Παραδοσιακή Μεγαρίτικη Γαλόπιτα(Γαλατόπιτα) - newspull

newspull

Δυτική Αττική/Αθήνα,Βοιωτία και όχι μόνο...

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Your Ad Spot

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019

Παραδοσιακή Μεγαρίτικη Γαλόπιτα(Γαλατόπιτα)




Έξω από τα Μέγαρα την λένε γαλατόπιτα. Στα Μέγαρα την λέμε γαλόπιτα και τις μέρες της Αποκριάς έχει την τιμητική της!

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι αλεύρι σταρένιο
1 κιλό γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
1½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

5 αυγά
2 βανίλιες
λίγη ζάχαρη ανακατεμένη με κανέλα σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε στο γάλα το αλεύρι και τη ζάχαρη και ετοιμάζουμε τον χυλό. Προσθέτουμε τις δυο κουταλιές βούτυρο, τα αυγά τα οποία τα έχουμε ελαφρώς χτυπήσει και τις βανίλιες. Στρώνουμε 5 με 6 φύλλα σε ένα μέτριο ταψάκι βουτυρώνοντας τα ένα ένα. Ρίχνουμε τον χυλό. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 5-6 φύλλα τα οποία τα βουτυρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μίγμα ζάχαρης και κανέλας ένα ένα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Μια ματιά στις Εφημερίδες

Post Top Ad

Your Ad Spot