ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Ποιός είπε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ΔΕΝ πάει Δυτικά; Στον Ασπρόπυργο ξεκινά Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών

newspull
0

Σε μια ειδική τελετή, στο αναπαλαιωμένο κτίριο της παλιάς «Αλωνίστρας», διοργανώθηκε από το Δήμο Ασπροπύργου, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2019,η έναρξη λειτουργίας, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, της Σχολής Μηχανικών του Π.Α.Δ.Α. στα «Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.
Ο Δήμαρχος της πόλης στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:
«Κύριε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αγαπητοί καλεσμένοι, Φίλες και Φίλοι
Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και δικαιολογημένη υπερηφάνεια υποδεχόμαστε απόψε το 1ο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο: «Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» του Τμήματος, Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών, με έδρα την πόλη του Ασπρόπυργου.

Σε αυτό το αναπαλαιωμένο κτίριο της παλαιάς «Αλωνίστρας», υλοποιείται ο διακηρυγμένος στόχος μας να καταστήσουμε τον Ασπρόπυργο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανώτερου και Ανώτατου επιπέδου, προσανατολισμένοι στις δραστηριότητες και τις ευκαιρίες της περιοχής μας.
Το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, αποτελεί μια πραγματική συνέργεια της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης, εκφρασμένη από τον Δήμο Ασπροπύργου, με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αναδεικνύοντας τα θετικά αποτελέσματα που μπορούν να παραχθούν, όταν υπάρχει σχέδιο, όραμα, βούληση και οι κατάλληλοι χειρισμοί για την ευόδωση τέτοιων προοπτικών.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, εδώ και πολύ καιρό, από τον Μάρτιο του 2018, με την σωστή προετοιμασία, τις απαραίτητες επαφές και κυρίως στην κατεύθυνση της εξωστρεφούς δράσης που αναπτύσσει και αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και δυνατότητα, συμφώνησε με την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής να λειτουργήσει, με έδρα τον Ασπρόπυργο, το προαναφερόμενο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών.
Ήταν μια μακρά διαδικασία, όπως συνήθως απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Όμως, με πίστη στο σχέδιο μας και γνωρίζοντας τι θέλουμε και μπορούμε και με την αποφασιστική μας βούληση, η όλη προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και έτσι ο Ασπρόπυργος θα διαθέτει το δικό του επιστημονικό αποτύπωμα, σε υψηλότατο μάλιστα επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής.
Επιπλέον, θεωρώ αναγκαίο να υπογραμμίσω την αξιοποίηση της αδελφοποιημένης σχέσης του Δήμου μας, με το Πλοέστι της Ρουμανίας και έχοντας στα χέρια μας την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ομώνυμου Πανεπιστημίου, να συνδράμει στην διαμόρφωση του Προγράμματος Σπουδών και να συμβάλλει με επισκέπτες καθηγητές στην λειτουργία του Μεταπτυχιακού τμήματος, ο Δήμος Ασπροπύργου διέθετε ένα ακόμη ισχυρό όπλο στις συζητήσεις, τόσο με το Υπουργείο Παιδείας, όσο και με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, προκειμένου να ολοκληρωθεί θετικά η όλη διαδικασία.
Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον Υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου για την δημιουργία του ΠΑ.Δ.Α., τον Πρύτανη, κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη για τον καταλυτικό του ρόλο και την αληθινή συμβολή του στο να εγκατασταθεί το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην πόλη μας και τον διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν από την δική μας πλευρά για την στήριξη του μεταπτυχιακού Προγράμματος, στην κατεύθυνση ανάπτυξης και διάδοσης της επιστημονικής γνώσης, της παροχής των αναγκαίων υλικοτεχνικών υποδομών, αλλά και ανάδειξης του νεότευκτου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στην πραγματική Δυτική Αττική.
Αξίζει να τονισθεί ότι Δήμος και Πανεπιστήμιο, συμφωνήσαμε το Μεταπτυχιακό αυτό Πρόγραμμα να είναι εντελώς δωρεάν για τους φοιτητές, με γνώμονα να το παρακολουθήσουν οι άριστοι των υποψηφίων, ώστε να γνωρίσει την καταξίωσή του, από τα πρώτα βήματα της λειτουργίας του.
Επιπλέον, ο Δήμος μας μαζί με το Πανεπιστήμιο, βρίσκεται σε στενή επαφή με τα Ελληνικά Πετρέλαια – ΕΛΠΕ, για την αξιοποίηση των στελεχών και των δυνατοτήτων που διαθέτουν τα διυλιστήρια, τόσο σε ζητήματα σπουδών, όσο και στην σύνδεση της γνώσης με την παραγωγική διαδικασία.
Αγαπητοί Φίλοι,
Δράττομαι της ευκαιρίας από την σημερινή μας εκδήλωση, προκειμένου να σας ενημερώσω ότι ακόμη μια συνεργασία του Δήμου μας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά είναι σε εξέλιξη, που αφορά την λειτουργία τμήματος Logistics στην πόλη μας, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές χρήσεις στην περιοχή μας.
Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τον Πρύτανη, κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη καθώς και τον καθηγητή κ. Ιωάννη Καλδέλη, ο οποίος ορίστηκε από το Πανεπιστήμιο, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και Υπεύθυνος για το Πρόγραμμα Σπουδών του και να ευχηθώ καλή και δημιουργική δουλειά. Οι ευχαριστίες μου απευθύνονται και στον πρώην Γενικό Γραμματέα του Δήμου, κ. Αθανάσιο Χούπη που χειρίστηκε αποτελεσματικά το όλο ζήτημα.
Ο Δήμος Ασπροπύργου, συνεπής στις δεσμεύσεις του και σταθερά προσανατολισμένος στην φιλοσοφία της Βιώσιμης Ανάπτυξης, υλοποιεί με σχέδιο και όραμα τις τρεις συνιστώσες της Δημοτικής του πολιτικής: Την εξωστρέφεια στις δράσεις του, την προσέλκυση της επιστημονικής γνώσης, μέσω συνεργειών με εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, καθώς και την δημιουργία των προϋποθέσεων για προσέλκυση και εγκατάσταση στην περιοχή μας οικονομικών – επιχειρηματικών μονάδων, που θα βοηθήσουν στην άμβλυνση της ανεργίας αλλά και στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
Με αυτή την συνολική αντίληψη και τις σωστά επιλεγμένες πρακτικές, είμαστε βέβαιοι ότι κτίζουμε καθημερινά τον Ασπρόπυργο των ανοιχτών οριζόντων και στην πορεία αυτή θέλουμε την επιστημονική κοινότητα αρωγό και συμπαραστάτη.
Σας ευχαριστώ».
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Πρύτανη και Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη καθώς και στον Διευθυντή του Εργαστηρίου Εφαρμογών Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΠΑ.Δ.Α, Καθηγητή κ. Ιωάννη Καλδέλη. Κατόπιν, υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας από τον Δήμαρχο Ασπροπύργου και τον Πρύτανη του ΠΑ.Δ.Α. ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε με την πραγματοποίηση των απονομών.
Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν στον Πρύτανη και Πρόεδρο της Δ.Ε. του ΠΑ.Δ.Α, κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, για την καθοριστική συμβολή του, στην έγκριση και στην υλοποίηση, του ΠΜΣ, στον Καθηγητή, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου «ΕΛ.ΠΕ.», κ. Ευστάθιο Τσοτσορό, για την χορηγική συμβολή του πρωτοπόρου ενεργειακού φορέα, τον οποίο διοικεί, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον ανώτερο Διευθυντή στο Τομέα Διακίνησης Τεχνικής Υποστήριξης R&D και μετεξέλιξης Διυλιστηρίων, κ. Γεώργιο Δημόγιωργα, καθώς και τον Καθηγητή του ΠΑ.Δ.Α., Διευθυντή του Εργαστηρίου Εφαρμογών Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννη Καλδέλλη για την συμβολή του ιδίου αλλά και της Επιστημονικής Ομάδας που συντόνισε, στην υλοποίηση της προεργασίας του ΠΜΣ. Επίσης, ο Δήμος Ασπροπύργου τίμησε τον Καθηγητή του ΠΑ.Δ.Α. της Σχολής Επιστημών Τροφίμων, κ. Παναγιώτη Καλδή, για τη συμβολή του στο συντονισμό και την ολοκλήρωση της προεργασίας, στην έγκριση και στην υλοποίηση του ΠΜΣ. και τον Καθηγητή, κ. Γαβριήλ – Ντράγκο Ζησόπουλο, του Πανεπιστημίου Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Πλοϊέστι της Ρουμανίας, Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, εκλεγμένο Βουλευτή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου για την καθοριστική – αποφασιστική συμβολή του στη Διαπανεπιστημιακή Συμφωνία Στήριξης, με ακαδημαϊκό προσωπικό και με μεταφορά τεχνογνωσίας από το ρουμανικό ακαδημαϊκό Ίδρυμα προς το ΠΜΣ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του Ελληνορουμανικού Συλλόγου «Άγιοι Κωνσταντίνου και Ελένης», κ. Μαριάννα Κοντουράρου. Τιμητική πλακέτα δόθηκε και στο διατελέσαντα Γενικό Γραμματέα του Δήμου, κ. Αθανάσιο Χούπη για την οραματική πρωτοβουλία και τον επιτυχή συντονισμό της πολυεπίπεδης προσπάθειας που κατέληξε στην έγκριση και υλοποίηση του ΠΜΣ. Διευθύντρια του ΠΜΣ, ορίστηκε η κ. Αιμιλία Κονδύλη, Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών .
Ενημερώνουμε ότι, για την Προκήρυξη και τη σχετική αίτηση Υποψηφιότητας στο ΠΜΣ «Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο https://oilgasmsc.gr/msc-in-oil-and-gas-process-systems-engineering/ . Για τους Δημότες του Ασπρόπυργου η υποβολή αιτήσεων ισχύει έως την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 και ώρα 14:00.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !