπητη η επιμονή  κάποιων ανθρώπων -πολιτικών και μη- να θανατώνονται αυτά τα πρόωρα και ηρωικά μωρά. Που επέζησαν από την άμβλωση, είναι ζωντανά, κλαίνε, αναπνέουν και χτυπά η καρδιά τους, αλλά πρέπει να εγκαταλειφθούν να πεθάνουν εφόσον η ζωή τους είναι προαποφασιμένα ανεπιθύμητη! Τέτοια μωρά υπάρχουν πολλά και στα Ελληνικά μαιευτήρια και συνήθως εγκαταλείπονται να πεθάνουν. Ένα από τα γνωστότερα μωρά παγκοσμίως που όμως επέζησε αφού έλαβε υποχρεωτικά ιατρική φροντίδα είναι η  Janna Jensen.(2) Στο εξωτερικό υπάρχει ανθρώπινο δίκτυο διασωθέντων από άμβλωση, που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην ανάνηψη των εκτρωθέντων και επιζώντων παιδιών.(3)

Σε πανηγυρικό τόνο, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής  Ann Wagner δήλωσε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου: «Κάθε νεογέννητο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες γέννησής του, αξίζει να ζήσει το θαύμα της ζωής και να λάβει ιατρική φροντίδα διάσωσης. Πρέπει να ενεργούμε με συμπάθεια,  να προστατεύουμε αυτά τα μικρά παιδιά και να προσφέρουμε στις γυναίκες ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης καθώς ζούν τα θαύματα και τις προκλήσεις της μητρότητας».

«Αυτό το νομοσχέδιο θα σώσει πραγματικές ζωές και θα δώσει στους επιζώντες μια πολύτιμη ευκαιρία να οικοδομήσουν ένα δικό τους μέλλον. Είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε για λογαριασμό της πολύτιμης, αθώας ζωής εκείνων που δεν μπορούν να πολεμήσουν για τον εαυτό τους».

Μαζί με τον  HR 26 ψηφίστηκε και μία δεύτερη πρωτοβουλία που αφορά την καταδίκη των πρόσφατων βομβιστικών επιθέσεων που συνδυάζονται με πυρκαγιές, βανδαλισμούς και βίαιες απειλές κατά των κέντρων στήριξης εγκυμοσύνης και θρησκευτικής λατρείας που υποστηρίζουν την αγέννητη ζωή στις ΗΠΑ. Αυτές γίνονται όλο και πυκνότερες, λόγω της εκδικητικότητας που ακολούθησε την ανατροπή της Roe v. Wade.

Το ψήφισμα παρέχει έναν μακρύ κατάλογο επιθέσεων σε ιδρύματα και εκκλησίες που καταγράφηκαν από τον Μάιο του 2022 και τελειώνει με καταδίκη των επιθέσεων, αναγνώριση της ιερότητας της ζωής και έκκληση προς την κυβέρνηση  Biden για να αναλάβει δράση και να «υποστηρίξει το κοινό, την ασφάλεια και την προστασία των εγκαταστάσεων, των pro-life ομάδων και των χώρων λατρείας που είναι υπέρ της αγέννητης ζωής».

Τα νομοσχέδια κατευθύνονται τώρα στη Γερουσία των ΗΠΑ, όπου θα αντιμετωπίσουν μια δύσκολη μάχη λόγω του ελέγχου της Γερουσίας κυρίως από τους δημοκρατικούς.

Ευχόμαστε ολόψυχα για τις πατρίδα μας να υπάρξουν τέτοιες γενναίες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα επιβάλλουν την ανάνηψη στα νεογνά που επιζούν από την άμβλωση και θα υποστηρίζουν τις μητέρες τους στην ανατροφή τους. Ευχόμαστε ακόμη να αναλάβει έμπρακτα η πολιτεία την υπεράσπιση όλων των φορέων και  πρωτοβουλιών που καθώς υπερασπίζονται τα αγέννητα παιδιά,  διασύρονται, εκβιάζονται και κακοποιούνται από τους υποστηρικτές της άμβλωσης.

 

πηγή

ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !