ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Νηστίσιμος Αλάδωτος Χαλβάς με Κρέμα!!

newspull
0



Φτιάξτε για την περίοδο της νηστείας Πεντανόστιμο νηστίσιμο αλάδωτο σιμιγδαλένιο χαλβά με κρέμα!! Θα τον λατρέψετε

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την κρέμα:

500 γρ γάλα αμυγδάλου
70 γρ ζάχαρη
50 γρ κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
Για τον χαλβά:

500 γρ χυμό πορτοκάλι
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το στολισμό:

2 κτσ μαρμελάδα
κεράσι Νερό για το αραίωμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500 γρ γάλα αμυγδάλου μαζί με 70 γρ ζάχαρη, 50 γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε και τις 2 βανιλίνες
Ρίχνουμε την κρέμα όπως είναι ζεστή μέσα στην φόρμα και το αφήνουμε στην άκρη
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε 100 γρ χοντρό, 100 γρ ψιλό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά
Προσθέτουμε 500 γρ χυμό πορτοκάλι , 200 γρ νερό , 200 γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει
Αφού πήξει συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στην φωτιά για ακόμα 1 λεπτό
Στρώνουμε τον χαλβά πάνω από την κρέμα το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου
Μετά από 1 ώρα αφού έχει κρυώσει και έχει σταθεροποιηθεί τον ξεφορμάρουμε
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 2 κτσ από την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και την αραιώνουμε με λίγο νερό
Ρίχνουμε την μαρμελάδα γύρω γύρω τον χαλβά και έπειτα είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε
Μια υπέροχη αλάδωτη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το Βίντεο για περισσότερη βοήθεια!










Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !