Σχέδιο για εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Σχέδιο για εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας


Όπως γράφει το newsit.gr μετά από τα Ναυπηγεία Σύρου, τώρα η Νεώριον ΑΕ Συμμετοχών, "βάζει μπρος" το σχέδιο εξυγίανσης και των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι συζητήσεις με τον Πάνο Ξενοκώστα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ONEX Syros Shipyards, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ώστε στον όμιλο ONEX του Ελληνοαμερικανού επενδυτή, να μεταβιβαστεί σύντομα και το ιστορικό ναυπηγείο στην Ελευσίνα, που μεταξύ άλλων έχει τη δυνατότητα για την κατασκευή πλοίων των 100.000 τόνων.

Η αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών για εφαρμογή σχεδίου εξυγίανσης και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ειπώθηκε σήμερα μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Νεώριον ΑΕ, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Νίκου Ταβουλάρη.
Πρόκειται για έκτακτη γενική συνέλευση της Νεώριον ΑΕ Συμμετοχών, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης της θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία “Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Σύρου ΑΕ”.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ν. Ταβουλάρη, “προσπάθειες καταβάλλονται για την απρόσκοπτη λειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας, έως ότου καταρτιστεί συμφωνία εξυγίανσης κατά το άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα”.
Η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, που επιβαρύνονται συνολικά με χρέη άνω των 200 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί στα πρότυπα των Ναυπηγείων Σύρου.
Υπενθυμίζεται, ότι το σχέδιο εξυγίανσης που υιοθετήθηκε για τα Ναυπηγεία της Σύρου, όταν μεταβιβάστηκε η εταιρεία στην ΟΝΕΧ του Πάνου Ξενοκώστα, μεταξύ άλλων προέβλεπε τη διαγραφή τόκων, προστίμων, οφειλών και απαιτήσεων προς τρίτους, ενώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου το ναυπηγικό συγκρότημα απέκτησε ρευστότητα.
Ταυτόχρονα υπήρξε δέσμευση για να υλοποιηθεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που στην περίπτωση της Σύρου, ανέρχεται στα 29,8 εκατ. ευρώ, για την επόμενη 25ετία.
Ήδη, τα Ναυπηγεία Σύρου, υπό την νέα διοίκηση, βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς, εξυπηρέτησαν από την αρχή της χρονιάς 95 πλοία.
Όπως δε, δήλωσε πρόσφατα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για την ελληνική ναυτιλία “η Σύρος δεν είναι το τέλος της ιστορίας αλλά η αρχή για τις επενδύσεις στη ναυπηγική βιομηχανία. Ελπίζουμε ότι η πρωτοφανής επιτυχία της ΟΝΕΧ, μπορεί να αναπαραχθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα στα ναυπηγεία της Ελευσίνας”.
Τόσο η εύρυθμη λειτουργία των Ναυπηγείων Σύρου, όσο και της Ελευσίνας, αλλά και του Σκαραμαγκά – που αποτελεί το επόμενο μεγάλο “στοίχημα” – αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τον κλάδο της ναυτιλίας, αποσκοπώντας στο να καταστεί η χώρα μας παγκόσμιος προορισμός του κλάδου της ναυπηγοεπισκευαστικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here