ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Συνταγές της καρδιάς : Γλυκό ψυγείου με ζελέ

newspull
0


Πασίγνωστο γλυκάκι, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν το δοκίμασε από τα χεράκια της μανούλας του!
Η δική μου πάντως το έφτιαχνε πολύ συχνά!
Το ίδιο συχνά το φτιάχνω κι εγώ για τους γιους μου, μιας και είναι πανεύκολο, δροσιστικό και το εξαφανίζουν σε χρόνο dt (δεύτερη μέρα δηλαδή δεν φτουράει!)
Η μητέρα μου το έφτιαχνε με άνθος αραβοσίτου, εγώ πάλι έχω βολευτεί την κρέμα ζαχαροπλαστικής κι έτσι το φτιάχνω πλέον.

Τα υλικά μας
(η δόση είναι για ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ αρκετά μεγάλο)
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
2 φακέλους κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
800 ml γάλα (400 ml για τον κάθε φάκελο αναγράφεται στην συσκευασία)
2 φάκελους φρουί ζελέ με γεύση κεράσι (100 γρ ο κάθε φάκελος)
1 μεγάλη κονσέρβα με κομπόστα βερίκοκο ή ροδάκινο
λίγο γάλα για να βουτήξουμε τα πτι μπερ
Πάμε να φτιάξουμε το γλυκάκι:
Βουτάμε τα πτι μπερ σε γάλα και καλύπτουμε την βάση ενός αρκετά μεγάλου παραλληλόγραμμου πυρέξ.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε σε σειρές τα βερίκοκα ή ροδάκινα κομπόστα.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.
Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από το νερό που απαιτείται για την παρασκευή του, με το σιρόπι της κομπόστας.
Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει αρκετά.
Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο.
Με μία κουτάλα αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζελέ στο πυρέξ πάνω από όλα τα υλικά.
Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Το ζελέ πρέπει να προστεθεί αργά και όχι απότομα, αλλιώς θα μας διαλύσει την κρέμα και το γλυκό μας δεν θα έχει όμορφη όψη.
Προσεκτικά τοποθετούμε το πυρέξ και πάλι στο ψυγείο (προτιμείστε ένα από τα χαμηλά ράφια) και το αφήνουμε μέχρι να πήξει καλά το ζελέ και να σταθεροποιηθεί.
Η συνέχεια γνωστή.
Σερβίρουμε μεγάλα κομμάτια και απολαμβάνουμε!

syntageskardias.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !