ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ)

 

Μύδια αχνιστά με μουστάρδα, θυμάρι και λαχανικά

newspull
0


Η περίοδος της Σαρακοστής είναι η περίοδος όπου τα όστρακα και τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους σε πολλές συνταγές και παραλλαγές! Η συνταγή για μύδια αχνιστά με μουστάρδα, θυμάρι και λαχανικά, που μας προτείνει ο σεφ Κώστας Κωβαίος, είναι ιδανική για την Καθαρή Δευτέρα αλλά
και γενικά για την περίοδο της νηστείας.

Υλικά

1 κιλό μύδια
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε μικρά κυβάκια
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μουστάρδα
1 ποτήρι μικρό λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 ml ζωμό λαχανικών (αν χρειαστεί)
1 λεμόνι και 1 μοσχολέμονο (χυμό και ξύσμα)
5-6 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
πιπέρι και αλάτι κατά προτίμηση


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μύδια και τα σουρώνουμε σε ένα τρυπητό.
Σε μια ανοικτή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-4’ μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε και τα μύδια, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μύδια να αχνιστούν και να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν τα αποσύρουμε.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά, αν χρειαστεί ζωμός προσθέτουμε λίγο, γιατί θα πρέπει στο τέλος να έχουμε μια δεμένη σάλτσα.
Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3’ και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και το ξύσμα.
Αρωματίζουμε με το φρέσκο θυμάρι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε στο πιάτο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αν θέλουμε έξτρα χυμό λεμονιού.

απο ert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε ότι είναι δημόσια.Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τις υπογράφουν.Αν υπάρχουν πνευμ.δικαιώματα παρακαλούμε ενημερώστε μας για την αφαίρεση τους(των αναρτήσεων ή αναδημοσιεύσεων).Ενημερώστε μας άμεσα εάν θίγεστε απο κάποια ανάρτηση ώστε να την αφαιρέσουμε.
Εισαγωγικός Σχολιασμός (μπλέ γράμματα)
Σε ορισμένες αναρτήσεις υπάρχει περίπτωση σαν πρόλογος να υπάρχει δικός μας σχολιασμός.Αυτή είναι η δική μας άποψη για το θέμα και δεν υποχρεώνουμε κανέναν να την διαβάσει...
---
Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του newspull.Μη κόσμια και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται όπου αυτά εντοπίζονται(ενημερώστε μας και εσείς εάν χρειαστεί).

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !