Συμπολίτης που έπεσε θύμα της επίθεσης με πέτρες από τη γέφυρα του τρένου, μεταξύ Δαφνιού και Αφαίας, την περασμένη Δευτέρα, περιγράφει το περιστατικό και εκδηλώνει την αγωνία του για τον σοβαρό κίνδυνο που έχει αυτή η συχνά επαναλαμβανόμενη εγκληματική ενέργεια.

Ονομάζομαι Χρήστος και είμαι από το Χαϊδάρι.

Ο λόγος που σας γράφω είναι για να σας ενημερώσω για κάτι που μου συνέβη, με απώτερο σκοπό, την από μεριά σας ενημέρωση και πληροφόρηση όσο το δυνατόν περισσότερον πολιτών για το συμβάν και την αντιμετώπιση του.

Τη Δευτέρα 18/1 και ώρα 20:30, καθώς ανέβαινα το ρεύμα της Αθηνών – Κορίνθου προς Αθήνα, στο ύψος της Αφαίας εγώ και άλλα διερχόμενα οχήματα δεχτήκαμε επίθεση με πέτρες. Να επισημάνω εδώ ότι οι “πέτρες” ήταν στο μέγεθος της ανθρώπινης παλάμης, σχεδόν κοτρώνες. Είναι οι πέτρες που υπάρχουν ανάμεσα στις γραμμές των τρένων για να απορροφούν τους κραδασμούς.

Στο σημείο αυτό υπάρχει η γέφυρα του τρένου και οι δράστες τις πετάνε πάνω από τη γέφυρα από ύψος περίπου 25-30 μέτρα.

Εκείνη τη στιγμή χτυπηθήκαμε 2 οχήματα και ένα φορτηγό. Με βάση τον αριθμό των πετρών που δεχτήκαμε, πρέπει οι δράστες να ήταν τουλαχιστον 4-5 άτομα. Πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας.

Τυχερός μέσα στην ατυχία μου, δεν τραυματίστηκα, καθώς καμία πέτρα δεν βρήκε το παρμπρίζ. Ο δρόμος είναι ταχείας κυκλοφορίας και η ταχύτητα των οχημάτων είναι 90-100χλμ. Δεν υπάρχει περίπτωση, αν η πέτρα αυτή πετύχει γυαλί, να μην το σπάσει και προφανώς δεν χρειάζεται να αναλύσω ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες σε μια τέτοια περίπτωση.

Τα αυτοκίνητα έχουν μεγάλες υλικές ζημιές, αλλά αυτό το βάζουμε σε δεύτερη μοίρα.

Είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο τον τελευταίο καιρό και γίνεται συνήθως όταν έχει νυχτώσει. Πραγματικά, με την ταχύτητα που πηγαίνουν τα οχήματα, οι οδηγοί δεν ξέρουν από που τους ήρθε και τι τους χτύπησε. Οι πέτρες που μένουν στο οδόστρωμα, λόγω του μεγέθους τους, είναι επικίνδυνες τόσα για τα αυτοκίνητα αλλά πολύ περισσότερα για τα δίκυκλα οχήματα.

Με μια γρήγορη έρευνα που έκανα, στη γέφυρα δεν έχει δικαιοδοσία ο Δήμος Χαϊδαρίου, καθώς ανήκει στην ιδιωτική εταιρεία Cosco (σσ. ανήκει στον ΟΣΕ).

Εμείς καλέσαμε την άμεση δράση για την καταγραφή του συμβάντος και κάναμε και μήνυση κατά αγνώστων στο ΑΤ Χαϊδαρίου. Στο Τμήμα μας είπαν ότι παρόλο που το φαινόμενο είναι συχνό οι καταγγελίες και οι μηνύσεις δεν είναι τόσο συχνές και ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για την επίλυση του προβλήματος.

Θεωρώ πως αν ενημερώσετε τους πολίτες για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας στην περίπτωση που του συμβεί κάτι αντίστοιχο και το θέμα πάρει διαστάσεις ίσως και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Είναι κρίμα πάντως να θρηνήσουμε θύματα για να χρειαστεί να παρθούν τότε τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγη xaidarisimera.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)