Στοιχεία για την φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Στοιχεία για την φονική πλημμύρα στη Μάνδρα ΑττικήςΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ
Kostas Tzavaras)
ΦΥΣΙΚΟΣ-ΓΕΩΛΟΓΟΣ-ΕΚΠΑ

Με αφορμή την επέτειο της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα Αττικής ανακοινώνεται :

1.Σύμφωνα με την έκθεση του Ε.Α.Α. η ποσότητα της βροχόπτωσης (200mm σε 6 ώρες), αντιστοιχεί σε ποσότητα βροχόπτωσης 6 μηνών!( μέση ετήσια περίπου 375mm).
Με βάση τα ανωτέρω δεδομένα η βροχόπτωση δημιούργησε ροή όμβριων υδάτων περίπου 348 φορές μεγαλύτερη της μέσης ετήσιας.
2.Η ένταση της βροχόπτωσης ήταν μέγιστη σε μια έκταση μήκους 18km και πλάτους 4Km. με κέντρο την περιοχή του όρους Πατέρα.
3.Το φαινόμενο πιθανόν να σχετίζεται με την λεγόμενη <κλιματική αλλαγή>??(όχι τεκμηριωμένο).

Το ερώτημα που τίθεται αφορά την ικανότητα των πόλεων να διαχειριστεί τέτοιον όγκο όμβριων υδάτων.Οι πόλεις μας έχουν χτιστεί χωρίς να ληφθεί υπόψιν το υδρογραφικό δίκτυο των περιοχών δόμησης.Η ανεξέλεγκτη ανθρώπινη παρέμβαση επιτείνει το πρόβλημα με αποτέλεσμα φαινόμενα όπως την πλημμύρα της Μάνδρας και της πυρκαγιάς στο Μάτι, όπου ουσιαστικά επαναλήφθηκε το φαινόμενο, με άλλο στοιχείο της φύσης.

ΔΕΛΤIΟ ΤΥΠΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
20-11-2017Διαβάστε επίσης:

Νομός Αττικής : Αγριογούρουνα Μέσα Σε Οικισμούς - Εμφανίστηκαν Και Στη Δυτική Αττική ΠΕΟΑΘ( Κάζα-Ερυθρές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here