ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Χαμός στα Δερβενοχώρια για τις ανεμογεννήτριες - Άγνωστοι έκαψαν μηχανήματα μεγάλης αξίας!

newspull
1


10/11/22

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ

Βάζουν ανεμογεννήτριες πάνω από την είσοδο της Καταβόθρας, το παλιότερο καταγεγραμμένο σπήλαιο της Ελλάδας χωρίς ειδική μελέτη!

Θα βουλιάξουν τα Δερβενοχώρια αν δεν σταματήσει ΑΜΕΣΑ αυτό το έγκλημα!

Δασαρχείο-Περιφέρεια-Δήμος-Κράτος-Εταιρία «ΘΑΛΕΙΑ» = Συνυπεύθυνοι για το έγκλημα που συντελείται αυτή τη στιγμή στα Δερβενοχώρια και πιθανά κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος!

ΑΜΕΛΕΙΑ; ΔΟΛΟΣ; ΑΠΑΤΗ; Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ!


Χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση και ενημέρωση, την Τρίτη, 5 Απριλίου, η εταιρία «Θάλεια», έφερε τεράστια μηχανήματα στην πίσω μεριά της Πύλης και ξεκίνησε να ανοίγει δρόμους για να βάλει 3 νέες ανεμογεννήτριες στα υπερκορεσμένα από ανεμο-τέρατα Δερβενοχώρια. Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και την Τετάρτη, 6 Απριλίου, σε μια ανεπίσημη μάζωξη ρώτησαν θορυβημένοι τον πρόεδρο της κοινότητας Σκούρτων, Β. Ίσσαρη και τον αντιδήμαρχο Δερβενοχωρίων, κ. Ν. Πέτρου αν ο Δήμος έχει κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσει αυτή τη νέα και εμφανώς επικίνδυνη εγκατάσταση, για να πάρουν τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος έχει κινηθεί νομικά και το έργο θα σταματήσει! Κάτι που φυσικά δεν ισχύει και αναιρέθηκε την επόμενη μέρα διά στόματος του Δημάρχου μας, Β. Περγάλια στην συγκέντρωση των κατοίκων των χωριών μας στο Πνευματικό Κέντρο Σκούρτων. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους κατοίκους των Δερβενοχωρίων ότι ο Δήμος θα κινηθεί νομικά άμεσα, θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και θα σταματήσει αυτό το έγκλημα που πάει να συντελεστεί στον πολύπαθο τόπο μας. Σε δήλωσή του στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε τα παραπάνω και μας είπε ότι τόσο ο Δήμος – σύσσωμη συμπολίτευση και αντιπολίτευση-, όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά για την εγκατάσταση των συγκεκριμένων ανεμογεννητριών και ότι ο ίδιος ζήτησε και πήρε από την εταιρία «Θάλεια» αναστολή των εργασιών της 2 ημερών για να γίνουν οι νομικές ενέργειες. Το ζήτημα που προκύπτει όμως είναι ότι οι 2 ημέρες δεν είναι αρκετές για να κατατεθούν, να εγκριθούν και να εφαρμοστούν τα ασφαλιστικά μέτρα και μετά την παρέλευσή τους, δηλαδή από αύριο, η εταιρία θα συνεχίσει να καταστρέφει ανελέητα τον τόπο μας. Την Παρασκευή, 8 Απριλίου, στις 7 το πρωί, όπως συμφωνήθηκε στη συγκέντρωση της Πέμπτης, πολλοί κάτοικοι των Δερβενοχωρίων, παρουσία του Δημάρχου, πήγαν στο σημείο που γίνονται τα έργα για επιτόπια αυτοψία. Μια τεράστια μπουλντόζα της εταιρίας έκλεινε την πρόσβαση (με την δικαιολογία μην γίνει ατύχημα, λες και το βουνό τους ανήκει, λες και το έχουν αγοράσει!!!) και οι παρευρισκόμενοι αναγκάστηκαν να περπατήσουν μέχρι την κορυφή του βουνού για να δουν ιδίοις όμμασι το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής και του εγκλήματος. Ενός εγκλήματος για το οποίο υπάρχουν πολλοί υπεύθυνοι για να λογοδοτήσουν:


1ο έγκλημα : Εταιρία «Θάλεια» : Έκανε μελέτη του έργου, αλλά ΟΧΙ γεωλογική μελέτη για το σπήλαιο, η είσοδος του οποίου υπάρχει ακριβώς κάτω από το βουνό που ήρθαν να σκάψουν! Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μελέτη που κατέθεσαν για να πάρουν έγκριση, η ύπαρξη του σπηλαίου -της Καταβόθρας- αποσιωπείται! Είναι προφανές ότι αν αναφερόταν ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΟΤΕ ΑΔΕΙΑ! Ήρθαν να βάλουν 3 ανεμογεννήτριες, μία εκ των οποίων θα είναι ίσως η μεγαλύτερη σε μέγεθος της Ελλάδας, πάνω από ένα ζωτικής σημασίας για τον τόπο σπήλαιο, του οποίου, οποιαδήποτε κατολίσθηση θα σημάνει το ΤΕΛΟΣ και το ΒΟΥΛΙΑΓΜΑ των Δερβενοχωρίων! Προκαλούμε την εταιρία να στείλει στην εφημερίδα το πλήρες κείμενο της μελέτης που κατέθεσε για να αδειοδοτηθεί.

Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι το σπήλαιο της Καταβόθρας, είναι ένα από τα παλαιότερα καταγεγραμμένα σπήλαια της Ελλάδας, έχει αριθμό μητρώου και είναι από τα πρώτα σπήλαια που εξερεύνησε το ζεύγος Γιάννη και Άννας Πετροχείλου, ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας το 1950. Σύμφωνα με καταγγελίες πολλών κατοίκων που δούλευαν στα χωράφια τους τις ημέρες που η εταιρία ‘Θάλεια» άρχισε να σπέρνει την καταστροφή, καθώς και βοσκών, από την είσοδο της Καταβόθρας έβγαινε πυκνή σκόνη κι αυτό είναι ένδειξη ότι μπορεί να έχει γίνει κατολίσθηση! Γνωρίζουμε ότι στο βόρειο τμήμα του βουνού η Καταβόθρα είναι ανάβαθη, συνεπώς επικίνδυνη για κατολισθήσεις! Κάθε χτύπημα του σφυριού ισοδυναμεί με σεισμό 9 Ρίχτερ! Εάν φράξει οποιοδήποτε σημείο της Καταβόθρας, μέσω της οποίας διοχετεύονται τα νερά του οροπεδίου, τότε αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει; ΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ! ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ! ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΟΣΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΧΩΡΙΑ! Από ποιον θα ζητήσουμε ευθύνες μετά; Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της καταστροφής που πάει να συντελεστεί; Το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράττεται στο βωμό του κέρδους;

Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ε Υ Ο Υ Μ Ε!

Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε!

Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε!


Η εφημερίδα μας ενημέρωσε αμέσως τηλεφωνικά και με email την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρία, άλλες εταιρίες σπηλαιολόγων και το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για να προλάβουμε την καταστροφή του οροπεδίου μας.

2ο έγκλημα : Δασαρχείο : Το Δασαρχείο της Θήβας έδωσε στην ανάδοχο εταιρία άδεια να προχωρήσει σε εργασίες και να βάλει ανεμογεννήτριες πάνω από την Καταβόθρα ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΨΙΑ και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ! Το ίδιο Δασαρχείο που μοιράζει απλόχερα άδειες στις εταιρίες που βάζουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά και τους δίνει το ελεύθερο να κόβουν δέντρα, να αποψιλώνουν τα βουνά από κάθε είδους βλάστηση και να τα μετατρέπουν σε «κρανίου τόπο», μοιράζει πρόστιμα και «καμπάνες» σε όποιον τολμήσει να κόψει ένα δέντρο στην αυλή του! Τέτοια υποκρισία! Αυτό το περιβόητο Δασαρχείο της Θήβας έδωσε άδεια να σκάψουν τα μηχανήματα της «Θάλειας» πάνω από την Καταβόθρα χωρίς να έρθει να κάνει αυτοψία, χωρίς να ζητήσει από τους υπαλλήλους που έχει στην περιοχή να γνωμοδοτήσουν ως γνώστες του τόπου, χωρίς μελέτη. Η «Θάλεια» ήρθε και τα σάρωσε όλα! Σαν να της ανήκει ο τόπος. Σαν να αγόρασε το βουνό. Ξερίζωσαν και ισοπέδωσαν τα πάντα. Κι αν βουλιάξει ο τόπος κ. Δασάρχη θα αναλάβεις την ευθύνη; Επειδή έδωσες απλόχερα άδειες στους κατακτητές των Δερβενοχωρίων να μας γεμίσουν με τέρατα 100 μέτρα από τα σπίτια μας, οι περιουσίες μας έχασαν την αξία τους, έχουμε οπτική και ακουστική όχληση μεγατόνων σε διάστημα λίγων ετών, κινδυνεύει η υγεία μας με ποικίλους τρόπους και τώρα κινδυνεύουμε να βουλιάξουμε! Η εφημερίδα ΠΡΟΚΑΛΕΙ τον κ.κ. Δασάρχη να μας πει ΓΙΑΤΙ έδωσε την συγκεκριμένη άδεια, με ποια κριτήρια, γιατί δεν έκανε αυτοψία και αν αναλαμβάνει την ευθύνη για τις συνέπειες.

3ο έγκλημα : Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Δήμος Τανάγρας : Γιατί ο κ. Σπανός δεν έστειλε τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να κάνουν έλεγχο από τη στιγμή που η Περιφέρεια πήρε απορριπτική απόφαση; Γιατί ο Δήμος Τανάγρας δεν έστειλε τις τεχνικές υπηρεσίες του να κάνουν έλεγχο αφού πήρε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο απορριπτική απόφαση; Η διαδικασία είναι: όταν υπάρχει μια απόφαση που δεν τη θέλουμε, την προσβάλουμε! Τι έκανε η Περιφέρεια; ΤΙΠΟΤΑ! Τι έκανε ο Δήμος; ΤΙΠΟΤΑ! Έπρεπε να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι για να κάνει ασφαλιστικά μέτρα!

Η εφημερίδα των Δερβενοχωρίων απαιτεί : Να της κοινοποιήσει ο Δήμος Τανάγρας ΟΛΑ τα έγγραφα με τις ενέργειες που έκανε και θα κάνει για να σωθούν τα Δερβενοχώρια από την ολική καταστροφή τους. Να απαντήσει η Περιφέρεια γιατί αδράνησε και αδιαφόρησε για τα Δερβενοχώρια. Να απαντήσει ο Δασάρχης Θηβών γιατί δεν έκανε μελέτη και αυτοψία και επέτρεψε να μπουν ανεμο-τέρατα πάνω από την Καταβόθρα μετατρέποντας το βουνό σε «κρανίου τόπο»;! Έχουμε δεσμευτεί στους εκατοντάδες αναγνώστες μας να δώσουμε απαντήσεις. Και θα τις δώσουμε!

Οι κάτοικοι των Δερβενοχωρίων ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, καταγγέλλουν όλους τους φορείς και την εταιρία «Θάλεια» για ολιγωρία και φυσικά θα υποβάλλουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Κάποιοι θα κάτσουν στο σκαμνί για απόκρυψη στοιχείων, ολιγωρία και παράβαση καθήκοντος. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε καταγγελίες για δωροδοκία! Η ώρα της κρίσης έφτασε, όπως και ο κόμπος στο χτένι που λέει και ο σοφός ελληνικός λαός.

11/4/22

Τους έκαψαν τα μηχανήματα που βάζουν τις ανεμογεννήτριες!

Καμένα βρέθηκαν σήμερα το πρωί τρία μηχανήματα της εταιρίας που βάζει τις ανεμογεννήτριες στο Ρόκανι!


Σε δολιοφθορά αποδίδει η αστυνομία τον εμπρησμό τριών μηχανημάτων της τεχνικής εταιρίας «Κάδμος» που έχει αναλάβει να βάλει τις ανεμογεννήτριες στο Ρόκανι Σκούρτων για λογαριασμό της εταιρίας «Θάλεια». Άγνωστοι, κατά τη διάρκεια της νύχτας, προχώρησαν στον εμπρησμό των μηχανημάτων, τα οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι μεγάλης αξίας. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και αναμένουμε τις εξελίξεις για να σας ενημερώσουμε.


Πηγή : ''Η Φωνή των Δερβενοχωρίων''(fonidervenochorion.com



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.








18/4/22 4:28 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

  1. Πήξανε τα Δερβενοχώρια,Πύλη,Σκούρτα κτλ και τώρα ποιοί καλοί μας φίλοι έχουν σειρά?? Μα φυσικά οι συνήθεις ύποπτοι της Αττικής.Αυτοί που τα καταπίνουν όλα ή αδιαφορούν παντελώς ή βλέπουν κέρδος.Βίλια,Κριεκούκι,Μάζι,Κάζα,Πόρτο και Ψάθα,Αλεποχώρι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !