ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ(ΘΗΒΑ): Χωρίς συζήτηση αναμόρφωση προϋπολογισμού - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΔΗΜ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ(ΘΗΒΑ): Χωρίς συζήτηση αναμόρφωση προϋπολογισμούΧωρίς διάλογο η ψήφιση αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος στον Δήμο Θηβαίων


     Η δημοτική αρχή ψήφισε μόνη της, χωρίς συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε δια περιφοράς, την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του επενδυτικού – τεχνικού προγράμματος έργων.

    Πιστεύουμε ότι για τόσο σοβαρά θέματα θα έπρεπε να εξαντληθούν τα περιθώρια συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος του δήμου.

     Δεδομένων των συνθηκών, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος που θα μπορούσε να εξασφαλίσει αυτή τη δυνατότητα, θα ήταν η συνεδρίαση να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι θα μπορούσαν να εκφέρουν τις απόψεις τους στα πλαίσια μιας δημοκρατικής διαδικασίας ανοιχτού διαλόγου. Η χρήση αυτής της δυνατότητας, άλλωστε, έχει γίνει πράξη σχεδόν από όλους τους δήμους της χώρας.

   Αντίθετα, η δημοτική αρχή επέλεξε η συνεδρίαση να συγκληθεί δια περιφοράς και χωρίς δυνατότητα συζήτησης, με τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων να εξαντλείται μόνο στην αποστολή των όποιων απόψεών τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) ως καταγραφή.

    Για τους λόγους αυτούς απείχαμε από τη συνεδρίαση όπως απείχε και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης (συνολικά 15 δημοτικοί σύμβουλοι). Με την αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα θέματα αυτά ψηφίστηκαν τελικά με μόλις 15 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους.

    Με μόνον αυτό ως δεδομένο, η δημοτική αρχή θα έπρεπε να αναβάλει για λίγες ημέρες τις σχετικές αποφάσεις για τα τόσο σοβαρά αυτά θέματα μέχρι να προετοιμάσει τη δυνατότητα συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης.
 
   Θα έπρεπε να επιδιώξει τον ουσιαστικό διάλογο. Δεν το έπραξε.

   Μεγάλο μερίδιο ευθύνης ανήκει και στη Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς με τον τρόπο της συνέβαλε να διαμορφωθεί αυτό το απαράδεκτο πολιτικά και ηθικά αποτέλεσμα.
Με τη συμμετοχή της διαμορφώθηκε μια οριακή τυπική απαρτία γεγονός που επέτρεψε τη σύγκληση της συνεδρίασης και απέτρεψε τη δυνατότητα ουσιαστικότερης συζήτησης με ευρεία δημοκρατική συμμετοχή.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here