ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Συνταγή : Κέικ χριστουγεννιάτικο

newspull
0



Υλικά

  • 2½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • Άρωμα βανίλιας
  • 3 κουτ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. κοφτό σόδα
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Flora Soft με βούτυρο
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 5 αυγά
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ ή μαύρο ρούμι
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Βάζουμε τις σταφίδες σε μπολάκι και τις μουλιάζουμε σε λίγο από το ποτό που θα χρησιμοποιήσουμε.
  2. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και αφήνουμε να χτυπηθούν στη δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και μετά τα χτυπάμε όλα μαζί για να ενωθούν με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και εναλλάξ το γάλα και το κονιάκ.
  4. Τέλος, προσθέτουμε την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, τις σταφίδες στραγγισμένες και το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί στην αργή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  5. Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα αλειμμένη καλά με Flora Soft με βούτυρο και αλευρωμένη. Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 60 λεπτά περίπου.
  6. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να μισοκρυώσει, το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη. Γαρνίρουμε εάν θέλουμε με γλυκό κουταλιού ή με διάφορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !