ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Σπιτικά γλυκάκια μήλου

newspull
0


Υλικά

1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα

1 φακελάκι κρέμα τύπου άνθος αραβοσίτου στιγμής (γεύση βανίλια)

1 ¾ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών

1 ½ φλιτζάνι μήλο κομμένο σε κυβάκια

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

½ φλιτζάνι καρύδια χονδροσπασμένα

Ασπράδι από 1 αυγό

Κανέλλα και καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα



Εκτέλεση

Χτυπάμε το φακελάκι της κρέμας με το γάλα για να γίνει μια πηχτή και αφράτη κρέμα. Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα απλώνουμε πάνω στον πάγκο. Με μια σπάτουλα απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στο ένα φύλλο και την άλλη μισή στο άλλο. Μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια των δύο φύλλων τα κομματάκια μήλου τα οποία έχουμε προηγουμένως ανακατέψει με τη ζάχαρη και τα έχουμε αφήσει για τουλάχιστον ½ ώρα. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε σφιχτό ρολό. Τοποθετούμε τα ρολά τυλιγμένα σε μεμβράνη στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από την κατάψυξη, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε τα ρολά κάθετα σε ροδέλες πάχους περίπου 1,5 εκατοστό. Τοποθετούμε τις ροδέλες σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας όσο γίνεται να διατηρούν το στρογγυλό τους σχήμα. Με ένα πινέλο περνάμε την κάθε ροδέλα με ασπράδι αυγού, το οποίο έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά. Πασπαλίζουμε το κάθε στρούντελ με κανέλλα και καστανή ζάχαρη. Βάζουμε τα ταψιά στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Γίνονται γύρω στα 25 κομμάτια.



 neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !