Ανοιχτή αιμοδοσία 22-23 Σεπτεμβρίου στο δημαρχείο Αιγάλεω - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Ανοιχτή αιμοδοσία 22-23 Σεπτεμβρίου στο δημαρχείο Αιγάλεω


Πέντε λεπτά από το χρόνο μας αρκούν να σώσουν μία ζωή! Στον δήμο Αιγάλεω διοργανώνεται η δεύτερη ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας φέτος στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου (8:30-13:00) από τη διεύθυνση κοινωνικής προστασίας και τον σύλλογο εργαζομένων, για την ενίσχυση της δημοτικής Τράπεζας Αίματος, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.
Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται, αλλά μόνο χαρίζεται άλλωστε. Με την πολύτιμη προσφορά του κάθε συμπολίτη μας, το αίμα θα είναι διαθέσιμο σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει αιμοδότης, εφ’ όσον είναι υγιής και μεταξύ 18 και 65 ετών, ενώ η υγεία του εξετάζεται σχολαστικά. Νέοι ηλικίας 17 ετών χρειάζονται γραπτή συγκατάθεση ή παρουσία κηδεμόνα. Ο υποψήφιος αιμοδότης θα πρέπει να αισθάνεται καλά, να είναι ξεκούραστος, να έχει κοιμηθεί την προηγούμενη μέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον, να έχει προηγηθεί ελαφρύ πρωινό στη διατροφή του ή να έχουν περάσει 3 ώρες από ένα επίσης ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα. Η αιμοληψία διαρκεί μόνο πέντε λεπτά και είναι τελείως ανώδυνη, ενώ γίνεται λήψη ιστορικού, ελέγχεται η πίεση του αίματος και η αιμοσφαιρίνη. Μέσα σε λίγη ώρα ο οργανισμός αναπληρώνει τον όγκο του αίματος που του έλειψε. Η συχνότητα που μπορεί ένας αιμοδότης να δίνει αίμα είναι κάθε 3-4 μήνες. O ΑΜΚΑ είναι απαραίτητος για την καταγραφή στο εθνικό μητρώο εθελοντών.
Ταυτόχρονα, ο δήμος Αιγάλεω θα συνεχίσει να πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια του έτους ποικίλα προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του πληθυσμού σχετικά με την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος, όπως ενημερωτικές καμπάνιες, βραβεύσεις εθελοντών αιμοδοτών, συνεργασίες με τοπικούς φορείς, διοργάνωση σχετικών ομιλιών και άλλες δράσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here