«Φρένο» στις μισθώσεις τύπου Airbnb - newspull

Latest Posts :


ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΜΕ VIBER ΑΠΟ ΕΔΩ..

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

«Φρένο» στις μισθώσεις τύπου Airbnb


απο crashonline.gr
Σειρά περιορισμών στις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις τύπου Airbnb τόσο για φυσικά πρόσωπα όσο και για επαγγελματίες που διαχειρίζονται μεγάλο αριθμό ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση , προκειμένου να ελεγχθεί η δυναμική αυτή τάση που ναι μεν έδωσε ώθηση στην κτηματαγορά, αλλά έχει προκαλέσει και έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής. τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας, Εργασίας και Τουρισμού επεξεργάζονται κοινή απόφαση που θα προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό διανυκτερεύσεων ανά ακίνητο, σαφώς προσδιορισμένο αριθμό ακινήτων υπό εκμετάλλευση ανά ΑΦΜ, αλλά και συγκεκριμένα όρια εισοδήματος από τα οποία θα εξαρτάται τελικώς η χρονική διάρκεια εκμετάλλευσης των ακινήτων μέσω Airbnb.Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί δεν είναι δεδομένο ότι θα ισχύουν για ολόκληρη την Ελλάδα. Ο νόμος αφήνει το περιθώριο να επιβληθούν μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου κρίνεται ότι πρέπει να προστατευθεί ο θεσμός της κατοικίας.

Πάντως επικρατεί προβληματισμός καθώς η έκρηξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχει οδηγήσει σε μείωση των διαθέσιμων ακινήτων για μακροχρόνιες μισθώσεις, αυξήσεις ενοικίων, κύμα εξώσεων προκειμένου να απελευθερωθούν διαμερίσματα, αλλά έχει επιφέρει και πλήγμα στα ξενοδοχεία που απασχολούν σημαντικό εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Post Top Ad

Responsive Ads Here