Πρεμιέρα για τους καφέ κάδους στο Δήμο Αιγάλεω - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Πρεμιέρα για τους καφέ κάδους στο Δήμο Αιγάλεω

       


Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής και της αναβάθμισης των λαϊκών αγορών, ξεκίνησε η εγκατάσταση και λειτουργία των πρώτων καφέ κάδων στις λαϊκές αγορές του Δήμου Αιγάλεω, για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων (βιοαπόβλητα). Πρόκειται για ένα σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος έχει τεθεί στη διάθεση των Δήμων από την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων. Στους κάδους κομποστοποίησης θα εναποτίθενται τα βιοαπόβλητα από τη Λαϊκή Αγορά κατά την ημέρα λειτουργίας της, μία διαδικασία με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.  

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στην Λαϊκή Αγορά επί της οδού Δελφών, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λαϊκών Αγορών Σταύρος Μελάς, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Δημήτρης Μουλιάτος και ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Πωλητών της ΄Β Λαϊκής Αγοράς Πειραιά Γιώργος Τσούνιας, ενημέρωσαν, από κοινού, τους παραγωγούς για το πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων, παροτρύνοντάς τους να εναποθέτουν όλα τα υπολείμματα φυτικών προϊόντων τους στους καφέ κάδους που βρίσκονται, πλέον, στο χώρο των λαϊκών αγορών.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου προγράμματος στον Δήμο Αιγάλεω, ο κ. Λεωτσάκος δήλωσε:  «Έχει ξεκινήσει δυναμικά η ανάπτυξη ενός νέου δικτύου για τη χωριστή συλλογή οργανικών προϊόντων με στόχο την μείωση των απορριμμάτων και την προστασία του Περιβάλλοντος. Οικοδομούμε βήμα - βήμα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης  απορριμμάτων, παρέχοντας βιώσιμες λύσεις. Κάνουμε πράξη, με συντονισμένες περιβαλλοντικές δράσεις, το όραμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για μια πράσινη, πρότυπη Περιφέρεια. Στην ίδια κατεύθυνση, υλοποιείται η δέσμευση για τη σταδιακή διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ, ταυτόχρονα κατασκευάζονται 3 νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων. Κοινός μας στόχος μία περιβαλλοντικά αναβαθμισμένη Αττική, με επίκεντρο την ανακύκλωση, ως καθημερινή πράξη ευθύνης».


newspull


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here