ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Η ΛΑΡΙΣΑ - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Η ΛΑΡΙΣΑ


    Προχθές εγκαινιάστηκε στη Λάρισα ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει τα όνειρα και τις ελπίδες των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών του Ειδικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ).
Μπράβο στη Λάρισα και στους ανθρώπους που βοήθησαν να υλοποιηθεί το όραμα.

    Μοιραία, ήρθαν στη σκέψη και  το μυαλό μου τα ειδικά σχολεία της Θήβας. Φαίνεται ότι, για τους κρατούντες, στο Λουτουφί και το Κοντίτο πηγαίνουν μαθητές «ενός κατώτερου θεού». Χώροι μικροί και λίγοι, λυόμενα, τουαλέτες ελάχιστες και μη προσβάσιμες για τα παιδιά που θέλουν χώρο για να κινηθούν, να εκτονωθούν, να εκφραστούν.
  Η σύγχρονη παιδαγωγική ως πιο πολυσυζητημένες λέξεις έχει τις λέξεις « ένταξη-ενσωμάτωση- συμπερίληψη». Ως φαίνεται δεν έχουν φτάσει στα αυτιά αυτών που αποφασίζουν και είναι άγνωστες στο λεξιλόγιό τους.
-->>

   Στη Θήβα, στην περιοχή του Ταχίου, υπάρχουν οικόπεδα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) που μπορούν να παραχωρηθούν στον Δήμο Θηβαίων και να δρομολογηθεί η χρηματοδότησή τους από ευρωπαϊκά προγράμματα, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) ή από άλλες πηγές. Συσκέψεις, πιέσεις, προτάσεις έχουν γίνει κατά καιρούς χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Δύσκολο εγχείρημα αλλά δεν έχουν γίνει ούτε τα πρώτα βήματα, ούτε ο σχεδιασμός, ούτε πρόταση για παραχώρηση του οικοπέδου.
     Επειδή το ΕΕΕΕΚ Λάρισας έγινε με δαπάνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και επειδή η δική μας περιφέρεια δεν έχει χρηματοδοτήσει κανένα μεγάλο έργο στον χώρο της εκπαίδευσης θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να μπει ως αίτημα αιχμής και διεκδίκησης η ίδρυση συγκροτήματος ειδικών σχολείων στην περιοχή Ταχίου Θήβας δίπλα από το 6ο Δημοτικό Σχολείο.
  Το οφείλουμε στους πολίτες, τους εκπαιδευτικούς αλλά- πρώτα και κύρια- στους γονείς και τους μαθητές με προβλήματα και αναπηρίες… 

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
Δημ. Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων- ΔάσκαλοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here