Μπιφτέκια σόγιας - newspull

newspull

Δυτική Αττική/Αθήνα,Βοιωτία και όχι μόνο...

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ :

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018

Μπιφτέκια σόγιας






kitchenreporter.blogspot.com
Η σόγια είναι το κατ' εξοχήν παρεξηγημένο τρόφιμο στη χώρα μας.Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει γνώση γύρω από βασικά θέματα που αφορούν τα τρόφιμα από την αρχή της παραγωγής τους. Σε αυτό το άρθρο όμως δε θα ασχοληθούμε με το τι δημιούργησε τη παρεξήγηση με τη σόγια αλλά με την ίδια τη σόγια.
  Λίγα λόγια...
Η σόγια είναι φυτό που αφού επεξεργαστεί συσκευάζεται και έρχεται σε αποξηραμένη μορφή.Το συναντάμε σε διάφορες μορφές όπως κιμάς ή κεμπάπ.

Η πρωτεΐνη της σόγιας είναι ισάξια με αυτή του κρέατος και επειδή δε περιέχει τα λιπαρά ή άλλες τοξίνες που υπάρχουν στο κρέας θεωρείται βασικό υποκατάστατο.

Η σόγια καταναλώνεται και στο δυτικό κόσμο αλλά και στην Ανατολή.Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σόγιας στη Κίνα είναι η Αργεντινή
Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να τη καταναλώνουμε σε περιόδους νηστείας.Πολλές φορές συνίσταται και από διαιτολόγους
Ας δούμε όμως πως να κάνουμε λαχταριστά μπιφτεκάκια σόγιας.

Τι θα χρειαστούμε:


  • 400 gr. Σόγια Κιμά
  • 4 κρεμμύδια ξερά λευκά
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 100 gr. Φρυγανιά τριμμένη ή ψωμί
  • Αλάτι-Πιπέρι-Ρίγανη-Μπούκοβο
  • 100 ml. Ηλιέλαιο
  • 100 ml. Ελαιόλαδο
  • 400 gr. Αλεύρι
Πώς θα το κάνουμε:

 Βάζουμε μισό λίτρο νερό στο βραστήρα.Αδειάζουμε τη σόγια σε μια λεκάνη.Όταν βράσει το νερό το ρίχνουμε στη σόγια να φουσκώσει.

kitchenreporter.blogspot.com
                                                        
 Όσο η σόγια μας θα φουσκώνει εμείς ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Τρίβουμε τη φρυγανιά.
(Σε αυτή τη συνταγή έβαλα μια μπαγκέτα που ξεράθηκε,και την έκανα φρυγανιά)

 Μετά έχουμε ένα πολύ βασικό μέρος της ετοιμασίας.Βάζουμε τη σόγια σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε καλά.
kitchenreporter.blogspot.com
 Στη συνέχεια βάζουμε τη σόγια σε μια λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να βγει μια ομοιόμορφη μάζα.
kitchenreporter.blogspot.com
Αφήνουμε τη σόγια να "ξεκουραστεί" στο ψυγείο και να δέσει.


 Αν δε θέλουμε να είναι νηστίσιμη η συνταγή μας,προσθέτουμε 2 αυγά και 100 ml. γάλα στη συνταγή μας.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.blogspot.gr(newspull.gr). Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

''ΟΙΔΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ '' Ι.Μ Προφήτη Ηλιού Ερυθρών

Post Top Ad

Your Ad Spot