ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Νέα στοιχεία απο τον Bρετανικό "ΕΟΠΥΥ" : «Η θνητότητα των εμβολιασμένων είναι 5πλάσια από τη θνητότητα των ανεμβολίαστων»

newspull
0


Η Αγγλία είναι μια από τις χώρες που δίνουν στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για τους θανάτους και τα κρούσματα του κορωνοϊού και μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη και συνήθως τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι αποκαλυπτικά. 

Ο διδάκτωρ Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Αρβανίτης, σχολιάζει τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν και συγκρίνει τη νοσηρότητα, τη θνητότητα και την θνησιμότητα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Ο Κ.Αρβανίτης καταλήγει στα εξής συμπεράσματα: 

Οι ανεμβολίαστοι νοσούν συχνότερα στις μικρές ηλικίες, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες νοσούν οι εμβολιασμένοι πιο συχνά. 
Η θνησιμότητα των εμβολιασμένων με 2 δόσεις είναι 5πλάσια από τη θνητότητα των ανεμβολίαστων. 
Και η θνησιμότητα των εμβολιασμένων με 2 δόσεις είναι υπερδιπλάσια από τη θνησιμότητα των ανεμβολίαστων
Αναλυτικά όσα αναφέρει: 

«ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ.
ΝΟΣΟΥΝ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ,
ΜΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ...

Τα στοιχεία από Αγγλία, που ως τον προηγούμενο μήνα τα βρίσκαμε στο δελτίο του Public Health England (θα λέγαμε ότι είναι ο αγγλικός "ΕΟΔΥ"), που έβγαινε κάθε 2 βδομάδες, τώρα πια δεν περιέχονται εκεί.

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα τα βρίσκουμε στο εβδομαδιαίο δελτίο του επίσης κρατικού UK Health Security Agency (θα λέγαμε ο βρετανικός "ΕΟΠΥΥ").

Αν και βγαίνει κάθε εβδομάδα, περιέχει ομαδοποιημένα  τα στοιχεία των 4 τελευταίων εβδομάδων, και όχι κάθε εβδομάδας ξεχωριστά.

Ετσι, το δελτίο αριθ. 41, περιέχει ομαδοποιημένα τα στοιχεία των προηγούμενων 4 εβδομάδων του έτους και συγκεκριμένα των εβδομάδων 37-40, που αντιστοιχούν σε 13  Σεπτεμβρίου ως 10 Οκτωβρίου.



Το δελτίο περιέχει πολύ σημαντικά αριθμητικά δεδομένα, που θα τα αναλύσουμε εδώ.
(Περιέχει επίσης απόψεις και συμβουλές, που δεν θα ασχοληθούμε μαζί τους, γιατί έχουμε δικό μας εγκέφαλο, που μπορεί να επεξεργαστεί τα ίδια τα δεδομένα και να βγάλει συμπεράσματα.)

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ



Τα δεδομένα είναι πιο αναλυτικά από ότι παλιότερα. Εκεί που μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου μας τα έδιναν κάπως χοντροκομμένα, σε 2 ηλικιακές κατηγορίες (τους άνω των 50 και τους κάτω των 50) τώρα μας τα δίνουν ταξινομημένα σε 8 ηλικιακές κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία είναι οι κάτω των 18 ετών. Δηλαδή είναι μαζί παιδιά και έφηβοι, κάτι που είναι μάλλον προβληματικό, αλλά ελπίζουμε να διορθωθεί σε επόμενα δελτία.
Η δεύτερη κατηγορία είναι οι από 18-29 και από εκεί και πάνω πάει ανά 10ετία, ως τα 80.

Οι άνω των 80 είναι πάλι όλοι μαζί, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα...


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ 1:  ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ

- Στην 1η στήλη είναι οι ηλικιακές ομάδες
- Στην 2η στήλη είναι οι ανεμβολίαστοι. 
- Στις 3η και 4η και 5η στήλη είναι οι τρείς κατηγορίες εμβολιασμένων, όπως φαίνονται στους τίτλους των στηλών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή ο αριθμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων δεν είναι ίδιος, τα νούμερα ως εδώ δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα. Για αυτό και μάς δίνουν τις επόμενες 2 στήλες, που μας δείχνουν τις νοσήσεις για ΙΔΙΟ αριθμό (ανά 100.000 άτομα).

Οπότε οι συγκρίσεις μπορούν να γίνουν μόνο μεταξύ των στοιχείων 6ης και 7ης στήλης.

Βλέπουμε ότι μόνο στις 2 χαμηλότερες ηλικιακές κατηγορίες νοσούν συχνότερα οι ανεμβολίαστοι! 

Σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες οι εμβολιασμένοι (και μάλιστα με 2 δόσεις) νοσούν πολύ περισσότερο!

Αυτό δεν μπορούν να το εξηγήσουν οι Αγγλοι και για αυτό γράφουν ότι το αόριστο ότι "μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια", αναφέρουν και μία-δύο ενδεικτικά, αλλά είναι φανερό ότι δεν έχουν πειστική εξήγηση...

Τώρα, στο σύνολο, βλέπουμε ότι οι ανεμβολίαστοι είναι περισσότεροι και αυτό φυσικά είναι αναμενόμενο, αφού υπερέχουν στις 2 χαμηλότερες ηλικιακά κατηγορίες, που είναι και οι πολυαριθμότερες. 

Οποιος υπερέχει εκεί, συνήθως υπερέχει και στο σύνολο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Οι τελευταίες 2 στήλες, με μπλε χρώμα, είναι οι πληθυσμοί των ανεμβολίαστων και των εμβολιασμένων με 2 δόσεις, όπως αυτοί προκύπτουν από ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, μεταξύ των προηγούμενων στηλών που μας δόθηκαν.

Από αυτά τα σύνολα βγαίνουν και οι 3 δείκτες στο κάτω μέρος του πίνακα, που είναι επίσης με μπλε γράμματα.
- Η επίπτωση της νόσησης σε ανεμβολίαστους είναι συνολικά 1,72%.
- Η επίπτωση της νόσησης σε εμβολιασμένους με 2 δόσεις είναι συνολικά 0,76%.
(Δεν έχουμε τρόπο από τα δεδομένα αυτού εδώ του πίνακα να υπολογίσουμε για τους εμβολιασμένους με 1 δόση, γιατί δεν μας δίνουν ποσοστά για αυτούς. Ομως, αν πάρουμε τον αριθμό τους, από το Our World in Data,  που για την μεσαία ημέρα του 28ήμερου, την 26η Σεπτεμβρίου, είναι 3.362.885, τότε προκύπτει μία νοσηρότητα της τάξης του 1,12%, που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο νοσηρότητες μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.)

ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΝΟΣΗΣΗ

Από τα δύο ποσοστά της επίπτωσης νόσησης, προκύπτει ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (ή αληθινή προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια από την νόσηση) που είναι η διαφορά τους:  1,72% - 0,76 % = 0,96%

Το αντίστροφο αυτού του αριθμού είναι το Ν.N.Τ (Number Need to Treat) δηλαδή ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να εμβολιάσεις, για να αποτρέψεις ΜΙΑ νόσηση μόνο.

Ο αριθμός αυτός είναι 104, δηλαδή πρέπει να εμβολιάσεις 104 άτομα, για να μην νοσήσει ο ένας! 

Βλέπουμε ότι η προστασία είναι εξαιρετικά χαμηλή. Ενας πολύς καλός δείκτης ΝNΤ θα ήταν κάτι μεταξύ 10 και 20. Ενας αξιοπρεπής θα ήταν κάτι μεταξύ 20 και 30.

Πάνω από 50 άτομα αν πρέπει να εμβολιάσεις για να αποτρέψεις 1 και μόνη νόσηση, αυτό δείχνει πολύ χαμηλή προστασία. 

Εδώ έχουμε εξαιρετικά χαμηλή προστασία, με 104 άτομα να πρέπει να εμβολιάσουμε, για να προστατέψουμε τον έναν από αυτούς!

Οι υπόλοιποι 103 δεν έχουν να περιμένουν όφελος, άρα μόνο πιθανές παρενέργειες...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Οταν ακούτε για "προστασίες" της τάξης του 80% ή 90% και τέτοια νούμερα, να ξέρετε ότι υπολογίζουν τον ΣΧΕΤΙΚΟ κίνδυνο και όχι τον ΑΠΟΛΥΤΟ.

Δηλαδή στο παρόν παράδειγμα, αφήνουν στην άκρη τις δεκάδες εκατομμυρίων ανθρώπων που εμβολιάστηκαν, σαν να μην υπήρξαν ποτέ (!) και ασχολούνται μόνο με τους νοσήσαντες (371.696 ανεμβολίαστοι, 288.181 εμβολιασμένοι με 2 δόσεις) λες και μόνο αυτοί εμβολιάστηκαν! 

Με το μαγείρεμα αυτό βγάζουν υψηλά νούμερα, που  τα ονομάζουν "ποσοστά προστασίας", που όμως δεν έχουν καμία αληθινή αξία.

Ενα απλό παράδειγμα:

Δίνουμε ένα καινούργιο παυσίπονο φάρμακο σε 100 δισκοπάθειες και βελτιώνονται μόνο 2 άτομα. Είναι προφανές ότι το φάρμακο δεν κάνει τίποτα.

Δίνουμε σε άλλες 100 δισκοπάθειες ένα placebo και βελτιώνεται 1 άτομο.

Ερχεται η καλή εταιρία και σου λέει:

- Στην ομάδα placebo βελτιώθηκε μόνο ένας. Με το φάρμακο μας βελτιώθηκαν δύο. Το 2 είναι διπλάσιο του 1, άρα κάνουμε βελτίωση κατά 100% σε σχέση με το Placebo (!!!)

Δηλαδή, άφησαν στην άκρη τους 98, που το ήπιαν χωρίς κανένα όφελος και επομένως είναι εκτεθειμένοι μόνο σε πιθανές παρενέργειες, για το τίποτα...

Η μόνη λογική απάντηση είναι: πάρτε το ματζούνι σας και πιείτε το μόνοι σας.

Με τέτοιας ποιότητας υπολογισμούς βγάζουν κατά καιρούς τα ποσοστά της δήθεν "προστασίας" αυτών των εμβολίων, από 65-95%.

Ο Απόλυτος Δείκτης σήμερα δεν φτάνει ούτε το 1% και μην το ξεχνούμε αυτό. Είναι 0,96%.

ΠΙΝΑΚΑΣ 2: 

ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ 28 ΗΜΕΡΩΝ

Μέσα σε 28 ημέρες από την έναρξη της νόσησης, βλέπουμε ότι:
- από τους 371.696 ανεμβολίαστους που είχαν νοσήσει, πέθαναν οι 557 (ποσοστό 0,15%).
- από τους 288.181 εμβολιασμένους (2 δόσεις) που είχαν νοσήσει, πέθαναν 2.136 (ποσοστό 0,74%).
Η θνητότητα στους εμβολιασμένους ήταν περίπου 5πλάσια!
Επίσημα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου...

ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ 28 ΗΜΕΡΩΝ

Ας δούμε όμως και την θνησιμότητα, που είναι πιο αντιπροσωπευτική, αφού στην θνητότητα βγαίνει σημαντικά υψηλότερη της πραγματικής, (αφού δεν γνωρίζουμε τον αληθινό αριθμό νοσησάντων, μιας και πολλοί νοσούν ασυμπτωματικά ή ασήμαντα και δεν πηγαίνουν να νοσηλευτούν).
- Από τους συνολικά 21.557.104 ανεμβολίαστους, πέθαναν  557 άτομα. 
Θνησιμότητα: 0,0026% 
- Από τους 37.683.497 εμβολιασμένους με 2  δόσεις, πέθαναν 2.136 άτομα.
Θνησιμότητα: 0,0057%
Η θνησιμότητα στους εμβολιασμένους ήταν υπερδιπλάσια!

ΠΙΝΑΚΑΣ 3 : ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ 60 ΗΜΕΡΩΝ

Σε αυτόν τον πίνακα βλέπουμε τα αντίστοιχα νούμερα και ποσοστά, αλλά για 60 ημέρες από την νόσηση.
Οι απόλυτοι αριθμοί θανάτων αυξάνουν λίγο, αλλά αυξάνουν σε όλες τις ομάδες αναλογίες περίπου παρόμοια, οπότε οι αναλογίες διατηρούνται.
Η θνητότητα συνεχίζει να είναι περίπου 5πλάσια στους εμβολιασμένους.
Η θνησιμότητα συνεχίζει να είναι υπερδιπλάσια στους εμβολιασμένους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1) ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ

Οι ανεμβολίαστοι φαίνεται να νοσούν συχνότερα σε μικρές ηλικίες, έως 29 ετών.
Από 30 ετών και πάνω, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, οι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις νοσούν πολύ συχνότερα!

2) ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ

Η θνητότητα των εμβολιασμένων με 2 δόσεις είναι 5πλάσια από τη θνητότητα των ανεμβολίαστων, τόσο στις 28 μέρες από την νόσηση, όσο και στις 60 μέρες.

3) ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η θνησιμότητα των εμβολιασμένων με 2 δόσεις είναι υπερδιπλάσια από τη θνησιμότητα των ανεμβολίαστων, τόσο στις 28 μέρες από την νόσηση, όσο και στις 60 μέρες.

4) ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ 1 ΔΟΣΗ

- Η νοσηρότητά τους είναι 1,12%, που είναι ενδιάμεση, μεταξύ ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων με 2 δόσεις
- Η θνητότητα τους είναι σχεδόν διπλάσια απο την θνητότητα των ανεμβολίαστων, τόσο σε 28 μέρες (0,24%) όσο και στις 60 μέρες (0,34%).
- Η θνησιμότητα είναι χαμηλή, ελάχιστα μόνο ψηλότερη από των ανεμβολίαστων, τόσο σε 28 μέρες (0,27%) όσο και στις 60 μέρες (0,37%)».









ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !